آفتاب: بامداد فردا هلال ماه در نزدیکی سیاره زهره دیده میشود و صحنه زیبایی را پیش از طلوع خورشید برای علاقهمندان به آسمان شکل میدهد.
حمیدرضا شهشهان منجم آماتور با اعلام این خبر افزود: هر چند این پدیده مقارنه نزدیکی نخواهد بود اما به هر حال مجموعه هلال باریک ماه و سیاره درخشان زهره همیشه میتواند زیبا باشد.
وی افزود: هلال باریک ماه پیش از ساعت 4 و 30 دقیقه بامداد از افق شرق – جنوب شرقی طلوع خواهد کرد و به تدریج بر ارتفاعش افزوده خواهد شد. سیاره زهره که بالاتر از ماه قرار دارد حدود 40 دقیقه پیش از ماه طلوع کرده است.
شهشهان گفت: یک ساعت پیش از طلوع خورشید، ماه 15 درجه از افق جنوب شرقی ارتفاع خواهد داشت و سیاره زهره به صورت جرمی بسیار پرنور با جدایی زاویهای نزدیک به 9 درجه بالاتر از آن جلب نظر میکند.
زهره دومین سیاره منظومه شمسی از نظر نزدیکی به خورشید است و به دلیل انعکاس شدید نور خورشید از ابرهای جو آن، از دید ما پرنورترین جرمی است که به صورت نقطهای در آسمان دیده میشود؛ به همین دلیل میتوان آن را تا زمانی که آسمان به میزان قابل توجهی روشن شده و بقیه ستارگان دیگر قابل مشاهده نیستند، همچنان مشاهده کرد.