آفتابنیوز : آفتاب: معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به احکامی که برای 11 متخلف دستیاری در هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونها تایید شده گفت: برای عوامل اصلی 10 سال محرومیت از شرکت در آزمون درنظر گرفته شده است.
دکتر محمدعلی محققی افزود: از مجموع پروندههایی که درباره تخلفات آزمون دستیاری سال 88 بررسی شده اند 17 مورد به طور مستقیم با این آزمون مرتبط بودند و پس از تشکیل هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات در وزارت بهداشت و صدور رای، این آرا برای تجدید نظر به هیئت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونها مستقر در وزارت علوم رفته است.
وی اضافه کرد: این آراء در آنجا نیز سریعاً رسیدگی شده و تاکنون در 11 پرونده عیناً آرای هیأت بدوی وزارت بهداشت تایید شده و هنوز سه پرونده در هیأت تجدیدنظر و در آستانه رسیدگی قرار دارد که در آینده نزدیک آرای آنها مشخص میشود.
محققی یادآور شد: اگر به قانون رسیدگی به تخلفات آزمونها مراجعه کنیم می بینیم که برای هیأتهای بدوی اختیارات محدودی درنظر گرفته شده است که احکامی که صادر میشود از تذکر کتبی با درج در پرونده تا ابطال نتیجه آزمون در همان دوره و محرومیت از یک تا 10 سال متفاوت است.
وی تاکید کرد: اگر ابعاد تخلف وسیع تر باشد وزارتخانه متبوع باید از طریق دایره حقوقی به مراجع قانونی و قوه قضائیه طرح موضوع کند که در این مجموعه در محدود اختیارات هیأت عوامل اصلی تخلف در آزمون 10 سال از آزمون محروم شده است و موردی هم داشتیم که درج در پرونده شده است.
رئیس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمونهای سراسری وزارت بهداشت گفت: در حد اختیارات قانونی رسیدگی کامل انجام شده است اما از نظر اذهان عمومی این موضوع مطرح است که آیا افراد دیگری هم هستند که تخلفی انجام داده اند یا خیر. در این زمینه بررسیهای مختلف نشان داده که ابعاد تخلف در بین داوطلبان گسترده نبوده است دلیل آن هم روشن است چرا که همانطور که بارها گفته شده جامعه پزشکی، دانشگاهی و تحصیل کرده نوعاً افراد درستکار و امانتداری هستند و کمتر دچار لغزشهای بزرگ مانند تخلف در امتحان میشوند و انتظار هم همین بوده است. اما افرادی هم بودهاند که متاسفانه دچار این لغزش بزرگ شدهاند که با آنها برخورد شده است.
وی گفت: ما اگر با شواهدی که بر اساس موازین و مقررات اخلاقی، قانونی، حرفهای به آنها دسترسی پیدا کنیم با سیستم هیأتهای بدوی و تجدید نظر با آن برخورد سریع، قاطع و بدون تاخیر خواهیم داشت. اما بدون شاهد و دلیل امکان ورود به موضوع را نداریم در مقابل از هر نوع اطلاعاتی که از مراجع قضایی، مراجع مردمی، داوطلبان، سیستم حراست وزارت بهداشت بدست آمده است استقبال کرده ایم و امیدواریم این مطلب که بعد اصلی آن بعد اخلاقی است، دیگر تکرار نشود.
محققی یادآور شد: در عین حال بنا بر تکالیف قانونی و اخلاقی که داشتهایم سیستمهای برگزاری آزمون را تقویت کردیم و از تجربه وزارت علوم و سازمان سنجش استفاده کردیم تا با روندی منطقیتر، حفاظت بیشتری متناسب با شئون اساتید و داوطلبان برقرار کنیم.
سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی صبح پنجشنبه 29 بهمن ماه 88 با حضور 16 هزار و 648 داوطلب در 34 حوزه امتحانی و 25 رشته تخصصی برگزار شد آزمون فردای آن روز از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دلیل لو رفتن سئوالات ابطال شد و آزمون مجدد 13 اسفند برگزار شد در نهایت 2 هزار و 400 نفر در این آزمون پذیرفته شدند.