آفتابنیوز : آفتاب: مدتها بود که قو درد میکشيد، هرزمان که پری میزد يا بالش را تکان ميیداد، خون راه میافتاد. از سه هفته قبل روی بالش زخمی درآمده بود، اما دوا و درمانها فايدهای نداشت و حال قو وخيمتر میشد؛ «سرطان استخوان بال داشت. روی قسمتی از آرنج بالش تومور سرطانی تورم کرده و بالش زخم شده بود. راهی جز عمل جراحی برای زنده ماندنش نبود.»
به گزارش سایت مجلات همشری، اقدام منحصر بهفرد يک تيم پزشکی در جراحی و خارج کردن يک غده سرطانی از بدن يک قوی زيبا، بهاندازهای مهم است که اجازه داده نشود در بين اخبار ديگر گم شود.
نشريه «سرزمين من» گروه مجلات همشهري در شماره مهرماه خود و در بخش «خبر ها و چهرهها»، گزارش اين عمل جراحی را منتشر کرده است.
با داروهای آرامبخش بیحال و روی تخت جراحی بهصورت فيزيکی مهار شد. سپس برای انجام عمل جراحی بالش را بهصورت موضعی بیحس کردند و محل تومور را شکافتند. عمل جراحی روی قوی خانگی آغاز شده بود.
مدتها بود که قو درد میکشيد، هرزمان که پری میزد يا بالش را تکان ميیداد، خون راه میافتاد. از سه هفته قبل روی بالش زخمی درآمده بود، اما دوا و درمانها فايدهای نداشت و حال قو وخيمتر میشد؛ «سرطان استخوان بال داشت. روی قسمتی از آرنج بالش تومور سرطانی تورم کرده و بالش زخم شده بود. راهی جز عمل جراحی برای زنده ماندنش نبود.»
دکتر هومن ملوکپور، جراح دامپزشکي که بالاخره درد قو و راهدرمانش را فهميده بود، ادامه میدهد:«سرطان خيلی زود تمام بدن قو را میگرفت و حيوان را از پای درمیآورد. نتيجه آزمايشها نشان داد که چارهای جز عمل جراحی و درآوردن غده نيست.» از تکنيکی در اين جراحی استفاده شد که تا به حال حداقل روی پرندگان ايران انجام نشده بود. هم خود عمل جراحی و هم نوع بيهوشی حيوان کم نظير بود.
ملوکپور معتقد است که اين روش بيهوشی اثرات منفی بيهوشی کامل را بر حيوانات ندارد: «برداشتن غده، مرحله بعدی بود. بهصورت پارشيال(جزئی) غده را برداشتيم اما چون سرطان در استخوان حيوان هم ريشه کرده بود، اين کار کافی نبود. برای همين مجبور شديم با کورِت قسمتی را که غده ريشه کرده بود کورتاژ کنيم؛ يعني تا آنجايی را که غده ريشه دوانده بود با دستگاه تراشيديم.»
حالا وقت بستن زخم بود. بايد روی استخوان طوری بسته میشد که احتمال بازگشت سرطان نباشد. از طرفی استخوانی که سطحش برداشته شده، بسيار حساس و آسيبپذيرتر از قبل خواهد بود. بستن محل جراحی هم برای خودش حکايتی داشت. جراح با سوزاندن موضع جراحی شده بهوسيله الکتروکوتر کار را تمام کرده بود؛ «به اين شکل هم باقيماندههای تومور سوزانده شد و هم لختههای خون و ديگر آلودگیها مشکلی برای قو ايجاد نکرد. در واقع نوعی ضدعفونی هم بود. روی زخم را استريل کرده، بستيم و بال پرنده را پانسمان کرديم.» اين يک عمل جراحی موفقيتآميز روی استخوان ظريف بال يک قو بود. حالا که چند هفتهای از عمل جراحی میگذرد، حال عمومی قو خوب است. {$old_album_114544}