کد خبر: ۱۱۷۷۰۵
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۸
نماینده مجلس: گزارش وزارت بهداشت درباره آلودگی هوا وحشتناک بود

هوا در برخی نقاط تهران از مرز «اضطرار» گذشت؛ 4 هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان باخته‌اند

بنزینی که در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود می‌تواند در آلودگی هوا نقش داشته باشد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: طرح دورکاری که اخیرا دولت به اجرا درآورده در کاهش آلودگی هوای تهران نقش موثری خواهد داشت. 

"حسینعلی شهریاری" افزود: همچنین طرح انتقال از تهران هم می‌تواند به‌طور قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا نقش داشته باشد. 

به گزارش اکونیوز وی افزود: منشا آلودگی هوا به‌خاطر وسایل نقلیه است و همچنین 22 درصد آلودگی به خاطر کارخانه‌ها است و همچنین پالایشگاه نفت تهران نیز 6 درصد و آلودگی هوای تهران دخیل می‌باشد. 

نماینده زاهدان تصریح کرد: در اثر آلودگی هوایی که در کشور به‌وجود آمده است و حداقل 4 هزار نفر در اثر این آلودگی جان خود را از دست داده‌اند. 

شهریاری ادامه داد: با بررسی‌هایی که به‌وجود آمده است بنزین که در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود می‌تواند در آلودگی هوا نقش داشته باشد. 

وی اذعان کرد: در اثر آلودگی هوا بیماری‌هایی همچون کند‌ذهنی، سردرد، زودعصبانی شدن، کاهش توان افراد و بیماری‌های سرطانی افراد جامعه را تهدید می‌کند. 

عضو فراکسیون اصول‌گرایان خاطر نشان کرد: در دولت‌های نهم و دهم نسبت به دولت‌های گذشته اعتبارات بیشتری برای کنترل و کاهش آلودگی در نظر گرفته‌اند ولی این کافی نیست. 

شهریاری در مورد راه‌کارهای پیشنهادی برای کاهش آلودگی هوا نیز گفت: دولت باید حمل و نقل عمومی را توسعه دهد بطوری که 2 میلیارد دلار برای توسعه مترو در نظر گرفته شده بود ولی دولت نسبت به آن بی‌توجه بود و همچنین اجرای طرح دورکاری و انتقال از پایتخت و جمع‌آوری خودروهای فرسوده می‌تواند در کاهش آلودگی هوای تهران موثر باشد.

گزارش وزارت بهداشت درباره آلودگی هوا وحشتناک بود 

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: در جلسه با حضور مسئولان ذی‌ربط مشخص شد عامل اصلی آلودگی هوای کلانشهرها عدم کمک به توسعه مترو است.

عیسی جعفری در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان اینکه جلسه کمیسیون کشاورزی با حضور جمعی از مسئولان زیست محیطی برگزار شد، تصریح کرد: با حضور مسئولان سازمان‎ حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری، سازمان هواشناسی، استانداران و شهرداران کلان‌شهرها و نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور خارجه، نفت و صنایع، راهکارهای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی و پدیده گرد و غبار و تأثیر آن بر آلودگی هوا بررسی شد.

نماینده کبودرآهنگ و بهار در مجلس با اشاره به گزارش های ارائه شده از سازمان های مختلف، گفت: در نهایت مشخص شد یکی از عوامل اصلی ایجاد آلودگی در کلان شهرها عدم توسعه مترو و استاندارد نبودن خوردوهای تولیدی کشور است.

عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه مسئولان از عدم اجرای دقیق و درست قوانین از جمله در زمینه توسعه مترو گله‌مند بودند، افزود: در این نشست مطرح شد دستگاه های نظارتی از جمله سازمان محیط زیست توجه کافی بر روی افزایش آلاینده ها نداشته و استاندارد دقیقی برای این موضوع تعریف نکرده اند.

جعفری با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: نتایج اعلام شده در این گزارش بسیار وحشتناک بود چرا که پس از تصویب تشکیل شورای عالی محیط زیست هیچ جلسه ای در این زمینه برگزار نشده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه مقرر شده کمیته ای مشترک بین مجلس و سازمان‌های مربوطه تشکیل شود، تصریح کرد: این کمیته به مدت یک ماه باید تعریف دقیقی از استاندارهای محیط زیست در تمام بخش ها ارائه کند، همچنین زمان آلودگی کلانشهرها را مشخص کند.

جعفری ادامه داد: در گزارشی که این کمیته به مجلس ارائه خواهد داد، باید برنامه عملیاتی برای مقابله با ریزگردها و طوفان‌های غرب و جنوب غرب ارائه شود و برای اطفاء حریق در جنگل‌ها نیز فکر اساسی و مستمری صورت گیرد.

به گفته این نماینده، کمیته مشترک در خصوص بازیافت آلاینده های بیمارستانی نیز باید تصمیمی اتخاذ کند.

کمیته مشترک سازمان‌های ذی ربط با مجلس رسما کار خود را از روز شنبه ۱۱ دی ماه آغاز خواهد کرد.


هوا دربرخی نقاط تهران از مرز «اضطرار» گذشت


تنها 8 روز زمستان از آغاز زمستان امسال می‌گذرد اما نه تنها از شدت آﻻینده‌ها در هوای تهران کاسته نشده است، بلکه هوای پایتخت به برای نخستین باردرزمستان امسال به مرز هشدار رسید، همچنین هوا در برخی نقاط از مرز هشدارعبور کرده و به اضطرار رسیده است. 

به گزارش خبرگزاری ایلنا بنا بر اعلام مرکز هماهنگی و اطلاع‌رسانی آلودگی هوا براساس اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای تهران بر میزان غلظت‌ آلاینده‌های ذرات معلق کمتر از 10 میکرون افزوده و از میزان غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون نسبت به روز گذشته در همین ساعت کاسته شده است. 

همچنین در میزان غلظت آلاینده مونواکسید کربن تغییری مشاهده نمی‌گردد بنابراین میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون فراتر از حد مجاز و شاخص کیفیت هوای تهران هم‌اکنون در شرایط هشدار است. 

بنا بر این گزارش ایستگاه‌های شهرداری منطقه 16 و منطقه 19 به لحاظ آلاینده‌ها ذرات معلق کمتر از 10 میکرون در شرایط اضطرار قرار دارند. 

مهار توصیه می‌کند بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت‌های طولانی مدت و سنگین در فضای باز اجتناب نموده و بقیه افراد فعالیت‌های طولانی و سنگین خود را در فضای باز کاهش دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین