کد خبر: ۱۱۶۹۴۲
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۹
لاریجانی، رئیس‌مجلس شورای اسلامی:

نباید با پرخاش اصول‌گرایی را تنگ کرد

فربه بودن دولت همچنان اقتصاد ما را رنج می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس با بیان اینکه در اتفاقات 88 هم سبزها به کشور لطمه زدند و هم کسانی که موجب تحریک می‌شدند، گفت: من اقدام کسانی که مسأله تقلب را مطرح کردند، همان موقع محکوم کردم و معتقدم که باید قانون را می‌پذیرفتند. 

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز دوشنبه با حضور در جمع اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری خراسان رضوی از وجود چنین همایش‌هایی که منجر به همگرایی میان اصولگرایان می‌شود ابراز خوشحالی کرد.

لاریجانی به لزوم داشتن رفتار مسلکی در میان اصول‌گرایان تأکید کرد و گفت: مسائل کشور در سال‌های پس از انقلاب نشان داده است افرادی که رفتار مسلکی داشتند همه حوادث را در درون حرکت خود حل کرده و تهدیدها را به فرصت بدل کردند.

وی با بیان اینکه دوره اصلاحات و برخی انحرافات که در جریان دوم خرداد وجود داشت منجر به تقویت اصول‌گرایان شده است، گفت: در هر شرایط اگر گروه‌های اصول‌گرا مبنای خود را بر تفاهم و بصیرت بگذارند و بر اساس آن حرکت کنند مطمئناً راه درست را طی خواهند کرد.

رئیس مجلس با بیان اینکه اصولگرایان در شرایط فعلی باید با دید بازی نسبت به مسائل برخورد کنند، افزود: نگاه من به مسائل موجود در جریان اصول‌گرایی در مجموع مثبت است و اختلافاتی هم که گاهی وجود دارد طبیعی است و برخی از این تفاوت نظرها هم بر اثر اشتباه در تحلیل‌ها است.

رئیس مجلس در ادامه به تشریح مسائل داخلی با پرداختن به برخی جزئیات مسائل اقتصادی به اجرای قانون اصل 44 اشاره کرد و گفت: اجرای قانون اصل 44 قانون اساسی علاوه بر اینکه بخش خصوصی را رشد می‌دهد موجب قوی‌تر شدن کشور از لحاظ اقتصادی می‌شود؛ اما اقتصاد کشور ما همچنان از فربه بودن دولت رنج می‌برد در صورتی که ما می‌توانیم و باید بسیاری از بخش‌های غیرحکومتی در اختیار دولت را به مردم واگذار کنیم؛ در تحقق تولید محوری نمی‌توانیم نمره خوبی به خودمان بدهیم.

لاریجانی یکی از مشکلات اقتصادی کشور را اجرای پروژه‌های عمرانی بدون داشتن اعتبارات کافی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر میزان پروژه‌های عمرانی که در کشور کلید می‌خورد 9 برابر توان مالی ما است که این باعث طولانی‌شدن پروژه‌ها و در نهایت متضرر شدن کشور می‌شود که نشان می‌دهد ما باید به میزان منابعی که داریم قدم برداریم و برنامه‌ریزی کنیم.

لاریجانی در ادامه افزود: مسیری که در حال حاضر اقتصاد ما طی می‌کند نیاز به تکمیل و تقویت دارد و چیزی که می‌تواند ما را موفق کند توجه به تولیدمحوری و صادرات است.

رئیس مجلس در ادامه به موضوع برنامه پنجم توسعه کشور پرداخت و گفت: در سیاست‌هایی که مقام معظم رهبری برای برنامه پنجم توسعه ابلاغ کردند تأکید داشتند که بودجه جاری کشور باید از درآمد نفت مستقل شود.

وی افزود: صندوق توسعه ملی به همین منظور تشکیل شد که باید تلاش کرد صندوق توسعه ملی به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار نشود و این صندوق باید موتور محرکی برای تجارت و تولید در کشور باشد.

لاریجانی در ادامه سخنان خود به بیان مسائل فرهنگی کشور پرداخت و گفت: موضوعی که توانست جریان انقلاب را از طوفان‌های مختلف بیرون بیاورد دنبال کردن مسیر مسلکی دینی است که به مرجعیت متصل است.

وی در ادامه نقش محوری روحانیت و نهادهای وابسته به روحانیون در مسائل سیاسی اشاره و تأکید کرد: جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نهادهای اصیلی هستند که در مسائل سیاسی کشور راهنمایی‌های فراوانی را ارائه دادند و گروه‌های سیاسی هم که اصالت داشتند همواره در کنار این نهادها بودند که این نشان می‌دهد اصولگرایان باید بیشتر از دیگران به مرجعیت پایبند باشند.

