آفتابنیوز : آفتاب: احمدینژاد با تأکید بر اینکه انحصار قدرت، ثروت و مدیریت باید در هم شکسته شود گفت: باور ما این است که جهان به سوی نظم متعالی در حال حرکت است.
نشست خبری محمود احمدینژاد با خبرنگاران داخلی و خارجی عصر دوشنبه آغاز شد و احمدینژاد در آغاز این نشست تاکید کرد: انحصار در قدرت و ثروت در جهان در حال درهم شکسته شدن است.
آقای احمدی نژاد اظهار داشت: امروز بر همگان روشن شده که نظم مادی موجود در پایان راه است و در بخشهای گوناگون به بن بست کامل رسیده است.
وی با تأکید بر اینکه جهان نیازمند اندیشه، راه و نظم جدید است افزود: همه دلسوزان، پاکان و مصلحان باید دست به دست هم بدهند و نظمی برپا کنند که آحاد انسانها و ملتها از حقوق برابر و کرامت و اقدام مناسب برخوردار شوند.
ایران، کشور و ملتی بزرگ و قدرتمند احمدینژاد در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر درباره کشورهای غربی که بهزعم خود تهران را در تنگنا قرار دادهاند، گفت:در ادبیات و نظام سلطه مفاهیم و واژگان با مفاهیم فرهنگ لغات متفاوت است.
احمدینژاد افزود: وقتی میگویند ایران را منزوی کردهاند معنای آن این است که خودشان منزوی شدهاند.
احمدینژاد گفت: وقتی میگویند ایران از نظر اقتصادی ضعیف شده یعنی قدرتمند شده است، در جایی که میگویند دیکتاتوری وجود دارد معنایش این است که مردم واقعا آزادند و در جایی که میگویند دموکراسی وجود دارد یعنی در آنجا استبداد حاکم است.
احمدینژاد اینها را مثالهایی در این زمینه برشمرد و افزود: همه این نمونهها در منطقه ما و به تعداد بسیار زیاد در دنیا مشاهده میشود و این تصور که ایران را در تنگنا قرار دادهاند از همینگونه مسایل است.
احمدینژاد گفت: شخصیت، هویت، کرامت و آزادیهای حقیقی را له میکنند و نام آن را حقوق بشر میگذارند.
وی افزود: ایران کشور و ملتی بزرگ و قدرتمند است و هیچکس نمیتواند نقش ایران را در مدیریت جهانی نادیده گیرد.
احمدینژاد به کشورهای غربی توصیه کرد: زودتر همانند دیگر کشورها زنبیل خود را در این صف قرار دهند.
آقای احمدینژاد گفت: ملت ایران ملتی بزرگ و با همه کشورها دوست است.
احمدینژاد افزود: در همین 7 ماه اخیر مبادلات ایران با کشورهای اروپایی در مقایسه با پارسال حداقل 14 درصد افزایش داشته و این عدد گویای واقعیت است.
احمدینژاد در ادامه نشست خبری به پرسش خبرنگار شبکه تلویزیونیTRT ترکیه پاسخ داد.
خبرنگار این شبکه پرسید؛ چند هفته قبل یکی از شرایطی که شما برای مذاکره با غرب تعیین کردید حضور ترکیه و برزیل پای میز مذاکرات بود اما بهنظر میرسد این کشورها در مذاکرات آینده حضور ندارند. آیا این شرط شما همچنان به قوت خود باقی است؟
احمدینژاد با تأیید این مطلب پاسخ داد؛ مذاکرات هنوز آغاز نشده است ضمن آن که جلسات نخست مذاکرات صرف بستن چارچوب مذاکرات، نه محتوای مذاکرات میشود.
احمدینژاد افزود: من فکر می کنم در مذاکرات آینده برزیل، ترکیه و برخی کشورهای دیگر حضور خواهند داشت.
رد پای برخی غرب در ترورهای اساتید
احمدینژاد در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره ارتباط میان سخنان سه هفته پیش رئیس سازمان امنیت انگلیس که گفته بود برای توقف فعالیت هستهای ایران علاوهبر فعالیتهای سیاسی باید یکسری فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی هم انجام شود با ترورهای امروز، گفت: بدون تردید در ترورهایی که اتفاق افتاد برخی دولتهای غربی و رژیم صهیونیستی دست دارند و امیدوارم مسئولان امنیتی کشور هرچه زودتر اینها را کشف و به مردم معرفی کنند.
وی افزود: باید در واژههایی که آنها بهکار میبرند دقت کنیم وقتی میگویند باید روی بحثهای امنیتی متمرکز شویم معنایش همین اتفاقاتی است که دارد میافتد.
احمدینژاد اضافه کرد: آنها بدانند که اشتباه میکنند زیرا اولا نمیتوانند حرکت ملت ایران را متوقف کنند و ثانیا همه اینها به حسابشان نوشته میشود و روزی که در آینده نزدیک حساب کشی خواهد شد بدانند که پروندهشان بسیار سنگین است.
ویدر پاسخ به پرسش دیگر این خبرنگار درباره این که آیا بین این ترورها و تلاش انگلیس برای به بن بست کشاندن مذاکرات آینده ایران و 1+5 ارتباطی وجود دارد گفت: من الان در اینباره قضاوتی ندارم که آیا انگلیس میخواهد مذاکرات را به بن بست بکشاند یا نه؟
خبرنگار روزنامه توکیو در ادامه نشست خبری احمدینژاد با اشاره به روابط ایران با کشورهای آسیایی و به خصوص ژاپن پرسید: به نظر شما آیا شرکتهای چینی در نهایت جایگزین شرکتهای ژاپنی میشوند؟
احمدینژاد پاسخ داد: فکر میکنم این مسأله را باید از شرکتهای ژاپنی پرسید، بازار چیزی نیست که کسی در آن التماس کسی را بکند.
ویبا بیان اینکه کار در حال انجام شدن است و هر کس حضور داشته باشد استفاده میکند گفت: علاقهمند به توسعه روابط با ژاپنیها هستیم و شرایط ژاپن را هم درک میکنیم که فشارهای سنگین سیاسی و اقتصادی بر دولت و ملت ژاپن وارد میشود.
احمدینژاد افزود: فکر میکنیم وقت آن رسیده است که ملت و دولت ژاپن در مقابل این فشارهای غیرقانونی مقداری ایستادگی کنند.
احمدینژاد گفت: مشکلی پیش نمیقطعاً امریکاییها نمیتوانند کاری انجام دهند، اگر بتوانند کاری کنند اقتصاد خود را سر و سامان میدهند.
در ادامه نشست خبری احمدینژاد، خبرنگار شبکه العالم پرسید: در گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اولینبار به مدالیته و بحث عدم انحراف هستهای اشاره میشود، نظر شما در این باره چیست؟ همچنین برخی اخباری که سایت ویکیلیکس منتشر کرده است حکایت از این دارد که برخی مسئولان بلندپایه عربستان، بحرین و امارات مصرانه از آمریکا خواستهاندکه علیه ایران به حمله نظامی دست بزند، نگاه ایران به اینگونه اخبار چیست و آیا تاثیری بر روابط ایران با این کشورها خواهد داشت؟
آقای احمدینژاد در پاسخ گفت: تعامل ما با آژانس همیشه مثبت و سازنده بوده است اما آژانس در دورههای مختلف تحت فشار سیاسی اربابان قدرت و ثروت، به ناحق و برخلاف قوانین مواضعی اتخاذ میکرد.
احمدینژاد افزود: گزارش کنونی آژانس نسبت به قبل بهتر و یک قدم به حقیقت نزدیکتر شده اما حقایق هنوز بهطور کامل بیان نشده است.
وی گفت: از این قدم تشکر میکنیم و امیدواریم آژانس بتواند خود را از فشار غیرقانونی برخی قدرتها و فشارهای سیاسی بیرون آورد و عادلانه و براساس قوانین درباره همه قضاوت داشته باشد.
احمدینژاد افزود: البته در این گزارش نیز اشکالات فراوانی است از جمله اینکه همه مشخصات و اطلاعات اصلی ما را منتشر کردند.
وی ادامه داد: این برخلاف تعهد آژانس است، اسناد، محرمانه و اسرار کشور ماست اما چون کار ما شفاف است برای ما خیلی مهم نیست، کار آژانس خلاف قانون است.
احمدینژاد گفت: امیدواریم در آینده گزارشهای واقعیتر و حقیقی تر منتشر کند.
آقای احمدی نژاد افزود: به نظر ما این اسنادی که منتشر کردند شیطنت است و برای این اسناد بهایی قائل نیستیم و فاقد ارزش حقوقی است.
احمدینژاد ادامه داد: کشورهای منطقه همه با هم دوست و برادریم، مطلق این شیطنتها تاثیری در روابط ملتها نخواهد داشت، شیطان برای خدا هیچ کاری نمیکند حتی آب نیز نمیخورد.
وی اضافه کرد: این کارها شیطنت و از نظر ما فاقد اعتبار است.
خبرنگار واحد مرکزی خبر در ادامه نشست خبری احمدینژاد با اشاره به این که پرسشم درباره هدفمندی یارانههاست، پرسید: جنابعالی از بازگشت منابع حاصل از صرفهجویی ناشی از اجرای هدفمندی یارانهها به مردم و حتی دو برابر شدن دریافتیهای مردم در گذشته صحبت کردید ضمن اینکه انتظار میرود با اجرای این قانون رفاه بخش بیشتری از مردم هم بهطور محسوس افزایش یابد؛ ارزیابی شما از چشم انداز این موضوع و بهبود رفاه عمومی چیست؟ و این که خیلیها منتظرند که جنابعالی اعلام کنید از کی یارانهها حذف میشود و هدفمندی آغاز میشود؟
احمدینژاد پاسخ داد: منتظرم که روزی که قرار است اعلام بکنیم فرا برسد.
وی گفت: هدفمندی یارانهها بخش مهمی از طرح بزرگ تحول اقتصادی دولت است که هم بهرهوری را بالا میبرد و معناش این است که تولید ملی به لحاظ کیفی و کمی ارتقا پیدا خواهد کرد و از اتلاف منابع جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: یعنی با صرفهجویی در منابع ملی به ثروت ملی اضافه خواهد شد.
احمدینژاد ادامه داد: علاوه بر آن گام بلندی به سمت عدالت است و اینها یعنی بهبود قابل توجه و ملموس وضع زندگی مردم و سطح رفاه.
آقای احمدینژاد گفت: معنای دیگر ان این است که موانع را از پیش پای حرکت پرشتاب سازندگی مردم برداریم و قطار حرکت سازنده، در ریل صحیح خودش به سمت مقصد قرار میگیرد.
اطلاعات ویکیلیکس فاقد اعتبار حقوقی است خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی درباره" درز برخی اطلاعات محرمانه از طریق پایگاه اینترنتی ویکیلیکس "پرسید و افزود آیا انتشار اطلاعات هستهای جمهوری اسلامی ایران بخشی از توطئه علیه کشور نیست؟
وی پاسخ داد: میخواهم عبارت شما را اصلاح کنم این اطلاعات درز پیدا نکرده است بلکه منظم و برنامهریزی شده منتشر میشود و اهداف سیاسی دنبال میکند.
احمدینژاد افزود: از نظر ما این اطلاعات فاقد اعتبار حقوقی است برای اینکه بخشهایی از دولت آمریکا اسنادی را تولید و منتشر می کند و خودشان نیز به استناد آن اسناد قضاوت میکنند.
احمدینژاد انتشار این اطلاعات را بیشتر شبیه جنگ روانی و بازی اطلاعاتی دانست و گفت: اطلاعات منتشر شده فاقد ارزش حقوقی است و مطمئنا اثر سیاسی به آن شکلی که آنها میخواهند نخواهد داشت زیرا ملتها آگاه شده اند و این بازیها در مناسباتشان تاثیری ندارد.
در برنامه رادیو و تلویزیونی با مردم سخن می گویم
خبرنگار رادیو سراسری در ادامه نشست رسانهای احمدینژاد پرسید درباره اهداف و برنامههای دولت درباره قانون هدفمندی یارانهها بسیار شنیده ایم انتظارات شما در رأس دولت از مردم، بخشهای خصوصی و مسئولان در اینباره چیست؟ نقش رسانه ملی بهویژه رادیو را در تبیین این خواستهها بیان کنید.
احمدینژاد در پاسخ گفت: در آینده نزدیک در برنامهای رادیو و تلویزیونی با مردم در اینباره سخن خواهم گفت.
وی افزود: سازمان صدا و سیما در هفتههای اخیر برنامههای بسیار خوبی با موضوع هدفمند کردن یارانهها تهیه و موضوع را به خوبی تبیین کرده است.
احمدینژاد قانون هدفمندی یارانهها را مردمیترین طرح اقتصادی کشور دانست و اضافه کرد: همه باید مشارکت کنند چون مربوط به خود آنها و کشور است و با مشارکت همگانی همه و کشور سود میبریم.
احمدینژاد گفت: تولید کنندگان سعی کنند هزینههای تولید را کاهش دهند مدیریت خود را ارتقا دهند و بهرهوری را بالا ببرند.
وی افزود: مصرفکنندگان نیز درست مصرف کنند زیرا بسیاری از مصارف زائد را میتوان از سبد مصرف حذف کرد.
احمدینژاد تأکید کرد: دوست و یار هم باشیم و مراقبت کنیم اگر کسی دچار خطا شد، آن خطا نباید بهانه خطاکاری دیگران شود.
وی گفت: اگر یک نفر خطا کرد دست به دست هم دهیم و به او برای اصلاح خطا تذکر دهیم زیرا اصلاح یک خطا هزینههایی بسیار کمتر از آن دارد که آن خطا را با خطاهای متعدد پوشش دهیم.
آقای احمدینژاد با ابراز امیدواری برای ادامه برنامههای خوب صدا و سیما افزود: من هم بهطور جزئیتر و با مثالهای معین در آینده نزدیک با مردم گفتوگو میکنم.
همیشه دعوت کننده به وحدت بودهایم خبرنگار خبرگزاری فارس در ادامه نشست خبری احمدینژاد پرسید: اخیرا با دعوت از اصولگرایان نشستی وحدت بخش برگزار کردید؛ برگزاری این نشست با توجه به تلاش دشمنان داخلی و خارجی و فتنهگران برای ایجاد اختلاف میان نیروهای انقلاب از اهمیت بهسزایی برخوردار بود؛ دستاوردهای این جلسه چه بود و آیا این جلسات ادامه خواهد یافت؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: ما همیشه دعوت کننده به وحدت بودهایم.
وی افزود: بین همه ملت و همه کسانی که دلشان برای کشورشان، فرهنگشان و آرمانهایشان میسوزد، بودهایم و الان نیز هستیم.
احمدینژاد اضافه کرد: اگر جلساتی نیز برگزار میشود در همین راستاست و امیدواریم همه همکاری کنند؛ خدای متعال نیز عنایت کند این وحدت و همدلی که امروز بین ملت ایران است هر روز عمیقتر، گستردهتر و پرثمرتر باشد.
در ادامه نشست خبری رییس جمهوری، خبرنگار خبرگزاری رویترز پرسید: در مذاکرات آینده هستهای آیا ایران درباره فعالیت غنیسازی خود مذاکره و توافقی خواهد کرد؟
احمدینژاد گفت: ما همیشه آماده همکاری هستهای بودهایم اما درباره حقوق مسلم خود با آنها مذاکره نمیکنیم اکنون هم آمادهایم درباره تبادل هستهای گفتوگو کنیم.
وی افزود: ما فکر میکنیم فرصت استثنایی یا کم نظیر در اختیار کشورهای گروه پنج باضافه یک قراردادهایم. احمدینژاد گفت: آنها سوخت20 درصد را تامین نکردند و ما مجبور شدیم خودمان بسازیم و باید بیایند و تامین کنند.
احمدینژاد افزود: در حال گفتگو و مذاکره بودیم که قطعنامه صادر کردند و بعد از اینکه مشخص شد قطعنامه اثر نداشته است، به مذاکره بازگشتند.
احمدینژاد گفت: توصیه میکنیم از این مذاکره خوب استفاده کنند و به سمت قانون و احترام متقابل بیایند.
وی اضافه کرد: اگر درپی نتیجه مثبت هستند حقوق ملت ما را رعایت کنند و به سمت مسیری حرکت کنند که امکان همکاری وجود داشته باشد.
احمدینژاد گفت: در غیر این صورت اگر با پافشاری بر راههای غیرقانونی به دنبال نتیجه هستند، بدانند که به جایی نخواهند رسید.
احمدینژاد گفت: البته ما همواره آماده گفتوگو بودیم اما در این مرحله علاقهمند بودیم چند ماه عقب بیفتد که آثار تصمیمات آنها بهطور کامل روشن شود.
گفتند تحریمهای فلجکننده وضع کردهایم گرچه اکنون آثار آن معلوم است اما دو یا سه ماه دیگر میگذشت تا کودنترین کودنهای سیاسی که در جبهه رقیب ما تعدادشان کم نیست آنها هم متوجه شوند که این روشها غلط است. آنوقت بهتر میشد نتیجهگیری کرد.
آقای احمدینژاد افزود: امیدوارم کسانی که به مذاکره میآیند شرایط را بفهمند و متوجه شده باشند که روشهای زور، ارعاب، توهین، خلاف قانون و خلاف عدالت باید کنار گذاشته شود و باید بر اساس احترام، عدالت، قانون و منطق مذاکره کنند.
احمدینژاد گفت: اگر اینگونه باشد، امید است نتایج سازنده ای حاصل شود.
در ادامه نشست، خبرنگار نشریه آرمان که به عنوان رئیس سنی خبرنگاران معرفی شد، به احمدینژاد گفت: روز خبرنگار از شما سوال کردم درباره مفسدان دانهدرشت اقتصادی چه برخوردی میکنید که شما گفتید اگر ضرورت داشته باشد، اسامی آنها را منتشر خواهیم کرد گمان میکنم امروز روزش فرارسیده و آنها گرانی را بهحدی رساندهاند که کمر مردم شکسته است و میخواهند چوب لای چرخ دولت بگذارند و اقتصاد کشور را به هم بزنند. نباید به اینها رحم کرد و چوبهدار مجازات اینهاست شما چه نظری دارید؟ موضوع دیگر سفارت انگلیس است که مرکز دسیسه و توطئه شده است و میخواهیم که بسته شود که شما گفتید این صدای مردم وطنخواه ایران است.
مسأله دیگر این است که نمایندگان طرحی تهیه کردهاند که از شما سوال کنند فکر میکنم شما از این موضوع استقبال کنید.
آقای احمدینژاد در پاسخ گفت: در هرسه مورد با نظر شما موافقم و نباید به آنها رحم و آنها را هم باید مراقبت کرد.
خبرنگار روزنامه ایران در ادامه نشست خبری از احمدینژاد پرسید: قصد داشتم درباره اقدام عملی دولت در مقابل جریان سازمانیافته که به دنبال شکست قانون هدفمندی یارانهها هستند سوال کنم که در پاسخ به سوال همکاران فرمودید که به آنها رحم نخواهید کرد، حالا مشخصا اقدام عملی خاصی را نیز در نظر دارید؟
احمدینژاد در پاسخ افزود: وی (خبرنگار قبلی) گفت؛ به آنهایی که مفسد اقتصادی هستند رحم نکنید، من هم تایید کردم که نباید رحم کرد.
آقای احمدینژاد اضافه کرد: اما بسیار هوشمندانه در اجرای قانون هدفمندی یارانهها جلو میرویم.
وی گفت: آن عنصر اصلی که ما روی آن متمرکز هستیم حداکثر کردن منافع این قانون برای مردم است، برای اقتصاد و همبستگی ملی، البته توجه دقیقی هم به طراحیها داریم.
احمدینژاد افزود: خوشبختانه تا امروز کسانی که دل بسته بودند که بتوانند آسیبی بزنند و فتنهای برپا کنند، نتوانستند کاری بکنند انشاالله از این بهبعد هم نمیتوانند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در ادامه نشست خبری احمدینژاد از وی پرسید: چه اطمینانی به مردم میدهید که اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها موفقآمیز خواهد بود؟ همچنین برنامهریزی شما برای کاهش مشکلات و سوءاستفادههای احتمالی چیست؟
آقای احمدینژاد در پاسخ گفت: بالاترین حد اطمینان را به مردم می دهم و انشاءالله دولت با کمک و همراهی مردم این طرح را بهطور کامل و به بهترین نحو اجرا خواهند کرد.
احمدینژاد افزود: مطمئنم اقدام مردم و دولت به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل خواهد شد.
جشن تجلیل از قهرمانان ورزشی؛ هفته آینده خبرنگاری در ادامه نشست خبری رییسجمهوری پرسید؛ باتوجه به این که ایران کشور اول مدالآور و افتخارآفرین میان کشورهای اسلامی شرکت کننده در بازیهای آسیایی گوانجو است و با توجه به اقبال و نشاط مردم از این مقام چه برنامه ای برای تقویت سازمان ورزشی کشور دارید؟
آقای احمدینژاد پاسخ داد: همانطور که اشاره کردید در دوره مدیریت آقای سعیدلو اتفاقات بسیار شیرینی در ورزش کشور افتاده و این حرف درستی است.
وی گفت: البته این اتفاقات حاصل کار جمعی است یعنی همه عزیزانی که از گذشته کار کردند به خصوص در 4 سال دولت نهم پایهها را محکم و زیرساختها را توسعه دادند.
احمدینژاد افزود: در گذشته ورزش از پایه آغاز شد و کمیته المپیک، هیأتهای ورزشی و فدراسیونهای ورزشی نیز همراهی کردند و مدیریت خوب آقای سعیدلو اینها را با هم هماهنگ کرد و در یک جهت قرار داد.
آقای احمدینژاد گفت: انشاء الله اوایل هفته آینده جشن تجلیل از قهرمانان ورزشی را برگزار خواهیم کرد و در این مراسم آینده ورزش کشور و حضور ایران در میادین قهرمانی در آنجا ترسیم خواهد شد.
وی افزود: همچنین ماموریت آینده ورزشی کشور به اطلاع اهالی ورزش و ملت عزیز خواهد رسید. احمدینژاد گفت: من آینده بسیار درخشانی برای ورزش کشور پیشبینی میکنم.
مصوبه مجلس درباره بانک مرکزی برای اصلاح به کمیسیون تلفیق رفت خبرنگار خبرگزاری ایسنا در نشست خبری احمدینژاد به مصوبه اخیر مجلس درباره بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این مصوبه تعداد و اعضای مجمع بانک مرکزی را تغییر داد و احمدینژاد از عضویت آن حذف شد، دیدگاه شما درباره این مصوبه که از آن با عنوان استقلال بانک مرکزی نامبرده شد، چیست؟
احمدینژاد گفت: با تذکر قانون اساسی این ماده به کمیسیون تلفیق برگشت و ان شاءالله اصلاح خواهد شد.
آقای احمدینژاد افزود: بعضیها میگویند استقلال بانک مرکزی، این یعنی چه؟ در جمهوری اسلامی سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه و مقام معظم رهبری را داریم.
احمدینژاد گفت: قوه چهارمی نداریم و مستقل از این قوا بودن یعنی چه؟ یعنی بانک مرکزی متعلق به بخش خصوصی یا خارج از حاکمیت است؟
احمدینژاد افزود: این عباراتی است که گفته میشود، اما معنای غیرواقعی از آن استنباط میشود.
احمدینژاد گفت: در یکی دو کشور سرمایهداران، چون سرمایهداران حاکم هستند همه چیز دست سرمایهداران است و ترکیب هیأت امنای بانک مرکزی را بهگونهای میچینند که سرمایهداران بر آن حاکم باشند و منافع سرمایهداران را مستمر تامین کنند.
وی افزود: ما نه نظام سرمایهداری هستیم و نه نظام سرمایهداران، ما نظام مردمی اسلامی هستیم.
احمدینژاد با بیان اینکه دولت نیز نماینده ملت است و رئیسجمهوری بالاترین رای مردم را دارد، گفت: همه مردم جمع میشوند و یک نفر را انتخاب میکنند.
وی با طرح این سوال که کدام نمایندگی بالاتر از ریاستجمهوری است، مسایل مطرح شده درباره مصوبه اخیر مجلس در زمینه بانک مرکزی را اشتباهی در برداشت تلقی کرد.
احمدینژاد افزود: امیدوارم کمیسیون تلفیق آن را اصلاح کند.
وی گفت: معنای استقلالی که آنها تفسیر میکنند این است که بانک مرکزی که متعلق به ملت است و باید دست حاکمیت منتخب ملت باشد از دست حاکمیت خارج شود و بهدست کسانی بیفتد که معلوم نیست از کجا آمدهاند.
احمدینژاد افزود: خوشبختانه نمایندگان عنایت کردند و انشاءالله اصلاح خواهد شد.
احمدینژاد گفت: قانون اساسی تکلیف را روشن کرده است و سیاست پولی و مالی بوسیله دولت تنظیم میشود.
احمدینژاد افزود: تا قبل از دولت نهم همه دولتهای قبلی به بانک مرکزی بدهی داشتند و میزان بدهیهای عمومی دولتها به بانک مرکزی افزایش پیدا کرده بود.
احمدینژاد گفت: اما از ابتدای دولت نهم تاکنون این بدهیها روند نزولی داشته و دائما کاهش پیدا کرده است، یعنی دولت در حال اصلاح شرایط پولی و مالی کشور است.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری احمدینژاد، درباره انتشار اسنادی در سایت ویکی لیکس و ادعایی مبنی بر درخواست برخی از کشورهای عربی از غرب برای حمله به ایران و همچنین شیطنت هایی که همزمان با انتشار این اسناد از طرف کشورهای فرامنطقه ای صورت گرفته است پرسید و گفت: موقعیت ایران را در شرایط کنونی در منطقه چطور ارزیابی میکنید؟ و رابطه ما با کشورهای عربی چطور است؟
احمدی نژاد در پاسخ گفت: روابط ما روابط بسیار خوبی است، ما با هم برادریم و زندگی میکنیم و روابطمان رو به رشد و توسعه است.
احمدینژاد گفت: این کاغذهایی که منتشر میکنند واقعاً اعتباری ندارد و شیطنت است.
وی گفت: فکر میکنم سطح آگاهیها بسیار بالاتر از آن است که این شیطنتها اثر بگذارد.
آقای احمدی نژاد افزود: ما هیچ اعتبار حقوقی و قانونی برای اینها قائل نیستیم و در حد یک بازی گذرا و بیارزش است بنا براین اهمیتی نیز به آن نمیدهیم تا کارشناسان ما، آنها را مطالعه و تجزیه و تحلیل کنند.
وی گفت: بازیای است که درست کردهاند و خودشان هم اعتقادی ندارند که اینها بتواند اثری داشته باشد.
خبرنگار روزنامه لسآنجلس تایمز پرسید: گروههایی در لبنان نگران نقش و نفوذ ایران هستند برای رفع نگرانی و جلب اعتماد آنها چه استدلالی دارید؟
آقای احمدینژاد گفت: در سفر اخیر ما به لبنان همه گروههای سیاسی به استقبال آمدند و با ما جلسه داشتند و از نقش جمهوری اسلامی ایران تشکر و همراهی کردند.
احمدینژاد افزود: حالا اگر گروه هایی هستند که ما نمیشناسیم شاید بعدها از طریق شما مطالبشان را منتشر کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه گروههای لبنانی از دخالتهای آمریکا و غربیها ناراحت بودند، گفت: در همه جلسات شکایت داشتند که دولت آمریکا و برخی دولتهای غربی با فشار اصرار دارند کینهورزی درست کنند.
احمدینژاد سفر خود را به لبنان بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: گروههای لبنانی امروز هوشمندانه دست به دست هم در جهت استقلال، عزت و پیشرفت لبنان تلاش میکنند و ملت ایران از این تلاش مقدس حمایت همه جانبه میکند.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری احمدینژاد پرسید: مردم منتظر زمان اعلام اصلاح قیمتها از طرف احمدینژاد هستند، بهنظر میرسد این انتظار کمی طولانی شده است، فکر نمیکنید این موضوع به تورم انتظاری دامن بزند؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: نه، ما اینطور فکر نمیکنیم.
این خبرنگار دوباره پرسید: این موضوع به تورم انتظاری دامن میزند؟
آقای احمدی نژاد گفت: نه، نمیزند نظر ما عکس این است. اقلیت افرادی وجود دارند که بهدنبال بهرهبرداری نامناسب هستند و اگر برنامه را بهطور شفاف بدانند طراحیهاشان ثمربخش و به نفع آنها خواهد بود.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه اقتصاد، حلقههای متصل به یکدیگر است گفت: ما فکر نمیکنیم دامن بزند کما اینکه تاکنون نیز در مقایسه با 26 کشوری که قبل از ما این طرح را اجرا کردهاند خوشبختانه تا امروز ما بهترین روند را طی کردهایم.
احمدینژاد افزود: عمده این موضوع نیز بیشتر بهخاطر هوشمندی و همراهی مردم است که به دولت اعتماد کرده اند و کمک می کنند و ان شاء الله این موضوع ادامه پیدا خواهد کرد،بنده نگرانی ندارم.
یادم نمیآید انتقال پایتخت را مطرح کرده باشم خبرنگار روزنامه تهران امروز در ادامه نشست رسانهای احمدینژاد پرسید: شما طی ماههای اخیر چند طرح برای شهر تهران داده اید از جمله این طرحها خروج 5 میلیون نفر، انتقال کارکنان و انتقال پایتخت است اما هیچ یک از این طرح ها موفق نبودهاند. این خبرنگار در ادامه پرسش خود افزود: از یکسو میگویید 5 میلیون نفر از تهران خارج شوند از سوی دیگر میگوئید جمعیت باید دو برابر شود اینها با هم در تناقض است.
خبرنگار تهران امروز اضافه کرد: انتقال کارکنان با چالشهایی مواجه شد و هیچ یک از کارکنان با آن موافق نیستند ضمن آنکه معلوم نیست اگر منتقل شوند تسهیلاتی به آنان داده شود.
وی افزود: از سویی بحث زلزله را مطرح کردید که معاون اول شما گفت: شهری مانند سمنان مناسب است در حالی که زلزله آمد و معلوم شد سمنان مناسب نیست.
خبرنگار تهران امروز پرسید بهتر نبود بهجای این موضوعات مباحث مربوط به مترو و کاهش آلودگی مطرح میشد و دولت از آن حمایت میکرد.
احمدینژاد در پاسخ گفت: یادم نمیآید انتقال پایتخت را مطرح کرده باشم.
آقای احمدی نژاد افزود: طرحهایی که ارائه کردیم اتفاقا طرحهایی موفق و کارشناسانه است اما باید توجه داشت جمعیتی که در 30 تا 50 سال شکل گرفته است در چند ماه کاسته نمیشود.
احمدینژاد گفت: دولت وقتی تصمیم میگیرد روند را معین میکند به این معناکه مهاجرت به تهران باید محدود و مهاجرت معکوس از پایتخت آغاز شود.
وی انتقال کارکنان از تهران رادر حد انتظار دانست و افزود: خود و خانوادهتان اگر بخواهید از تهران بروید چقدر دشوار است؟ اما تاکنون بیش از 20 هزار نفر و خانوادهشان از تهران خارج شده، تسهیلاتشان را گرفتهاند و این روند ادامه دارد.
احمدینژاد گفت: بله ممکن است در انتقال کارمندی، مشکلاتی در کارگزینی ایجاد شود که طبیعی است و رفع خواهد شد.
احمدینژاد افزود: طرح هایی که برای تهران ارائه شده درست است بالاخره باید جمعیت تهران را کاهش دهیم حتی اگر نتوانیم آن را کاهش دهیم توقف رشد جمعیت تهران، خود یک موفقیت است.
احمدینژاد همچنین گفت: بحث زلزله نیز بحث درستی است یک مسئول مسئولیت جان، اموال و حیثیت مردم را بر عهده دارد و اگر از خطری مطلع می شود باید به روش درست با مردم در میان بگذارد.
وی افزود: مردمی که می خواهند در تهران خانه بسازند و زندگی کنند باید بدانند با چه خطراتی مواجهاند این حق مردم است.
احمدینژاد گفت: اما این موضوع که جمعیت دو برابر شود نیز حرف درستی است اگرچه من نگفتم جمعیت دو برابر شود بلکه گفتم کنترل جمعیت به شکل معمولش اشتباه است.
آقای احمدی نژاد افزود: دیدیم که قبل از انقلاب جمعیت نصف امروز و رفاه یک دهم امروز بود اما اکنون جمعیت دو برابر و رفاه ده برابر آن زمان است بنابراین جمعیت ارتباطی به رفاه ندارد.
احمدینژاد گفت: اکنون کشورهای بسیار پیشرفتهای هستند که اقتصادشان بزرگترین اقتصاد دنیاست و بیشترین جمعیت جهان را نیز دارند.
آقای احمدینژاد افزود: این بحثی کارشناسی است که باید در جای خود بررسی شود، اما اگر جمعیت زیاد میشود لزوما به مفهوم افزایش جمعیت تهران نیست.
احمدینژاد گفت: ایران بیش از یک میلیون و 700 هزار متر مربع وسعت دارد و سرزمینی آباد و وسیع است که 1080 شهر و حدود 60 هزار روستا دارد که بسیاری از آنها قابل سکونت هستند.
احمدینژاد افزود: در بسیاری از این شهرها مراکز دانشگاهی، بهداشتی، تفریحی، صنعتی و اقتصادی مستقر است و ضرورتی ندارد که اگر جمعیت دو برابر میشود به مفهوم افزایش دو برابری جمعیت تهران باشد.
احمدینژاد گفت: سیاست دولت برای کاهش جمعیت تهران اصولی است.
احمدینژاد درباره حمایتهای دولت در توسعه مترو گفت: مترو نیز باید ساخته شود به همین دلیل در دولت نهم و دهم بیش از 4 برابر همه دولتهای قبل به آن کمک شده است که این روند ادامه دارد.
احمدینژاد تصریح کرد: البته ما اشکالاتی هم داریم که اینجا جای بحث آن نیست اما فکر میکنیم این منابع باید خوب مدیریت و از آن استفاده بهینه شود تا بهره بیشتری از آن بگیریم.
احمدینژاد گفت: همین امروز هم بخش مهمی از شهرداریها، مترو و حمل و نقل را دولت تامین میکند همچنانکه در همین چهار،پنج سال اخیر بیش از 3 هزار دستگاه اتوبوس به شهر تهران داده شده است.
احمدینژاد افزود: 82 و نیم درصد هزینه اتوبوسها را دولت پرداخته که در تاریخ ایران بیسابقه است بنحوی که از یک اتوبوس 150 میلیون تومانی تقریبا 125 میلیون تومان آن را دولت پرداخت کرده است.
آقای احمدی نژاد گفت: اینها کمک به حمل و نقل عمومی است که ادامه دارد.
احمدینژاد تاکید کرد: با این حال در بازیهای رسانهای وارد نشده ایم از این به بعد هم وارد نخواهیم شد.
خبرنگار روزنامه جوان در ادامه نشست خبری از احمدینژاد درباره برنامههای هستهای ایران پرسید و گفت: گفته میشود آمریکا پذیرفته است که با شرایط ایران مذاکرات را انجام دهد و در همین حال انگلیس هم یکسری فعالیتهایی را شروع کرده است که این مذاکرات به نتیجه نرسد؛ آیا شما چراغ سبزی در این خصوص از آمریکا دیدهاید و فعالیت انگلیس درخصوص نتیجه ندادن این مذاکرات چطور ارزیابی می کنید با توجه به اینکه شما بارها آمادگی خودتان را برای مذاکرات اعلام کردید و برای مبادله سوخت هم خیلی پیشتر از اینها پیامهای مثبتی را فرستاده بودید؟
احمدینژاد در پاسخ با اشاره به اینکه ما به دنبال چراغ سبز از این و آن نیستیم، افزود: ما شرایط را بهطور واقع میبینیم و بر اساس واقعیتها تصمیم میگیریم.
آقای احمدینژاد با بیان اینکه واقعیت این است که انها در بن بست هستند، گفت: اصلا ایرانی چیزی نیست که کسی بتواند کنار بگذارد، چه کسی میتواند ایران را از معادلات جهان کنار بگذارد؟
احمدینژاد ادامه داد: هر کسی این گونه فکر کند، خودش را از معادلات کنار گذاشته است.
