آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دفتر رئیسجمهوری معتقد است امروز دیگر زمانه خط کشیدنها و جدا کردنهای جوامع بشری به پایان رسیده است و هر اقدامی که به خط کشی جدید بین مردم دنیا منجر شود خطا است حتی اگر به نام اسلام باشد. باید ملتها را به هم گره بزنیم و دستهای ملتها را در دستهای یکدیگر بگذاریم که یکی از مهم ترین راههای تحقق این آرمان گردشگری است.
اسفندیار رحیممشایی در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی گفت: برای ما نمایندگان کشورهای اسلامی امروز فرصت ارزشمندی ایجاد شده است تا برای تحکیم همبستگی بین ملتهای مسلمان بهویژه در حوزه گردشگری گام جدی برداریم و نقش موثری ایفا کنیم. زیرا گردشگری در همبستگی بین مردم در جهان نقش بهسزایی دارد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری ادامه داد: ما در واپسین روزهای سال میلادی هستیم و دهه اول از قرن 21 را سپری میکنیم و در واقع در دهه اول از هزاره سوم هستیم. جامعه بشری با امید فراوان هزاره سوم را آغاز کرد و با درک دقیق، روشن، عمیق و مشترک جهانی نام این دهه به عنوان دهه صلح نام گرفت. چیزی که بشریت امروز به آن محتاج است اما متاسفانه در پایان این دهه باید بگوئیم که دهه گذشته، دهه صلح نبود بلکه شاید یکی از دهههای پرستیز برای جامعه بشری بهویژه برای کشورهای اسلامی و به خصوص برای ما در این منطقه بود.
او ادامه داد: اینکه دهه گذشته نتوانست در واقع دهه صلح باشد نشاندهنده این است که مدیریت امروز قادر به اداره جامعه جهانی نیست و مدعیان راهبری بشر در عرصه بینالمللی توان اداره امور را ندارند.
مشایی گفت: ما در آستانه دهه دوم هستیم و بهراستی باید چه نامی بر این دهه بگذاریم. آیا مسأله صلح حل شده است؟ آیا به صلح دست یافتهایم؟ آیا باید نام دیگری بر دهه دوم بگذاریم یا دوباره این دهه را نیز دهه صلح نامگذاری کنیم؟
رئیس دفتر رئیسجمهوری اظهار کرد: باید دلایل عدم موفقیت تحقق صلح در دهه اول مورد بررسی قرار گیرد. بیشک مسیر تحقق اراده جهانی برای منویات ملتهای جهان که صلح یکی از برجستهترین آنهاست، دچار خدشه است. جامعه جهانی به درستی دهه گذشته را دهه صلح نامیده است زیرا در حال حاضر صلح مهمترین نیاز بشر است اما این خواسته برای محقق شدن به درستی مدیریت نمیشود. کسانی که باید بیشترین نقش را در مدیریت بازی کنند و در واقع مدعی بیشترین نقش در راهبری جهانی هستند خود آتشافروزترین هستند و بیشترین نقش را در بروز خشونت بازی میکنند.
مشایی تصریح کرد: جهان بهسرعت به هم نزدیک میشود، این نشانه کمال بشر است که رشد میکند به تعالی دست پیدا میکند و جهان وطن میشود. این فرایندی است که خدا در آفرینش منظور کرده است. راه بیبازگشت جامعه انسانی است. بشر روز به روز قامتش رعنا و بالندهتر میشود، تعلقش به جهان توسعه مییابد و نقش آن در جهان افزایش مییابد، تکالیف و حقوق جهانی پیدا میکند و اینها همه نشاندهنده این است که جامعه جهانی در شرف وقوع است اما در صحنه عمل و اجرا، مدیریت جهانی به خوبی انجام نمیشود.
رئیس دفتر رئیسجمهوری ادامه داد: احساس توسعه و سلطه برای بخشی از جهان و گروهی از انسانها راه را بر تعامل زیبا و مقدس جامعه انسانی بسته و مشکل ایجاد کرده است. هیچ راهی پیشروی جامعه جهانی جز مدیریت مشترک ملتها نیست. اگر به صلح جهانی میاندیشیم باید از طریق مدیریت مشترک واقعی ملتها این هدف بزرگ را اجرائی کنیم و باید به همه ملتها این فرصت داده شود که در تعیین سرنوشت جامعه جهانی نقش داشته باشند زیرا در غیر این صورت تحقق صلح جهانی امکانناپذیر است.
او ادامه داد: ساختارهای مدیریت جهانی باید متناسب باشد و سازمان ملل باید با تغییراتی در ساختار خود امکان تحقق مدیریت صحیح جهانی را فراهم کند و آمادگی لازم برای اثرگذاری عادلانه و مشترک بین همه ملتهای دنیا را در مدیریت جهانی فراهم کند.
