آفتابنیوز : آفتاب: نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آرزوی حزبی شدن انتخابات در صورتی میسر است که تغییر نگرشی در ذهن و دیدگاه تصمیمسازان و تصمیمگیران بهوجود آید و وضع موجود هنوز این تغییر نگرش را نشان نمیدهد.
محمدرضا خباز در تحلیل خود از طرح تغییر نظام انتخاباتی که کلیات آن در کمیسیون سیاست داخلی مجلس به تصویب رسیده است، اظهار داشت: از دوره پنجم مجلس این ماجرا ادامه دارد و هر دوره چنین طرحی آماده میشود، ولی به دلایلی به مرحله نهایی نمیرسد.
وی ادامه داد: طرحی که امروز درخصوص تغییر نظام انتخاباتی مجلس درحال آماده شدن است از همه تجربیات دورههای گذشته استفاده شده است و از همه آنها مترقیتر و مفیدتر است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهمترین خاصیت این طرح این است که نمایندگان را از کارهای جزئی و کم ارزش برحذر میدارد و به کارهای مهم کلان و سیاستگذاری و برنامهریزی سوق میدهد، تصریح کرد: معتقدم نماینده مجلس نباید یکجانبهنگر باشد و فقط به مسائل حوزه انتخابی خود بپردازد و از شرکت در کمیسیونهای تخصصی و در صحن علنی خود را محروم کند.
خباز در عینحال تصریح کرد: البته برعکس این قضیه نیز خوب نیست که نماینده فقط به مسائل کلان بپردازد و ارتباط مردمی نداشته باشد و این پل ارتباطی بسیار خوب را از دست بدهد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: این طرح باعث میشود که این نقایص برطرف شود . یعنی نمایندگان علاوه بر اینکه باید بالاترین رای را در شهرستان خود داشته باشد باید در استان نیز از وجاهت و مقبولیت برخوردار باشد و مهمترین خاصیت آن این است که کسانی به مجلس راه مییابند که از وجاهت استانی نیز برخوردار میباشند.
وی ادامه داد: این مسئله سبب میشود که نماینده علاوه بر توجه به حوزه انتخابی خود به طرحهای کلان استانی که در رشد و بالندگی استان موثر است توجه کند و چنین فردی خود را مسئول میداند که از کمکهای فکری و حمایتهای خود برای اجرای اینگونه طرحها دریغ نورزد.
خباز با تاکید بر اینکه اگر این طرح تصویب نهایی شود تحولی در امر قانونگذاری کشور به وجود خواهد آمد، درخصوص حذف موارد مربوط به حزبی شدن انتخابات و تاثیر آن بر فعالیت احزاب خاطرنشان کرد: ضمن اینکه یکی از آرزوهای بنده این است که انتخابات در کشور حزبی شود ولی هنوز کشور را آماده وقوع چنین اتفاق مهمی نمیبینم.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این آرزو در صورتی میسر است که تغییر نگرشی در ذهن و دیدگاه تصمیمسازان و تصمیمگیران به وجود آید و وضع موجود هنوز این تغییر نگرش را نشان نمیدهد.
وی تصریح کرد: بنابراین حتی اگر مواد مرتبط با حزبی شدن انتخابات در طرح تغییر نظام انتخاباتی به تصویب هم میرسید هنوز زمینه آن فراهم نبود. البته میتوان وقتی انتخابات به صورت استانی برگزار شد و حلاوت این نوع انتخابات چشیده شد امر حزبی بودن نیز به این قانون اضافه شود و معتقدم درخصوص این قانون باید با سیاست گامبهگام را پیش برویم.