وی افزود: آمریکا سی سال است که با ما رابطه اقتصادی ندارد؛ ما ضرر کردیم یا آنها؟
احمدینژاد گفت: الان آمدند ما را تحریم کردند ما ضرر کردیم یا آنها؟
وی اضافه کرد: حجم تجارت خارجی ما در صادرات و واردات در هشت ماه سال جاری افزایش قابل توجهی یافته است.
احمدینژاد گفت: معنای آن این است که آنهایی که نخواستند بفروشند یا معامله کنند خودشان حذف شدند.
آقای احمدی نژاد افزود: در عرصه سیاسی هم همین است؛ مگر کسی می تواند ایران را نادیده بگیرد؛ ایران عامل موثر فرهنگی و انسانی و عدالتخواه در همه مناسبات جهان حضور دارد.
وی افزود: هر کس فکر کند این را می تواند نادیده بگیرد در واقع فرصتی را از خودش دریغ میکند.
احمدینژاد ادامه داد: ما امیدواریم متوجه شده باشند و شرایط را خوب درک کرده باشند و بیایند بنشینند برنامه مشارکت دراز مدت برای مدیریت جهانی را طراحی کنیم بهگونهای که همه ملتها و دولتها بهطور عادلانه و با احترام و در شرایط مناسب در آن مشارکت داشته باشند.
احمدینژاد در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اطلاعات درباره محتوای دیدارهای احمدینژاد در سفر به باکو گفت: مراجعه کنید به مرکز اسناد وزارت امور خارجه مشروح مذاکرات در آنجا ثبت شده است.
وی افزود: فکر میکنم حرفهایی را که یک نفر باید از طرف ملت ایران باید میزد زده شد.
احمدینژاد گفت: میخواهیم دوست باشیم اما دوستی و همراهی باید دوجانبه باشد.
وی با بیان این که تاکنون علیه روسیه اقدامی نکردهایم و انتظار داریم همین اقدام هم برای ما انجام شود، بهترین حالت را، همکاری و همراهی بین دو کشور اعلام کرد.
احمدینژاد گفت: در آن جلسه هم بهطور کلی بر همکاری، دوستی و همراهی بیشتر تأکید شد.
احمدینژاد با بیان اینکه مجموع شرایط منطقه و جهان را در مسیر درست و به نفع ملت ایران و همه ملتهای آزاده میدانیم، افزود : فکر می کنیم ادبیات سیاسی در دنیا باید تغییر کند و مناسبات سیاسی هم باید عوض شود و این رخ خواهد داد.
حل معضل بیکاری تا قبل از پایان دولت دهم احمدینژاد در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار تی پی اس دیلی چین درخصوص برنامه دولت برای کاهش نگرانی جوانان از آینده و ایجاد فرصت های شغلی گفت: خوشحالم که در چند روز اقامت در ایران دغدغه جوانان ایرانی را متوجه شدید اما اکنون مشکل بیکاری منحصر به ایران نیست و تقریباً در همه دنیا این مشکل وجود دارد.
وی افزود: نرخ بیکاری در آمریکا بیش از 11 درصد و در اتحادیه اروپا نیز حدود 10 درصد است و همچنین در بسیاری از کشورهای آسیایی و افریقایی این مشکل وجود دارد.
احمدینژاد با بیان اینکه بخش مهمی از این مشکل حاصل بحران اقتصادی جهانی است اضافه کرد: دولت برنامه های وسیعی برای ایجاد اشتغال در دست اجرا دارد.
احمدینژاد گفت: امسال علاوه بر تولید اشتغال جاری ، یک میلیون و 100 هزار شغل جدید مورد حمایت دولت قرار گرفت که تاکنون نزدیک به 800 هزار از آن ایجاد شده است و امیدواریم تا پایان سال از یک میلیون و 400 هزار عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال آینده بخش مهمی از توان اجرایی دولت در تولید اشتغال متمرکز خواهد شد اضافه کرد: تا قبل از پایان دولت دهم معضل بیکاری در ایران برطرف خواهد شد.
احمدینژاد همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار رادیو تهران درباره آلودگی هوای شهر تهران و اینکه آیا توجه به توسعه حمل و نقل عمومی جزو ده اولویت دولت دهم قرار دارد یا خیر؟ گفت: توجه ما به تهران در دولت دهم بیش از دولت نهم خواهد بود و پشتیبانی ما از حمل و نقل عمومی نیز به همین ترتیب است.
وی افزود: بخش مهمی از طرحهای وسیعی که برای حمل و نقل عمومی تهیه شده است متعلق به تهران است.
احمدینژاد با بیان اینکه دولت از دو خط متروی در حال احداث پشتیبانی میکند اضافه کرد: قرار است در جلسه ای با حضور مدیران این طرحها و مدیران شهرداری تهران راههای تسریع در عملیات احداث این دو خط مترو بررسی شود.
آقای احمدینژاد گفت: دولت هم در همین تهران زندگی میکند و توجه داشته باشید که من و خانوادهام در نقطهای زندگی میکنیم که بیشترین سطح آلودگی را دارد و مشکل را لمس میکنیم.
احمدینژاد آلودگی هوا در تهران را ناشی از چند عامل دانست و افزود: سرعت رشد حمل و نقل عمومی همیشه کمتر از رشد تقاضا برای سفر است و هر تسهیلات جدیدی که در حمل و نقل عرضه میشود بلافاصله اشباع است و به این معناست که شهر به سرعت و ایجاد تسهیلات با سرعت کمتر بهجلو میرود.
وی با بیان اینکه ایجاد امکاناتی مانند تونل، بزرگراه و پل، سخت است گفت: باید کاری کنیم که تقاضای سفر با حمل و نقل شخصی کاهش یابد که در این باره طرح هدفمند کردن یارانهها بسیار مبنایی و اساسی است.
احمدینژاد در ادامه افزود: بخش مهمی از حمل و نقل عمومی که اتوبوسها و تاکسی ها هستند با ظرفیت بسیار کمتر از ظرفیت واقعی خود کار می کنند و اگر مردم از استفاده از وسایل حمل و نقل شخصی خودداری کنند تقاضای مازاد به حمل و نقل عمومی منتقل می شود.
احمدینژاد راه دیگر کاهش آلودگی هوای تهران را کاهش جمعیت در تهران بیان کرد و گفت: حتی اگر هیچ خودرویی هم در تهران حرکت نکند، ببینید بازدم 8 میلیون نفر چقدر مونوکسیدکربن و سایر گازها را منتشر میکند.
وی وضع جغرافیایی و توپوگرافی تهران را برای اسکان 8 میلیون نفر مناسب ندانست و افزود: در بعضی از ایام سال که هوای سرد در بالا قرار میگیرد مانند این است که پوستهای بالای تهران بکشیم و تهران به یک محیط بسته تبدیل شود که نفس کشیدن در محیط بسته آلودگی تولید میکند و مشکل آفرین است.
احمدینژاد با بیان اینکه مجموعهای از برنامهها برای کاهش آلودگی هوا در تهران داریم ابراز امیدواری کرد با پشتیبانی و همراهی همه بخشها در سه تا چهار سال آینده وضع آلودگی هوای تهران بهبود یابد.
وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره حقوق مسلم ایران در مذاکرات1 + 5 و زمان و مکان این مذاکرات افزود: حقوق مسلم اعضا در اساسنامه آژانس و معاهده ان.پی.تی به روشنی بیان شده است.
احمدینژاد اضافه کرد:یکی از این حقوق، حق بهرهمندی از چرخه غنیسازی و تولید سوخت است.
وی بابیان اینکه حقوق زیادی برای اعضای آژانس تعیین شده است، گفت: همان حقوقی که در قانون مقرر شده است قابل مذاکره نیست.
احمدینژاد افزود: درباره همکاریهای هستهای مذاکره و همکاری در موضوعات مهم جهانی گفتوگو و مشارکت میکنیم.
احمدینژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران دو زمان پیشنهاد کرده بود که یکی از آنها یعنی پنجم دسامبر را پذیرفتند و از نظر ما مشکلی ندارد.
وی افزود: درباره مکان نیز در حال گفتوگو هستند و مشکلی بهنظر نمیرسد.
خبرنگار خبرگزاری پانا در ادامه نشست خبری احمدینژاد از وی پرسید: هدفمندسازی یارانهها یکی از عظیمترین حرکتهای انقلابی و اقتصادی نظام است، ارزیابی شما از نقش و جایگاه فرهنگیان در این طرح چیست؟ همچنین دولت برای استفاده از ظرفیت جنبش عظیم دانش آموزی از چه برنامههایی باید استفاده کند؟
احمدینژاد گفت: نقش همه قشرها بسیار برجسته است بخصوص فرهنگیان که نسل های متوالی را تربیت میکنند.
احمدینژاد افزود: برنامههایی در وزارت آموزش و پرورش طراحی شده است تا معلمان و بدنه فرهنگی کشور در جریان ریز برنامهها قرار گیرد و با همکاریشان بیش از گذشته دولت را یاری کنند.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری احمدینژاد از وی درباره توسعه میادین نفتی در جنوب کشور پرسید که احمدینژاد گفت: خوشبختانه سرمایه گذاری در نفت و گاز هم اکنون تقریبا در حد ظرفیت است و همه فازهای پارس جنوبی فعال است.
احمدینژاد افزود: از وزیر نفت میخواهم همه خبرنگاران را یک سفر به عسلویه ببرند.
وی اضافه کرد: بیش از 100 هزار نفر در آنجا مشغول بکارند و به زودی این تعداد به 150 هزار نفر افزایش خواهد یافت و معنایش این است که در این طرح با حداکثر ظرفیت کار صورت میگیرد.
احمدینژاد ادامه داد: در بخش اکتشاف نفت هم همه مناطقی که در حوزه مشترک قرار دارند شناسایی شده و قراردادهای آن در حال تهیه است و به زودی طی مراسمی این قردادها ابلاغ می شود این بدان معنی است که همه مخازن نفت مشترک ما به زودی فعال خواهد شد.
وی افزود : سرمایه گذاری 150 هزار میلیارد تومانی در بخش نفت در تاریخ نفت کشور بی سابقه است و قریب به اتفاق این سرمایه گذاری از محل منابع داخلی و منابع ملت ایران صورت گرفته است که من اسمش را می گذارم انقلاب در صنعت نفت که ان شاء الله نتایج آن در اختیار ملت ایران قرار خواهد گرفت.
مکانیابی سایتهای هستهای مسیر کارشناسی خود را طی میکند در ادامه نشست خبری احمدینژاد، خبرنگار خبرگزاری برنا پرسید: جمهوری اسلامی ایران در عرصه هستهای پیشرفت های چشمگیری داشته است و دشمنان هم با حربه های مختلف سعی کرده اند آن را تحت تأثیر قرار دهند که تحریمها، اقدامات خرابکارانه و ترور دانشمندان نمونههایی از این اقدامات است.
احمدینژاد در پاسخ گفت: خرابکاریهایی در گذشته انجام دادهاند که خوشبختانه مسیرآن کشف و علت آن رفع شد.
وی افزود: تلاش کردهایم راهها را ببندیم تا دیگر چنین خرابکاریهایی اتفاق نیفتد.
احمدینژاد گفت: آنان توانسته بودند با نرمافزارهایی که در قطعات الکترونیکی نصب کرده بودند بهشکل محدود برخی سانتریفیوژهای ما را دچار مشکل کنند.
وی افزود: آنان بداخلاقی کرده بودند اما خوشبختانه متخصصان ما آن را کشف کردند و امروز دیگر قادر به این خرابکاریها نیستند.
احمدینژاد گفت: این موضوع تجربهای شدکه برای همیشه راه خرابکاری به روی آنان بسته شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری برنا درباره مکانیابی سایتهای هستهای گفت: این موضوع مسیر کارشناسی خود را طی میکند.
در نشست خبری احمدینژاد، خبرنگار شبکه ان اچ کی ژاپن پرسید آیا ایران براساس بیانیه تهران مذاکره خواهد کرد و یا مذاکرات فراتر از بیانیه تهران خواهد بود زیرا طرفهای غربی معتقدند باید ایران دو هزار کیلوگرم اورانیوم واگذار کند اما ایران بر مفاد مذاکره تهران تاکید دارد؟
آقای احمدی نژاد پاسخ داد: ما فکر میکنیم مهمتر از این بحثهای جزئی رسیدن به ضرورت گفتوگوهاست.
احمدینژاد ادامه داد: اگر کشورهای1 + 5 به ضرورت حل و فصل مسایل از راه گفتوگوها رسیده باشند بقیه مسایل قابل حل و فصل است.
وی گفت: بیانیه تهران پایهای بسیار مناسب برای گفتوگوها و خط سیری به سوی همکاری، دوستی، صلح و امنیت است اما هم اکنون شرایط نسبت به زمان صدور بیانیه مقداری عوض شده است.
احمدینژاد افزود: در آن بیانیه پیشبینی شده بود که آنها دشمنی نکنند اما دشمنی کردند بنابراین فکر میکنیم براساس بیانیه تهران مسایل جدیدی مطرح شود.
خبرنگار روزنامه همشهری در ادامه نشست خبری از احمدینژاد پرسید مسئولیت امور استخدامی مستقیماً به عهده شماست. هیأت دولت در سال 85 با تأکید ویژه شما مصوبهای داشت مبنیبر بهکارگیری مستقیم نیروهای کارشناس و متخصص شرکتی در وزارتخانهها و سازمانهای دولتی اما امروز پس از 4 سال بسیاری وزارتخانهها و سازمانها این مصوبه را اجرا نکردند.این نیروهای شرکتی و خانوادههای آنان منتظرند از شما بشنوند آیا مشکل آنان برطرف میشود؟
احمدینژاد گفت: تاکنون بیش از 70 درصد از نیروهای شرکتی قراردادی و وارد سیستم شدهاند.
وی افزود: برخی شرکتها که بسیار کم و عمدتاً شرکتهای دولتی هستند تفسیرشان از قانون، تفسیر دیگری بود که آن را نیز پیگیری میکنیم.
خبرنگار خبرگزاری ایلنا در ادامه نشست رسانهای احمدینژاد پرسید وضع کارگران در دولت نهم و دهم در مقایسه با دولتهای قبل بهتر شده است یا بدتر؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: در ابتدای دولت نهم تقریبا 6 میلیون کارگر تحت پوشش تأمین اجتماعی بودند اما اکنون این تعداد به بیش از 9 میلیون نفر افزایش یافته است.
وی افزود: اکنون گروهها و شوراهای کارگری فعال است، اختلافات کارگران با کارفرمایان به حداقل ممکن رسیده و جهتگیریهای به سمت حمایت از کار و کارگری است.