نماینده مردم قم در مجلس به مجلس با انتقاد از برخی از سخنان سطحی که توسط برخی از افراد در حوزه دین مطرح می‌شود، گفت: برخی از اظهارنظرهای نادرست به دلیل غافل بودن از مسائل دینی است که حرف‌های سبکی که در مسائل دیانت‌زده می‌شود از نمونه این حرف‌های بی‌ریشه است که پایه‌ای ندارد.

وی همچنین افزود: دلیل چنین اظهارنظرهایی به فقدان بصیرت برمی‌گردد که حاصل رسوخ نکردن مسائل دینی در جان و ذهن برخی از افراد است.

نماینده مردم قم با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های مراجع تقلید و روحانیون، تصریح کرد: باید با استفاده از ظرفیت‌های عقیدتی کشور مراجعه افراد و گروه‌های اصولگرایی را به مراجع تقویت کنیم چرا که تاریخ ثابت کرده نسل مؤثری از نیروهای انقلاب در کلاس‌های روحانیون بزرگ ازجمله شهید مطهری پرورش یافتند.

وی در ادامه اصولگرایان را به پیروی از نظر مقام معظم رهبری در مورد جذب حداکثری و دفع حداقلی فراخواند و گفت: جذب حداکثری و دفع حداقلی که مبنای همیشگی رفتار رهبر معظم انقلاب از ابتدای انقلاب است، باید الگوی کار تمامی اصولگرایان قرار گیرد و نباید اجازه داد با پرخاشگری برخی افراد مانعی برای حضور دیگر اصولگرایان ایجاد شود.

وی اضافه کرد: نکته لازم برای نیروهای اصولگرا این است که در برخورد با تفکرات مختلف و گرایش‌های متفاوتی که در جریان اصولگرایی وجود دارد مدارا پیشه کنند و در مبانی اصولگرایی وحدت داشته باشند.

لاریجانی در پایان سخنان خود در این جلسه به برخی از سؤالات حاضران جواب داد که از جمله این سؤال‌ها در مورد وحدت اصولگرایان و جلسه جامعتین بود که لاریجانی در مورد این موضوع گفت: موضوع وحدت از چند ماه پیش مطرح بود و آقایان تلاش می‌کردند که این تلاشان نیز مؤثر بود و در نهایت گروه‌های اصولگرایان را موظف کردند که بایدها و نبایدهای اصولگرایی را تأیید کنند تا جلوی تندروی و کندروی گرفته شود.

وی همچنین ادامه داد: محور بودن جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای اصولگرایان به نفع آینده کشور است و اگر اعتقاد به ممزوج بودن سیاست و دیانت داریم باید مرجعیت را محور اصولگرایی قرار دهیم تا برای آینده کشور جریانی ریشه‌دار به وجود بیاید.
*برکناری وزیر امور خارجه به این شیوه را درست نمی‌دانم

وی در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین در مورد تعویض وزیر امور خارجه، صریحاً نسبت به شیوه برکناری منوچهر متکی انتقاد کرد و گفت: برکناری وزیر امور خارجه به این روش را درست نمی‌داند، هر چند رئیس‌جمهور اختیار دارد که وزرای خود را تغییر دهد اما نحوه برکناری وزیر امور خارجه این سؤال را به وجود می‌آورد که چرا باید بی‌جهت برای کشور هزینه ایجاد کنیم.

وی همچنین در پاسخ به یکی از سؤال‌ها در مورد فتنه 88، گفت: من اقدام کسانی که مسئله تقلب را مطرح کردند در همان زمان محکوم کردم و عقیده دارم که باید قانون را می‌پذیرفتند در این قضیه هم تلاش کردیم که کار به اینجا نرسد، چون موضع ما این بود که این راه، راه غلطی است البته در آن مقطع بعضی از کارهای برخی از افراد آب به آسیاب دشمن می‌ریخت.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: کشور را نمی‌شود با سر و صدا اداره کرد و باید توجه داشت در اتفاقات سال گذشته هم سبزها به کشور لطمه زدند و هم کسانی که موجب تحریک می‌شدند.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه سخنان خود به انتقاد از کسانی پرداخت که تندتر و جلوتر از مقام معظم رهبری حرکت می‌کنند و گفت: وقتی رهبری راجع به یک سری چیزها نظر می‌دهد دیگر نباید افراد در مورد آن چون و چرا کند و نظر دیگری دهد چرا که مبنای ما از نظر شرعی و عرفی و قانونی باید نظرات مقام معظم رهبری باشد.

لاریجانی در پاسخ به سؤال یکی از حضار در مورد اینکه که نظرات در مورد دعوت نشدن آقایان توکلی و قالیباف به جلسه وحدت اصولگرایان که توسط دولت ترتیب داده شده بود چیست؟ گفت: من در همان موقع گفتم که باید همه اصولگرایان را به جلسه وحدت اصولگرایان دعوت کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین