آفتابنیوز : آفتاب: درآدینه سوم دیماه و سه ماه پس از آخرین انتقاد مشاور مطبوعاتی ریاست جمهور از مسئولان وزارت امور خارجه که در آن تلقی نگارنده از فرمایشات مقام معظم رهبری و اظهارات وزیرخارجه پیرو آن دچار ناهنجاری زمانی گردید، وی در یادداشتی بار دیگر وزیر خارجه سابق کشورمان را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش شفاف، جوانفکر در این یادداشت با تمسخر عبارت "بنده خدا" از وزیر سابق می خواهد "اکنون که از سر تقدیر یا تقصیر، عرصه کار و تلاش را از وی ستانده اند و به دیگری سپرده اند، سجده شکر به درگاه خدا آورد و اندوخته آخرت خویش را به ثمن بخس نفروشد"!
جوانفکر بدون آنکه انتقادهای نامستند و نامشخص خویش درباره کارکرد دستگاه سیاست خارجی را در 5 سال گذشته را چاره کند اتفاق بی سابقه و نابهنگام برکناری وزیر خارجه را مسبوق به سابقه دانسته و میگوید " یک بنده خدای دیگری در سال ۱۳۶۸ که برای انجام فعالیت دیپلماتیک در خارج از کشور بهسر میبرد به دلیل اتخاذ مواضع خلاف سیاستهای اصولی نظام اسلامی هدف توبیخ حضرت امام (رض) قرار گرفت و ناگزیر شد قبل از ورود به ایران ابتدا از سمتش استعفا بدهد و بعدا وارد ایران شود."!!! وی اتفاقا شیوه عملکرد ریاست مسئولان را در این خصوص هم اسلامی هم متعارف به لحاظ دیپلماتیک و هم محترمانه قلمداد میکند.
مغالطه آمیز بودن قیاس فوق با برکناری منوچهر متکی، وزیرخارجه سابق کشورمان که در همان روزهای اول توسط بسیاری از مطبوعات از جمله کیهان مطرح گردید تا آنجاست که باید پرسید براستی کدام موضع خلاف سیاست های اصولی نظام اسلامی توسط متکی نه در این سفر بلکه در طول این 5 سال و اندی اتخاذ شده بود که مشاور مطبوعاتی وی را مستحق این شیوه رفتار تعجب برانگیز نمود.
این درحالی است که مشاور مطبوعاتی رییس جمهور در برنامه دیروز امروز و فردا، در مرداد ماه سال جاری به صراحت به دفاع از مواضع خلاف سیاست های اصولی نظام اسلامی رئیس دفتر ریاست جمهوری می پرداخت که مورد انتقاد حمید رسایی نماینده مردم تهران قرار می گرفت.
پیش از این نیز علیرغم فرمایشات صریح رهبر فرزانه انقلاب و در اوج انتقادات مطرح درباره اظهارات اسفندیار رحیم مشایی و موازی کاری های اطرافیان ریاست جمهوری علی الخصوص در حوزه حساس سیاست خارجی، جوانفکر مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با دعوت از مشایی به وی کارت خبرنگاری افتخاری داد.
با این حال روشن نیست که چرا همراهان و اطرافیان رئیس جمهور در روزهای گذشته متوجه پرسش بنیادین منوچهر متکی نگردیده اند که ساده ترین ملاحظات زمانی و مکانی در این برکناری در نظر گرفته نشد. شگفتی اسباب جراید در ابتدای امر ناظر به چگونگی این تصمیم بود نه چرایی آن! گرچه مواضع غیر منطقی پس از آن به چرایی این تصمیم نیز سرایت کرده و می کند.
توجه جناب جوانفکر به این نکته ضروری است که آنچه در این تصمیم غیر اسلامی بود پایین آوردن شأن نظام اسلامی در یک کشور مهم آفریقایی در حین انجام ماموریتی حساس به سبب کم دقتی مسئولین در نحوه برکناری و بدتر از آن، توجیهات ناصحیح پس از آن بود.
آنچه خلاف عرف سیاسی و دیپلماتیک بوده و هست همان موازی کاریهای عجیب و غریب نمایندگان یا مشاوران بی تجربه رییس جمهور و اظهارات غیرکارشناسی آنها بوده که گویا در روزهای اخیر تشدید نیز شده است. اینکه در نشست های بین المللی اطرفیان و مسئولین اداری و مشاوران به جای وزیر خارجه در کنار او حاضر شوند و احیاناّ بدون هماهنگی به رایزنی بپردازند.
انشالله که نظام اسلامی بیش از این تاوان روال ناصواب جاری را ندهد.