احمدینژاد گفت: بالاترین کمک دولت به بخش کارگری ایجاد اشتغال ثابت و پایدار است که آمارش بهطور مستمر منتشر میشود.
ویرابطه کارگران را با دولت بسیار دوستانه دانست و افزود: وارد هر کارخانهای میشویم مجموعه کارگران بسیار علاقمند به انقلاب، دولت و اهداف کشور هستند و امروز بالاترین همراهی را با کارگران داریم.
احمدینژاد اضافه کرد: رشد اقتصادی بالا، تولیدات بسیار خوب، صادرات بسیار گسترده و افزایش صادرات، ثمره فعالیت کارگران عزیز است.
مصادیق تذکرخلاف قانون به مطبوعات را به من منعکس کنید در ادامه نشست خبری احمدینژاد، خبرنگار روزنامه فرهنگ آشتی گفت: با توجه به نگاه روشن شما به رسانهها، در سالهای اخیر هیچ شکواییهای علیه هیچ رسانهای تنظیم نکرده و روز خبرنگار امسال دستور دادید هیچ یک از بخشهای زیرمجموعه دولت از رسانای شکایت نکنند یا اگر شکایت کردند آن را پس بگیرند اما متأسفانه معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخلاف سیاست شما عمل میکند و به بسیاری از رسانهها تذکرات بیعلت و خلاف قانون میدهد.
این خبرنگار افزود: معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخلاف قانون از بسیاری از رسانهها شکایت میکند حالآنکه وزیر هم در چارچوب دیدگاه شما حرکت میکند توضیح شما در اینباره چیست؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: معاون مطبوعاتی که نمیتواند شکایت کند، به کجا باید شکایت کند؟
خبرنگار روزنامه فرهنگ آشتی گفته خود را تصحیح کرد و گفت: تذکر میدهد.
آقای احمدینژاد پاسخ داد: تذکر خیلی دشوار نیست، مصداقش را به من منعکس کنید تا تذکر دهم.
در ادامه نشست خبری احمدینژاد، خبرنگار خبرگزاری موج گفت: فعالان اقتصادی و اقتصاددانان از شفاف نبودن اطلاعات درباره نحوه اجرای هدفمند کردن یارانهها نگرانند چرا وزرای شما و بقیه مسئولان در اینباره اطلاعات کافی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نمیدهند تا آنها را از نگرانی در بیاورند؟ همچنین تولیدکنندگان مدعی هستند شفاف نبودن اطلاعرسانی باعث کاهش تولید ملی شده است؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: بنده دیدهام که بعضیها گفتهاند شفاف نیست و بعد دقت کردیم دیدیم آنها تولیدکننده نیستند.
وی افزود: همه انجمنهای تولیدی و صنعتی کشور آمده و اعلام آمادگی کردهاند و همکاری بسیار خوبی میکنند.
احمدینژاد ادامه داد: همه اتحادیههای صنفی، انجمنهای صادراتی و انجمنهای خدماتی کشور داوطلبانه آمده و سازماندهی کردهاند و همراهی میکنند.
احمدینژاد گفت: بنده نمیدانم فعالان اقتصادی که نگرانند کدام یک از اینهاست اینها که خودشان دارند اجرا میکنند و جلو میروند.
وی افزود: بنده فکر میکنم آنها که میگویند ابهام وجود دارد، میخواهند بعضی اطلاعاتی که اکنون نباید ارائه شود، به اصرار از دولت بگیرند و نمیدانم برای چه میخواهند و چه اصراری دارند؟
احمدینژاد گفت: طرح هدفمند کردن یارانهها جلو میرود و هر روز هم که به نتیجهای رسیدهایم بلافاصله برای مردم اعلام کردهایم.
احمدینژاد افزود: چه چیزی مبهم است؟ اینکه میخواهیم ثروت مردم را به خود برگردانیم؟ آن را هم که باید در جیب مردم بگذاریم، گذاشتیم.
وی افزود: بستههای صنعت، کشاورزی، حملونقل، خدمات، بیمه و درمان و بخشهای گوناگون به اطلاع بخش مربوط رسیده است.
احمدینژاد گفت: بنده فکر میکنم چیز مبهمی وجود ندارد حال اگر میخواهند همراهی کنند اشکالی ندارد، ای کاش همراهی کنند.
احمدینژاد افزود: بنده دیدم که بعضیها تیترهایی در این باره زدند، کجا ابهام هست؟ دهها میلیون نفر ثبت نام کردهاند و پولها هم اکنون در حسابهاست.
وی افزود: امیدوارم آنها نیز به این جریان ملی و مردمی و مردمیترین طرح اقتصادی کشور بپیوندند و جزء 75 میلیون نفر بشوند، ضرر نمیکنند.
تذكر قانون اساسی طبق اصول قانون اساسی جزو اختیارات رییسجمهوری است خبرنگار مهر درباره نامه اخیر دبیر شورای نگهبان كه با واكنشهای مجلس مواجه شد، سوال كرد.
به گزارش ایسنا احمدینژاد در پاسخ گفت: دقت كنید سوال مهمی مطرح شده است. در قانون اساسی سه قوه وجود دارد؛ مجریه، مقننه، قضاییه و رهبر معظم انقلاب. طبق اصل 75 اینها مستقل و زیر نظر رهبری هستند و هیچكدام بر دیگری تفوق ندارند. اما جایگاه دیگری به نام ریاستجمهوری وجود دارد كه طبق اصل 113 بالاترین مقام رسمی كشور بعد از رهبری است كه مجری قانون اساسی و رییس قوه مجریه هم هست. هركدام از این سمتها شأن خاص خود را دارد و البته سمت رییسجمهور بالاتر از رییس قوه مجریه است و البته برخی امور مانند اعطای نشانهای دولتی و امضای عهدنامهها و مقاولهنامهها با كشورهای دیگر و عضویت ایران در مجامع بینالمللی باید توسط رییسجمهور امضا شود. حتی قانونی كه توسط مجلس تصویب میشود باید توسط رییسجمهور ابلاغ شود.
وی خاطرنشان كرد: بنده به عنوان مجری قانون اساسی كه بالاترین مقام بعد از رهبری است، وقتی شرایط كشور را دیدم احساس كردم كه در تفسیر بعضی اصول قانون اساسی ابهام وجود دارد و برداشتهای گوناگون از آنها باعث ایجاد تزاحم شده و مانع پیشرفت سریع كشور است و انرژیهای كشور را تلف میكند. این مساله را به رهبری منعكس كردم. ایشان هم با آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان این مساله را گفتند و تاكید كردند كه با تشكیل یک گروه نظر خود را در اینباره بگویند. آیتالله جنتی هم گروهی را تشكیل دادند كه تعدادی از حقوقدانان شورای نگهبان، تعدادی از دولت و تعدادی از نهادهای دیگر در آن حضور داشتند و بحثهای مفصلی آنجا مطرح شد و ایشان جمعبندی خود را طی نامهای به رهبری اعلام كردند.
ویافزود: این راه بسیار طبیعی و روشن است. صرفنظر از اینكه آنچه مدنظر من بوده محقق نشده است و من میخواستم گرههایی باز شود كه تقابل ایجاد نشود و اصطكاکها از بین برود اما صرفنظر از این مساله، روندی كه طی شد درست بود. من از برخی اعتراضها به این روند تعجب میكنم. تذكر قانون اساسی طبق اصول قانون اساسی جزو اختیارات رییسجمهور است.