کد خبر: ۱۱۶۶۸۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۲

خطرناک‌ترین کشور جهان برای خبرنگاران

پاکستان خطرناک‌ترین مکان برای فعالیت خبرنگاران
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آمارها حکایت از آن دارد که امسال کشور پاکستان خطرناک‌ترین مکان برای فعالیت خبرنگاران در جهان بوده است، چرا که حداقل 8 نفر در هنگام فعالیت خبری در این کشور جان خود را از دست داده‌اند. 

در حالی که امسال تعداد خبرنگاران کشته شده در جهان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، یک گروه خبرنگاری آزاد اعلام کرد امسال پاکستان بیش‌ترین تعداد کشته در میان خبرنگاران را داشته است. 

به گزارش رویترز، از ابتدای سال 2010 تا کنون حداقل 42 روزنامه‌نگار در سراسر جهان کشته شده‌اند. در حالی که طبق آمار ارائه شده توسط کمیته حمایت از خبرنگاران در نیویورک تعداد این کشته‌ها در سال گذشته 72 نفر بوده است. 

تا کنون نزدیک به 8 خبرنگار در کشور پاکستان کشته‌ شده‌اند، اما این میزان نسبت به سال 2009 رشد دو برابری داشته است. اکثر این کشته‌ها به دلیل حملات انتحاری یا تبادل آتش بین نیروهای نظامی بوده است. 

عراق نیز امسال خطرناک‌ترین کشور برای فعالیت خبرنگاران لقب گرفت چرا که امسال 4 نفر نیز در این کشور جان خود را از دست دادند. کشورهای هندوراس و مکزیک نیز هر کدام با سه کشته در رده‌های سوم و چهارم قرار گرفتند. در کشورهای تایلند، نیجریه، سومالی، آنگولا، اندونزی، افغانستان و فیلیپین نیز در سال جاری 2 خبرنگار کشته شده اند. بر اساس آمار موجود، سال گذشته کشور فیلیپین با 33 کشته مرگ‌بارترین مکان جهان برای فعالیت خبرنگاران نام گرفته بود.
 
جوئل سایمون مدیر اجرایی این گروه در این باره گفت: با وجود آن‌که امسال 42 خبرنگار در سراسر جهان کشته شده‌اند و ما در این میان شاهد کاهش قابل توجهی بودیم، اما باز هم این آمار قابل پذیرش نیست. این رقم‌ها نشان می‌دهد هنوز هم خبرنگاران در سراسر جهان با خشونت‌ها و خطرات زیادی روبه رو هستند و باید برای کاهش این خطرات اقدامات جدی‌تری صورت گیرد. 

او ادامه داد: از افغانستان تا مکزیک، از تایلند تا روسیه اقدامات کشورها برای بررسی و مقابله با جرائم و جنایات صورت گرفته بر ضد خبرنگاران کافی به نظر نمی‌رسد و سهل انگاری در این زمینه باعث بروز خشونت‌های بیش‌تر بر ضد فعالان این حوزه می‌شود. 

در سال 2010 قتل مهم‌ترین عامل مرگ و میر روزنامه‌نگاران در جهان بوده است. به گزارش کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، تبادل آتش بین نیروهای نظامی، بمب‌گذاری‌های انتخاری و ماموریت‌های دشوار و خطرناک از دیگر عوامل مرگ و میر خبرنگاران است. نزدیک به 90 درصد از خبرنگارانی که در سال 2010 کشته شده‌اند خبرنگاران محلی بودند. امسال افرادی که برای سایت‌های اینترنتی و خبرگزاری‌های آنلاین کار می‌کردند بخش بیش‌تری از قربانیان را به خود اختصاص داده بودند. 

کمیته محافظت از خبرنگاران تخمین می‌زند که از سال 1992 تا کنون نزدیک به 843 خبرنگار فقط به واسطه فعالیت در شغلشان کشته شده‌اند. اثبات شده است که نزدیک به 72 درصد از این خبرنگاران به قتل رسیده‌اند. 

به گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران سال 2006 یکی از مرگ‌بارترین سال‌ها برای فعالیت روزنامه‌نگاران بوده است چرا که حداقل 155 خبرنگار و فعال رسانه‌ای جان خود را از دست دادند.
 
یکی از مهم‌ترین عوامل بالا رفتن این آمار در آن سال جنگ عراق بود چرا که در آن زمان فقط 68 خبرنگار در این کشور کشته شده بودند. بیش‌ترین تعداد مرگ و میر در طول دوره فعالیت خبرنگاران نیز در سال 2007 رخ داد که نزدیک به 179 خبرنگار جان خود را از دست دادند. 

با وجود آن‌که این آمار رو به کاهش است، اما خبرنگاری هم‌چنان یکی از خطرناک‌ترین و پراسترس‌ترین مشاغل دنیاست. افراد شاغل در این حوزه همواره ناملایمات زیادی را تحمل می‌کنند و برای پوشش خبری حوادث مختلف مجبورند حتی از جان خود نیز مایه بگذارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین