آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد مباحث مطرح شده درخصوص جلسات کارگروه مشترک دولت، مجلس و شورای نگهبان با تاکید بر این که گزارش ارائه شده از سوی مجلس کاملا حقوقی و دقیق بود خاطرنشان ساخت: آنچه به عنوان جمعبندی این کارگروه مطرح شده است مورد تایید ما نیست و نظر مجلس همان گزارش است که توسط 4 نماینده حاضر در این کارگروه ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، در جلسه علنی امروز دوشنبه اول آذر 1389 "احمد توکلی" نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر در تذکری آیین نامه ای با استناد به بند 11 ماده 23 آیین نامه داخلی مجلس، در پاسخ به تذکر "محسن کوهکن" مبنیبر ارائه توضیح در خصوص نتایج کارگروه مشترک دولت، مجلس و شورای نگهبان اظهار داشت: بعد از اینکه رئیسجمهور نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتند و اشکالاتی را بر مجلس وارد دانستند و متقابلا رئیس مجلس نیز نامهای نوشتند و اشکالاتی را به استناد قانون اساسی بر رفتار دولت وارد دانستند، حضرت آقا موضوع را به آقای جنتی ارجاع داده بودند و قرار شده بود ایشان یک حلقه کارشناسی از کارشناسان مجلس و دولت و کارشناسان مستقل دانشگاهی تشکیل دهند و موضوع را بررسی کنند.
وی افزود: آقای لاریجانی 4 نفر از همکاران یعنی آقای ابوترابی، باهنر، دهقان و من را به نمایندگی از مجلس معرفی کردند. و از طرف دولت نیز آقای الهام، عزیزی، میرتاج الدینی و خانم بداغی معرفی شده بودند و از اساتید دانشگاهی هم سه نفر که سابقه برجسته حقوقی و عضویت در شورای نگهبان دارند از جمله آقای مهرپور، مدنی و افتخار جهرمی و از شورای نگهبان هم آقای علیزاده، کدخدایی و خود آیتالله جنتی در این حلقه کارشناسی حضور داشتند که البته در این جلسات آقای الهام اصلا حضور نداشتند و آقای عزیزی به دلیل درگیری با برنامه پنجم کمتر شرکت میکردند.
نماینده رییس مجلس در کارگروه مشترک مجلس، دولت و شورای نگهبان با اشاره به این که 18 جلسه کارشناسی و بحث و بررسی تشکیل شد گفت: در این جلسات تمام اصولی که مربوط به ارتباط مجلس و دولت مورد دقت قرار گرفت و بیشتر دعاوی مجلسیها در این جلسات تایید میشد و بهندرت پیش میآمد که انتقاداتی بهطرز کار مجلس وارد شود.
توکلی ادامه داد: چند انتقاد هم بود که ما پذیرفتیم، مثل این که اگر وزیری مورد سوال واقع میشود نفر آخر باشد که دفاع میکند، نه نماینده سوال کننده. اما ما انتقاداتی نظیر حق رئیسجمهور برای تذکر دادن به مجلس را نپذیرفتیم و استدلال حقوقی در این مورد داشتیم.
نماینده تهران تصریح کرد: در این جلسات همچنین درخصوص اینکه رئیسجمهور مصوبات هیإت دولت را به مجلس نمیفرستد و اصل 138 را نقض میکند و اسم مصوبات را مصممات میگذارد و به مجلس ارائه نمیکنند هم بحث شد و بر روی غلط بودن آن هم توافق شد و آقای کدخدایی نیز این مسأله را تایید کردند.
توکلی با تاکید بر این که فضای عمومی جلسات بنا بر رایگیری یا جمعبندی نبود خاطرنشان ساخت: در این جلسات بنا بود که نظرات دو طرف عنوان شود و اعضای محترم شورای نگهبان اگر بهنظری رسیدند آن نظر را به جلسات شورای نگهبان ببرند و اگر شورای نگهبان دید اصلی از قانون اساسی ابهامی دارد که موجب اختلاف میشود و نیازمند تغییر است، آن تغییر را ارائه کنند تا رفع اختلاف شود.
وی افزود: از اینرو حتی گاهی که حضرت آیتالله جنتی صحبت میکردند و عنوان میکردند این جمعبندی است ما اعتراض میکردیم که این صحبتها جمعبندی جلسه نیست چون اگر قرار بود جمعبندی شود در اکثر قریب به اتفاق جلسات نظر مجلس تایید میشد.
توکلی با تاکید بر این که این جلسات برای توافق و تفاهم بیشتر مجلس و دولت بسیار مفید و سازنده بود اظهار داشت: ما موافقت و تسلیم قانون اساسی هستیم اما در نهایت چون جمعبندی نهایی امکانپذیر نبود آیتالله جنتی فرمودند که شما 4 نفر نظراتشان را مکتوب کنید و حاصل نظراتشان را رسما رئیس مجلس به من ارسال کنند و از دولت هم میخواهم رسما نظراتشان را مکتوب کنند و به شورای نگهبان ارسال کنند، شورای نگهبان هم نظرات خود را تهیه و مجموع آنها را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم خواهد کرد تا ایشان طبق موقعیت شرعی و قانونی که به موجب اصل 57 دارند، هر دستوری دادند ما اجرا میکنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: ما در 20 صفحه نظراتمان را مکتوب کردیم و آقای لاریجانی خدمت آقای جنتی فرستادند. دیروز در سایتها منتشر شده است و از همکاران میخواهم که این گزارش را که از اتقان خیلی قوی از نظر حقوقی در دفاع از محل برخوردار است حتما بخوانند.
توکلی با بیان این که نظرات دولت هنوز ارائه نشده است تصریح کرد: آیتالله جنتی هم نظراتشان را ارائه دادند و آنچه که آقای کدخدایی به عنوان جمعبندی نظرات کارگروه بیان کردند تنها نظرات آقای جنتی بود که ایشان هم در نامهشان آن را به کارگروه نسبت ندادند.
وی تاکید کرد: کارگروه نه جمعبندی داشت و نه رایگیری شد. نظر ما در دفاع از موقعیت مجلس به عنوان نهاد قانونگذاری این بود که جایگاه مجلس جایگاه تفوق قانونی بر قوای دیگر دارد و رئیسجمهور نقش تعیین کننده و محترمی دارد اما در برخی امور اجازه دخالت ندارد.
"علی لاریجانی" رئیس مجلس شورای اسلامی با تقدیر از تلاشهای این 4 نماینده مجلس که در جلسات کارگروه کارشناسی دولت، مجلس و شورای نگهبان حضور داشتند گفت: این دوستان تلاش زیادی کردند که از جایگاه مجلس و حقوق در چارچوب قانون اساسی دفاع کنند و مطلبی که تهیه کرده بودند هم کاملا دقیق و حقوقی بود.
وی افزود: این مباحث مطرح شده جمعبندی کارگروه نیست و ما قبول نداریم و تنها نظر شورای نگهبان است و نظر مجلس همان است که در این گزارش مطرح شد.