آفتاب: با وجود اینکه دیروز بنا براعلام مرکز هماهنگی و اطلاعرسانی آلودگی هوا، میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون و فراتر از حد مجاز بود و شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط هشدار قرار داشت و حتی ایستگاههای شهرداری منطقه 16 و منطقه 19 به لحاظ آلایندهها ذرات معلق کمتر از 10 میکرون در شرایط اضطرار قرار گرفته بود، مرتضی تمدن استاندار تهران دیشب پس از پایان جلسه کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران گفت: هماکنون هوای تهران وضعیت حادی ندارد، بنابراین مردم نگران نباشند.
مرتضی تمدن استاندار تهران در پایان جلسه کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران با بیان اینکه هم اکنون شرایط و وضعیت حادی بر هوای تهران حاکم نیست، گفت: دلیلی برای نگرانی مردم در مورد وضعیت هوای تهران وجود ندارد.
تمدن با اشاره بر شاخصهای اعلام شده از سوی سازمانهای ذیربط در کمیته اعم از محیط زیست، هواشناسی و شهرداری تهران، افزود: شاخصهای دیاکسید گوگرد، دی اکسید کربن، ازون، دیاکسید نیتروژن وآلایندگی گازها در هوای تهران در مرز استاندارد قرار دارد.
به گزارش ایلنا، اوبا تأکید بر اینکه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران و کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران دائما وضعیت هوای تهران را رصد میکنند، تصریح کرد: هرگاه احساس کنیم مشکلی برای مردم در هوای تهران ایجاد میشود تصمیمات مقتضی اخذ شده و بهموقع به اطلاع مردم میرسد.
او تصریح کرد: متاسفانه برخی از سایتهای خبری بیمورد و بدون استدلال علمی و تنها بر اساس نظرهای شخصی درخصوص وضعیت هوای تهران اظهارنظر کرده و مردم را بیدلیل نگران میکنند.
تمدن گفت: قضاوتها و اعلام وضعیت هوا باید بر اساس معیارهای مستدل و بر اساس نتایج اندازهگیری دستگاهها و ابزارهای دقیق علمی صورت گیرد و درغیر این صورت نمیتوان قضاوت صحیحی داشت.
تمدن با ذکر اینکه مردم به هیچ عنوان نگران نباشند، گفت: مامراقب و مسئول سلامت مردم هستیم و نمیتوانیم نسبت به سلامت آنان بیاعتنا باشیم.
او باذکر اینکه کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران و کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران طرحهای کوتاه مدت و بلند مدتی را برای این امر در دستور کار قرار داده است تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی استان هم اکنون دید عمومی درهوای تهران حداقل 2کیلومتر است درحالی که طی 35روزی که هوای تهران در شرایط ماندگاری هشدار قرار داشت افق دید عمومی زیر200متر بود.
تمدن با اعلام موفقیتآمیز بودن طرح زوج وفرد در تهران از ارسال این طرح به شورای عالی ترافیک کشور خبر داد و گفت: این طرح هم اکنون تبدیل به یک خواست عمومی شده است بهطوریکه طی دونوبت نظرسنجی بیش از 65درصد شهروندان تهرانی خواستار ادامه طرح شدند.
استاندار تهران گفت: امابه هرصورت شهروندان دارای حقوقیاند که باید آنرا درنظر گرفت و
نمیتوانیم همه افراد را نسبت به تردد در همه نقاط شهر محدود کنیم.
تمدن با بیان اینکه این طرح نیاز به اصلاحاتی دارد که دربر گیرنده منافع حقوق شهروندی همه شهروندان باشد خاطر نشان کرد :امیدواریم این طرح درموقع مقتضی با اصلاحاتی که انجام میشود و با مشورت مردم در تهران به اجرا درآید.
همچنین علی اشرفیپور مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست استان تهران ودبیر کمیته مواقع اضطرار آلودگی هوای تهران با اعلام اینکه این کمیته برای شهروندان همواره درمواقع و شرایط مختلف هوا توصیههایی دارد از شهروندان خواست تا از وسایط نقلیه عمومی برای ترددهای درون شهری استفاده کرده و از تردد بیمورد با خودروهای شخصی خودداری کنند.
اشرفیپور تصریح کرد: راهنمایی و رانندگی نیز بادقت از تردد خودروهای دود زا و فاقد معاینه فنی جلوگیری خواهد کرد.
او خاطرنشان کرد: به سالخوردگان ،بیماران قلبی و گروههای آسیبپذیر نیز توصیه میشود از تردد بیمورد در مناطق مرکزی شهر خودداری نمایند.
اشرفیپور گفت: همچنان از فعالیتهای واحدهای آلوده کننده صنعتی و معدنی هوا بهنحو مقتضی جلوگیری بهعمل میآید.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در اثر آلودگی هوایی که در کشور بهوجود آمده است و حداقل 4 هزار نفر در اثر این آلودگی جان خود را از دست دادهاند.
شهریاری ادامه داد: با بررسیهایی که بهوجود آمده است بنزین که در پالایشگاهها تولید میشود میتواند در آلودگی هوا نقش داشته باشد.
وی اذعان کرد: در اثر آلودگی هوا بیماریهایی همچون کندذهنی، سردرد، زودعصبانی شدن، کاهش توان افراد و بیماریهای سرطانی افراد جامعه را تهدید میکند.
عضو فراکسیون اصولگرایان خاطر نشان کرد: در دولتهای نهم و دهم نسبت به دولتهای گذشته اعتبارات بیشتری برای کنترل و کاهش آلودگی در نظر گرفتهاند ولی این کافی نیست.
شهریاری در مورد راهکارهای پیشنهادی برای کاهش آلودگی هوا نیز گفت: دولت باید حمل و نقل عمومی را توسعه دهد بهطوری که 2 میلیارد دلار برای توسعه مترو در نظر گرفته شده بود ولی دولت نسبت به آن بیتوجه بود و همچنین اجرای طرح دورکاری و انتقال از پایتخت و جمعآوری خودروهای فرسوده میتواند در کاهش آلودگی هوای تهران موثر باشد.
به گزارش اکونیوز وی افزود: منشا آلودگی هوا بهخاطر وسایل نقلیه است و همچنین 22 درصد آلودگی به خاطر کارخانهها است و همچنین پالایشگاه نفت تهران نیز 6 درصد و آلودگی هوای تهران دخیل میباشد.
شهروندان از تردد غیرضروری در شهر پرهیز کنند
متخصص بیماریهای قلب و عروق، به مردم توصیه کرد در هنگام آلودگی هوا از سفرهای غیرضروری و تردد در خیابانها و معابر شهر خودداری کنند.
به گزارش "وبدا" حسن آقاجانی، متخصص بیماریهای قلب و عروق ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: با وجود این که وضعیت آلودگی هوا همچنان در وضعیت ناسالم قرار دارد اما همکاری مردم و تدابیر اندیشیده شده توسط دولت، تأثیرات خوبی را به جا گذاشته است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند و وضعیت جوی هم مساعد باشد این مشکل برطرف خواهد شد.
او با اشاره به این که استفاده از خودروهای تکسرنشین یکی از عوامل مهم در تشدید آلودگی هوا به حساب میآید، افزود: با توجه به بحث یارانهها، فرصتی فراهم شده تا همگی از وسایل نقلیه عمومی استفاده کرده و تلاش شود تا در این زمینه فرهنگسازی شود.
او تصریح کرد: آلودگی هوا فقط سلامت بیماران قلبی و ریوی را تهدید نمیکند بلکه کودکان، سالمندان، زنان باردار و سایر اقشار جامعه نیز باید مراقب باشند و فقط در صورت اجبار در سطح شهر و خیابانها و معابر تردد کنند.
آقاجانی خاطرنشان کرد: مردم باید عادت کنند تا برای انجام کارهای خود از شیوههای نوین و روشهای الکترونیک استفاده کنند زیرا این امر میتواند از بسیاری از سفرهای غیرضروری جلوگیری کند.