مشایی گفت: باید به دولتهای ملی برای نقشآفرینی بینالمللی فرصت داده شود تا جهان عادلانه مدیریت شود.
رئیس دفتر رئیسجمهوری گفت: البته دولتها به تنهایی نمیتوانند در برقراری عدالت جهانی موفق باشند و برای آنکه دولتها فرصت مدیریت درست جهانی را داشته باشند باید پشتوانه عظیم ملتها را به دنبال خود داشته باشند و مردم و جوامع مختلف بهطور فعالانه حضور داشته باشند تا مطالبه جهانی مردم برای تحقق مدیریت مشترک فراهم شود.
او ادامه داد: مردم نقشآفرین هستند و گره زدن مردم به هم در دنیا بزرگترین پشتوانه است تا مسئولان و سران کشورها جسارت لازم را برای مطالبه حق عادلانه در تعیین سرنوشت داشته باشند.
مشایی گفت: باید ملتها را به هم گره بزنیم و دستهای ملتها را در دستهای یکدیگر بگذاریم که یکی از راههای تحقق این آرمان گردشگری است. گردشگری این امکان را فراهم میکند تا مردم دنیا بی واسطه با هم مواجه شوند، در کنار هم بایستند و گفتوگو کنند و فرهنگ جهان وطنی را انتخاب کنند و تحقق ببخشند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری تصریح کرد: امروز دیگر زمانه خط کشیدنها و جدا کردنهای جوامع بشری به پایان رسیده است و هر اقدامی که به خط کشی جدید بین مردم دنیا منجر شود خطا است حتی اگر به نام اسلام باشد.
او ادامه داد: آنچه سازمان کنفرانس اسلامی به دنبال آن است استفاده از ظرفیت کشورهای اسلامی برای صلح جهانی است نه اضافه کردن یک خطکشی جدید در دنیا.
مشایی گفت: کشورهای اسلامی سرزمینهای بسیار غنی و توانمندی از نظر سیاسی و فرهنگی هستند و باید تلاش کنند در جهت توسعه صلح جهانی گامهای اساسی بردارند و ما از کشورهای اسلامی انتظار داریم که پرچم صلح جهانی را برافرازند و مردم جهان را برای رسیدن به صلح کمک کنند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری گفت: امروز مدعیان راهبری مدیریت جهانی با مشکلات اساسی مواجه شدهاند و بحران اقتصادی دامنگیر جهان شده اما بحران امنیتی از بحران اقتصادی نقش مهمتری را در جهان ایفا میکند و بحران فرهنگی که دامنگیر جهان شده حتی از بحران امنیتی نیز عمیقتر و مهمتر است. امروز دیگر آن اندیشهای که امید برای فردای بهتر را در مردم زنده میکرد کمرنگ شده و فقط مکتب رهاییبخش اسلام است که میتواند به جهانیان در این زمینه کمک کند.
مشایی خطاب به وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی گفت: حوزهای که شما در آن فعالیت میکنید بسیار ارزشمند است و گردشگری نقش بسیار مهمی را در صحنه بینالمللی و در جهت تقویت امنیت جهانی بازی میکند و میتواند نفرت و خشم را از میان بردارد.
او ادامه داد: بسیاری از دشمنیها از جهالت است و زمانیکه در میان ملتها فاصله وجود داشته باشد در واقع نوعی جهالت حکمفرماست زیرا شکاف از جنس جهل است بنابراین باید فاصلهها را بر داریم تا مردم دنیا در کنار هم باشند. زیرا مردم برای با هم بودن خلق شدهاند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری تصریح کرد: زمان عقبماندگی یک کشور و رقابت میان کشورها از میان رفته است باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم همه با هم به پیشرفت برسیم. گردشگری نقش تاثیرگذاری میتواند در حل بسیاری از معضلات جهانی داشته باشد. گردشگری میتواند مشکل اشتغالی را که در دنیای امروز به یک بحران تبدیل شده است تا حدود زیادی حل کند و همچنین گردشگری در توسعه عادلانه درآمدها میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
مشایی گفت: گردشگری صنعتی است که توزیع عادلانه درآمدها را میطلبد و از آنجائیکه صنعتی است که واسطههای مهم ندارد و در واقع در این صنعت ثروت از دست مردم به دست مردم میرسد باعث شادابی و نشاط میشود. تجارتی که در سایه گردشگری اتفاق میافتد مثل مشارکت در یک جشن است و همچنین گردشگری میتواند تاثیر مستقیمی بر بهبود روابط میان کشورها داشته باشد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری گفت: من باور دارم که توسعه گردشگری مورد رضای خدا است چون به توسعه صلح و دوستی میان ملتها میانجامد.
سخنان خيلي خوبي بود استفاده كرديم .