آفتابنیوز : آفتاب: در پی انتشار بخشی از سخنان اسفندیار رحیم مشایی درخصوص هنر و حرمت موسیقی و... سایت نزدیک به وی خبر كاملی از اظهارات وی منتشر كرد كه در ادامه میآید:
رییس كمیسیون فرهنگی دولت، با بیان اینكه "آهنگساز" نغمه را خلق نمیكند بلكه آن را كشف میكند، گفت: فرهنگ و هنر اصل كار ما است؛ برای ما كه نظام اسلامی و دینی هستیم، جنس كار فرهنگی است؛ دین خودش فی نفسه غیر فرهنگ نیست؛ این كار شیطان است كه در دین ما اندیشه هایی وارد كرده است كه بین هنر و دین فاصله بیاندازد.
"اسفندیار رحیم مشایی" مشاور رییسجمهوری و رییس كمیسیون فرهنگی دولت، در ادامه جلسه صمیمی با جمعی از هنرمندان استان مركزی، با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری كه فرمودهاند "هنر موجب ماندگاری برای پیام است"، اظهار داشت: هنر امكان بستهبندی درست و پر جاذبه پیام را فراهم میكند.
وی با بیان اینكه دین مگر جز حب و محبت است چون از جنس هنر محسوب میشود، تصریح كرد: مگر كربلا بدون عاشقی قابل توجیه است؛ در مكتب عاشقی، عاشورا لازم و واجب است و جور دیگری نمیشود.
مشایی با تاكید بر اینكه ما باید در جلوههای فرهنگ و هنر، در دنیا پیشرو باشیم، اظهار داشت: بهترین نقاشیها، طراحیها، صورتهای خیال، تصویرپردازیها و نغمهها باید از جامعهای باشد كه مدعی دین است؛ نه اینكه كلمهی هنر را از عنوان فرهنگ و هنر بردارند؛ این خطا بوده است.
مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهوری، با بیان اینكه شاعر كارش لطیف كردن آدمها است، یادآور شد: همه صحبتهایی را كه كردم حافظ در یک بیت گفته است كه "در ازل پرتو حسنت، ز تجلی دم زد؛ عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد"؛ چرا برخی عصبانی و افسرده میشوند، برای اینكه از اینها فاصله گرفتهاند.
مشایی ادامه داد: در مملكت ما این خسارت سنگینی است كه گلستان، بوستان، دیوان حافظ و شاهنامه داشته باشیم اما امكان داشته باشد فردی از این مملكت در عمر خود حتی یكبار هم آنها را نگشوده باشند؛ هر یک از اینها برای یک ملت كافی است؛ حالا ما این خسارت را چگونه محاسبه كنیم؟
رئیس كمیسیون فرهنگی دولت تاكید كرد: ما امروز به سالنهایی نیاز داریم كه خیلی ساده هر شب و هر روز تعطیل، خانوادهها دست در دست هم به چنین محیطهایی بیایند و دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی و شاهنامه فردوسی را بشنوند و حكمتها و عرفانها را دریابند.
وی افزود: چقدر زیبا است وقتی این پیامها را میشنوند نغمههای زیبای موسیقی جان آنها را بنوازد؛ تصاویر زیبای نقاشی، خطاطی و طراحی اینها را ببینند؛ اینها همه موجب بنای زندگی است و انسان را عاشق میكند.
مشایی با تاكید بر اینكه مزاج جامعه عوض شده است، خاطر نشان كرد: اكنون كسی چای داخلی نمیخورد و بهجای آن چای خارجی میخورند كه رنگ و اسانس دارد؛ چون مزاجها خراب شده است؛ مزاج كنونی جامعه باید عوض شود.
مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهوری اظهار داشت: نی و سنتور برای ما ماموریت دارند؛ هویت ملی را چگونه نگه داریم؟ مگر بدون موسیقی میشود؟ اگر شما موسیقی را از یک فیلم بردارید دیگر نمیتوانید آن فیلم را تماشا كنید، چون پیامهای فیلم با موسیقی منتقل میشود؛ پس این زبان یک حقیقت و یک راه است.
وی در ادامه با بیان اینكه موسیقی اقیانوس است، تصریح كرد: برخی افراد كه علم موسیقی را نمی دانند كل آن را مطرود می دانند؛ موسیقی اقیانوس، و موسیقی حرام و انحرافی قطرهای از این اقیانوس است؛ انسان بهخاطر یک قطره كل آن اقیانوس را تعطیل نمیكند.
مشایی با بیان اینكه شعر یک بسته آسمانی است، افزود: این بسته توانسته است یک جهان حرف را كه در یک خط نمی شود جمع كرد، سر جمع در نیم خط جمع كند.
مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهوری با تاكید بر اینكه دولت نباید در كار فرهنگی وارد كار اجرایی شود، گفت: دولت باید كار فرهنگ و هنر را به اهلش بسپارد و خودش سیاستگذار باشد و حمایت كند.
مشایی با اشاره به اولین نطق تلویزیونی رئیسجمهوری در دولت دهم، یادآور شد: با آن كه حجم كارهای فرهنگی در دولت نهم خیلی بیشتر از دولتهای قبل بود، اما آقای احمدی نژاد در آن نطق تلویزیونی گفت من راضی نیستم و تصریح كرد اولویت ما در دولت دهم فرهنگ و هنر است.
رئیس كمیسیون فرهنگی دولت با اشاره به طراحی كار گروه فرهنگ و هنر در سفرهای استانی، یادآور شد: تنها كار گروه تخصصی كه در سفرهای استانی رئیسجمهوری در جلسات آن شركت میكند، كار گروه فرهنگ و هنر است.
مشایی ادامه داد: در جلسه دیروز كار گروه، مرتب و مكرر بحث كردیم كه این اعتبار متعلق به دستگاهها نیست و حق ندارید آنرا به دستگاهها بدهید؛ بخشی از این اعتبار یعنی حدود 50 درصد آن مربوط به ایجاد تاسیسات مورد نیاز اهالی فرهنگ و هنر است و 50 درصد دیگر باید هزینه تولید محتوای فرهنگی و هنری شود؛ البته سالهای بعد به سمتی میرویم كه 100 درصد این اعتبارات در زمینهی تولید محصول فرهنگی و هنری هزینه شود.
مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهوری تصریح كرد: تاكید ما در جلسه كار گروه فرهنگ و هنر این بوده است كه باید با مسئولیت استاندار و شورای برنامهریزی استان این اعتبار را به طرحهایی اختصاص داد كه خود مردم و اهالی فرهنگ و هنر مجریان آنها باشند.
وی با تاكید بر اینكه این اعتبارها باید به جهش فرهنگی تبدیل شود، اظهار داشت: این اعتبارات باید فرصت ساز باشند و زمینه ای ایجاد كنند تا هم به نیازهای متنوع فرهنگی جامعه جواب دهیم و هم امكان شكوفایی استعدادهای فرهنگی وهنری در رشته های مختلف را فراهم كنیم.
رئیس كمیسیون فرهنگی دولت با اشاره به اینكه تاسیسات فرهنگی و هنری مورد نیاز كشور باید ظرف چند سال آینده ایجاد شود، گفت: ما باید ظرف سالهای آینده در تمام شهرها سینما، خانهی فرهنگ، امكانات صوتی و تصویری و تجهیزات مناسب برای نمایش و موسیقی و همچنین سایر تاسیسات لازم را داشته باشیم.
وی با تاكید بر اینكه انجمنهای فرهنگی و هنری باید در تمام شهرها شكل بگیرد، تصریح كرد: ما نیازی نداریم كه در دستگاههای دولتی این همه كارشناس بگذاریم و بعد هم با فامیل بازی، رفاقت بازی و فشار این و آن، آدم وارد دستگاههای دولتی كنند؛ دولت باید كوچم شود؛ این همه انسان ارزشمند در بیرون دستگاههای دولتی داریم، كارها را به آنها میسپاریم؛ نیازی نیست كارمند رسمی دولت باشد.
مشایی تاكید كرد: كار شعر را به بهترین شعرای شهر و كار نمایش را به بهترینهای نمایش شهر بسپارید تا آنها مدیریت كنند، اما اجازه بدهید جوانان و نسلهای نو، استعدادهای خود را در بخشهای مختلف شكوفا كنند؛ بنای ما این است كه بتوانیم تا پایان دولت دهم یک حركت جدی و پرشتابی در حوزهی فرهنگ و هنر انجام دهیم.
مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهوری با تاكید بر اینكه همه با هم باید دست در دست هم دهیم و قیمت هنر در جامعه به جایگاه اصلی آن برسانیم، خاطرنشان كرد: خوشبختانه بسیاری از علمای دینی درجه یک ما در طول تاریخ از هنرمندان برجسته بودند؛ یعنی عالم دینی ما، عالم به فرهنگ و هنر بوده است؛ امروز هم طلبههای جوان ما باید مسئولیتهای سنگین خود را در قبال دین بشناسند و ارتباط با هنرمندان در دستور كار خود قرار دهند تا بتوانند دریافتهای زیباشناسانه از مكتب و دین را در جامعه منتشر كنند.