کد خبر: ۱۱۵۳۲۴
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۰

جزئیات هتل آپارتمان 15طبقه‌ای که در 6 روز ساخته شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهندسان چینی‌ که به‌خاطر سرعت در نحوه ساخت یک هتل آپارتمان 15 طبقه، موفق شدند رکورد جهانی سریع‌سازی را به نام خود ثبت کنند، جزئیات کامل این پروژه را بالاخره منتشر کردند. 

مجتمعی که در شانگ‌های در 6 شبانه‌روز احداث شده، حاوی قطعات فلزی و بتنی بزرگ تولیدشده در کارخانه است که کمتر از یک هفته در محل مونتاژ شده است. برخی قسمت‌های هتل همچون در و پنجره‌ها پلاستیکی است و در عین حال کل سازه در مقابل 9 ریشتر زلزله مقاومت دارد. 

پخش اینترنتی فیلم کوتاه از احداث 6روزه یک هتل آپارتمان 15 طبقه در شانگ‌های چین مسئولان وزارت مسکن و سازندگی این کشور را در مقابل درخواست 2 میلیون مهندس ساختمانی از نقاط مختلف جهان برای اطلاع از جزئیات فنی این شیوه ساخت‌وساز قرار داده و باعث انتشار جزئیات «سبک چینی در سریع‌سازی مسکن» شده است.

گزارشی که در این باره منتشر شد حاکی است گروهی از مهندسان چینی با استفاده از قطعات پیش‌ساخته فلزی و با کمترین میزان پرت مصالح، در 6 شبانه‌روز یک برج مسکونی احداث کرده‌اند که این سازه در عین مقاومت در برابر زلزله 9ریشتری، به‌خاطر به‌کار رفتن مصنوعات پلاستیکی در آن، سبک و سریع ساخته شده است.

چینی‌ها که تاکنون به‌خاطر تولیدات ارزان‌قیمت خود بسیاری از بازارهای ریز و درشت جهان از مواد غذایی گرفته تا محصولات پیشرفته الکترونیکی را در قبضه خود گرفته‌اند، این بار به‌خاطر ساخت هتل آپارتمان 15 طبقه در 6 روز، در صنعت ساخت‌و ساز نیز شهرت دوباره‌ای برای خود دست و پا کرده و رکورد جدیدی در سریع‌سازی به ثبت رسانده‌اند. سرانجام پس از گذشت 45 روز از احداث هتل 15 طبقه آرک در چین، شرکت سازنده با انتشار جزئیات ساخت این هتل، نحوه به‌کارگیری جدیدترین تکنولوژی روز جهان در صنعت ساخت‌و‌ساز را اعلام کرد.

این هتل 15 طبقه حالا به‌خاطر سرعت بی‌نظیر ساخت نه تنها در چین به شهرتی دست یافته، بلکه توجه بسیاری از فعالان ساختمانی در دنیا را نیز به خود جلب کرده است. به‌نظر می‌رسد این رکورد شکنی بی‌سابقه در سریع‌سازی فصل جدیدی در به‌کارگیری مصالح ساختمانی پیش‌ساخته در صنعت ساخت‌وساز جهان گشوده است.

حدود 2 هفته پیش یک فیلم ویدئویی کوتاه در سایت‌های اینترنتی منتشر شد که در آن روند ساخت هتل آرک (Ark) در شانگ‌های چین را نشان می‌داد. در این فیلم ویدئویی 3دقیقه‌ای، سرعت احداث بنایی بلند در شانگ‌های به تصویر کشیده شده است. این ویدئو بلافاصله پس از انتشار، توجه بسیاری را به خود جلب کرد؛ به‌طوری که ظرف کمتر از 10 روز، بیش از 2 میلیون مهندس ساختمانی در کشورهای مختلف فیلم ساخت این هتل را در اینترنت تماشا کردند و در سایت‌ها پیغام «درخواست جزئیات» را ثبت کنند.

روش ساخت هتل آرک از آنجا دارای اهمیت است که در ساخت آن تا حد امکان از مصالح ساختمانی پیش ساخته استفاده شده؛ به طوری که 99درصد از این مصالح به‌طور مفید در ساختمان به کار رفتند و تنها یک درصد آنها تبدیل به نخاله و پرت شده‌ است. علاوه‌بر اینها احداث بنای کلی ساختمان فقط 46 ساعت طول کشیده و عملیات نازک‌کاری آن نیز ظرف 72 ساعت انجام شده است. تجهیز و جمع‌آوری کارگاه نیز در فاصله یک روز انجام شده است.

توجه به صنعتی‌سازی و استفاده از مصالح ساختمانی پیش‌ساخته، در حالی یکی از دغدغه‌های سازنده‌ها و شرکت‌های ساختمانی در جهان تبدیل شده و اقبال کشورهای مختلف را به‌دنبال آورده است که در ایران هنوز مشکلات زیادی در راه صنعتی‌سازی وجود دارد. به‌طور مثال از دی‌ماه سال گذشته پروژه‌ای آغاز شده که در آن ساخت 1100 واحد مسکونی به 20 انبوه‌ساز سپرده شده تا با استفاده از فنون صنعتی‌سازی به‌طور سریع ساخته شوند، اما با گذشت کمتر از یک سال هنوز خبری از اتمام این طرح نشده است.

از سوی دیگر، استفاده بهینه از تمام مصالح ساختمانی و تولید کم نخاله از دیگر نکات جالب توجه در ساخت هتل آرک چین است که می‌تواند برای دست‌اندرکاران ساخت و ساز در کشور ما نیز الگویی مناسب باشد. چرا که بر اساس اعلام مراجع رسمی‌فقط در تهران سالانه بیش از 40 هزار تن نخاله ساختمانی تولید می‌شود و حجم کل نخاله‌های ساختمانی بیش از 5برابر زباله‌های خانگی تخمین زده شده است.

البته این بار اولی نیست که چینی‌ها موفق به رکورد‌شکنی در سریع‌سازی شده‌اند، پیش از این شرکت برود(Broad) که سازنده هتل آرک است، غرفه 6 طبقه خود در اکسپوی 2010 شانگ‌های را نیز با همین روش یک روزه ساخت، اما این بار احداث ساختمانی 15 طبقه در 6 روز موجب شهرت بیش از پیش این شرکت چینی شده است. در این حال مدیران شرکت ساختمانی برود(Broad) تاکید می‌کنند که هتل آپارتمان آرک تمام استانداردهای ایمنی را نیز دارا است. بر اساس گزارش خبرگزاری‌های خارجی در ساخت این هتل از نوعی تکنولوژی جدید با عنوان modularization construction technology یا همان فن‌آوری پیمانه‌بندی استفاده شده است. در این روش که بر اساس استانداردها و پیمانه‌های جهانی انجام می‌شود سازنده به بالاترین میزان استفاده مفید از مصالح ساختمانی دست می‌یابد، در مصرف انرژی ساختمان تا بیشترین حد ممکن صرفه‌جویی می‌شود و مهم‌تر از همه ساختمان را در برابر 9 ریشتر زلزله مقاوم می‌کند که این یعنی بالاترین میزان مقاومتی که تاکنون یک ساختمان در برابر زلزله داشته است.

تکنولوژی به کار رفته در هتل آرک نیز همانند غرفه برود در اکسپوی شانگ‌های از 3 ویژگی بارز برخوردار است؛ پنجره‌های 3 جداره، عایق گرما در دیوارها، سیستم بازیافت هوای گرم و رفلکس تابش خورشید ویژگی‌هایی هستند که موجب می‌شوند در این بناها تا 80 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود. 

شرکت برود می‌گوید: در هر یک متر مربع از هتل 15 طبقه آرک تنها 53 کیلو فلز و 43 کیلو بتن به کار رفته است، این در حالی است که در ساختمان‌های دیگر از این دست که بدون فناوری نوین احداث شده‌اند، بیش از 180 کیلو فلز و 355 کیلو بتن در هر مترمربع از ساختمان به‌کار می‌رود. این ویژگی در کنار برخی ابتکارهای جدید دیگر از جمله پلاستیکی بودن جنس قاب پنجره‌ها موجب شده تا ایمنی ساختمان به حداکثر ممکن برسد.

از دیگر نکات قابل توجه ساخت هتل آرک علاوه بر سرعت فوق‌العاده ساخت آن، این است که در جریان احداث ساختمان حتی یک کارگر نیز مجروح و هیچ جرثقیلی در طول عملیات به سایت آورده نشد. البته با تمام اینها هنوز ابهام‌های زیادی در مورد ایمنی و کیفیت این هتل 15 طبقه وجود دارد.
 
برخی ادعا می‌کنند: بنایی که در عرض 6 روز ساخته شود، کیفیت لازم را نخواهد داشت؛ ادعایی که هم‌اکنون در انتظار پاسخ سازندگان هتل آرک است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین