آفتابنیوز : آفتاب: بقایایی از چند سکونتگاه پیش از تاریخ و دو شهر بندری باستانی در استان شمالی کوانک نین ویتنام کشف شد.
آثاری متعلق به ساکنان اولیه ویتنام همچون ابزار آلات سنگی، بقایایی فسیل شده از چوب سوخته، استخوان حیوانات و مقادیر زیادی از حلزونهای آبهای شیرین و حلزونهای کوهستانی در غار هوی در شمال این کشور کشف شد.
کارشناسان با اشاره به کشف دو ابزار سنگی در بستر رودخانه با بیان اینکه این یافتهها نشان از وجود فرایند ساخت ابزار آلات در مقیاسی وسیع را در این منطقه نشان میدهد ابراز داشتند، بسیاری از صدفها که از حلزونهای آبهای شیرین به دست آمده بودند، دارای آثاری از شکستگی در قسمت انتهایی بودند که نشان میداد از گوشت داخل آنها براب خوراک استفاده میشده است.
کاوشهای باستانشناسان در دو غار تازه کشف شده نیز حاکی از آن بود که این دو مکان پیش از جدا شدن سرزمین ویتنام از چین در حدود 10 هزار سال پیش محل زندگی اقوام بومی این کشور بوده است.
علاوه بر این سکونتگاه پیش از تاریخ، دو شهر بندری قدیمی نیز کشف شد که متعلق به سلسلههای تران و لی در فاصله سالهای 1225 تا 1788 میلادی بوده که اشیا مختلفی همچون سرامیکهای آبی و سفید رنگ و کالاهایی که به ظاهر از دیگر مناطق وارد شده بودند، در آن یافت شدند.
باستانشناسان این دو شهر را از بنادر مهم این کشور در گذشته معرفی کردند که در سال 1149 تاسیس در قرنهای دوازدهم تا هجدهم به عنوان مراکز تجاری این کشور به شمار میرفته که مراودات گستردهای با کشورهای جنوب شرق آسیا، چین، ژاپن و خاورمیانه داشتند