کد خبر: ۱۱۵۸۰۹
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۵
محسنی بندپی، نماینده نوشهر:

دستگاه‌های تهویه هوا قرار است در آسمان نصب شود؟!

آبپاشی تهران غیرعلمی است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر انوشیروان محسنی بندپی درباره اقدامات اخیر برای کاهش آلودگی هوای تهران نظیر آب‌پاشی با هواپیماهای آب‌پاش تصریح کرد: به لحاظ علمی در هیچ رفرنس معتبری این اقدامات به عنوان راه‌حل علمی پیشنهاد نشده است که با پاشیدن آب از بالا، آلودگی هوا را کاهش دهیم.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در خانه ملت ادامه داد: مگر مساحت کوچک است که این‌گونه اقدامات جواب دهد، در تهران با این فضای بسیار گسترده بعید است چنین اقداماتی موثر باشد، ضمن این‌که تاکنون هیچ محقق بررسی آلودگی هوا این اقدام را توصیه نکرده و به هیچ عنوان به عنوان یک روش علمی مطرح نیست.

وی درباره نصب دستگاه‌های تهویه هوا هم گفت: این دستگاه‌ها کجا قرار است نصب شود، در آسمان! متاسفانه هنوز نتوانسته‌اند در تونل‌های تهران دستگاه تهویه هوا نصب کنند، چطور و با چه مکانیزمی می‌خواهند دستگاه‌های تهویه هوا را برای کاهش آلودگی هوای تهران بکار گیرند.

نایب رییس کمیسیون بهداشت با تاکید بر این‌که کاهش آلودگی هوا نیاز به یک راهکار علمی دارد، خاطرنشان کرد: علم برای حل معضل کاهش آلودگی هوا راهکارهایی نظیر انتقال ترافیک از روی زمین به زیر زمین، سرعت بخشیدن به احداث مترو، موظف کردن وزارت نفت به تهیه سوخت استاندارد، مکلف کردن خودروسازان برای افزایش کیفیت خودروها و خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور نشان داده است.

محسنی‌بندپی هم‌چنین خاطرنشان کرد: وزارت نفت موظف و مکلف بود که سوخت استاندارد تهیه کند، شرکت‌های خودروساز به هیچ عنوان روی ارتقای کیفیت خودرو کار نمی‌کنند، به نحوی که متاسفانه هنوز خودروهایی با موتور و تکنولوژی بیست سال پیش تحویل مردم می‌دهند.

به گفته وی، توجه به این موارد از جمله راهکارهای علمی‌ محسوب می‌شود که در بسیاری از کشورهای دنیا جواب داده است به نحوی که میزان خودروهای موجود در این کشورها بسیار بیشتر از کشور ماست اما با توجه و کار توامان در این راهکارهای علمی توانسته‌اند در کاهش آلودگی هوا موفقیت‌های بسزایی کسب کنند.

نایب رییس فراکسیون محیط زیست تاکید کرد: اگر همین امروز راهکارهای مذکور را مورد توجه قرار دهیم تا ده سال دیگر می‌توانیم آلودگی هوا را کاهش دهیم، آلودگی هوای تهران به عنوان یک وصله ناچسب در تمام مدت سال در زندگی ما وارد شده است، لذا باید در یک برنامه‌ریزی ۵ یا ۱۰ ساله همه راهکارهای علمی را به کار گیریم تا آن را برطرف کنیم.

وی اقدامات اخیر در خصوص پاشیدن آب برای کاهش آلودگی هوا را موثر ندانست و تاکید کرد: این‌که عنوان می‌شود با پاشیدن آب اکسیدهای ازت به اسید نیتریک و مونوکسیدها به هیدروکسیدهای کربن تبدیل می‌شوند و آلودگی هوا از بین می‌رود به لحاظ علمی قابل قبول نیست، ضمن این‌که با توجه به خشک شدن سدها آب مورد نیاز برای پاشیدن از کجا قرار است تامین شود.

محسنی بندپی در ادامه تاکید کرد: آلودگی هوا نوعی آلودگی سمی است که در درازمدت خطرات سوئی برای سلامتی افراد دارد، زمانی که آلودگی آب به میکروب و باکتری مطرح می‌شود نهایتا با یک اسهال و استفراغ به پایان می‌رسد یا آلودگی به نیترات که برای کودکان زیر ۶ ماه و یکسال خطر دارد، اما هوایی که هم‌اکنون استنشاق می‌کنیم هوایی آلوده به سم است که ذرات معلق آن با ورود به ریه سبب تشدید بیماری‌های ریوی، قلبی، عروقی و خفگی می‌شود.

نایب رییس کمیسیون بهداشت ایجاد برخی سرطان‌ها در آینده را ره‌آورد آلودگی هوا دانست و اظهار کرد: آلودگی هوا در ایجاد بیماری‌های صعب‌العلاجی نظیر سرطان‌ها بسیار موثر است، اگرچه تاکنون بررسی اپیدمیولوژیکی نکردیم تا ببینیم واقعا چقدر از تلفات جانی مستقیما با آلودگی هوا مرتبط است، اما بدون شک آلودگی هوا هم صدمات جبران‌ناپذیری به سلامت انسان‌ها وارد می‌کند و در تشدید بیماری‌ها موثر است و هم ضرر و زیان اقتصادی بسزایی برای کشور به دنبال دارد.

به گفته وی، بانک جهانی بدون مدرک نمی‌گوید که خسارت مالی ناشی از آلودگی هوا در کشور جمهوری اسلامی ایران تا سال ۲۰۱۶ به بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل بودجه عمرانی کشور می‌رسد.

نایب رییس فراکسیون محیط زیست اعمال محدودیت‌های ترافیکی را بر تعطیل کردن‌ مقدم دانست و گفت: انتقال آلاینده‌ها بیشتر از طریق وسایل نقلیه صورت می‌گیرد، لذا باید واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذاریم و از آنها کمک بگیریم، باید از مردم برای عدم اختصاص اعتبار مترو و تهیه سوخت استاندارد عذرخواهی کنیم، علی‌رغم این‌که قانون‌گذار تکلیف کرد اتومبیل‌های فرسوده از رده خارج شوند بی توجهی کردیم و هم‌اکنون دچار این پدیده شوم و خطرناک و اضطرار آلودگی هوا شدیم.

محسنی بندپی با تاکید بر این‌که باید برای برون رفت از این وضعیت از مردم کمک بخواهیم، افزود: باید از آنها درخواست کنیم حتی در صورت ادامه طرح زوج و فرد در صورت امکان از خودروی شخصی استفاده نکنند، اگر مردم ببینند ما در اقدامات و استفاده از راهکارهای علمی فقط حرف نمی‌زنیم و به دنبال عمل هستیم، به ما کمک می‌کنند.

نایب رییس کمیسیون بهداشت در خاتمه مجددا تاکید کرد: باید از مردم کمک بگیریم تا عوارض ناشی از آلودگی هوا که تاثیرات بلندمدت سوء بر سلامت افراد دارد کاهش یابد که خدای نکرده شاهد اپیدمی که در سال ۱۹۵۲ در لندن به واسطه آلودگی هوا ایجاد شد و در یک روز ۴ هزار نفر را به کام مرگ کشاند، نباشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین