آفتابنیوز : آفتاب: با تشديد اعتراضات در تونس و ناتوانی نيروهای دولتی در سرکوب اعتراضات، زين العابدين بن علی از رياستجمهوری اين کشور کناره گيری کرد و از تونس خارج شده است.
محمد غنوچی، نخستوزیر تونس، در يک برنامه تلويزيونی اعلام کرد که مسئوليت اداره کشور موقتا به وی سپرده شده است.
با تشديد اعتراضات در تونس و ناتوانی نيروهای دولتی در سرکوب اعتراضات، زينالعابدين بن علی از رياستجمهوری اين کشور کنارهگيری کرد و از تونس خارج شده است.
شبکه خبری الجزيره گزارش داده است که زينالعابدين بن علی تونس را ترک کرده است.
در همين حال، محمد غنوچی، نخستوزير تونس، در يک برنامه تلويزيونی اعلام کرد که مسئوليت رياستجمهوری موقت را برعهده گرفته است و گفت با اجرای قانون اساسی ثبات را در اين کشور برقرار خواهد کرد.
زين العابدين بن علی که از سال ۱۹۸۷ قدرت را در دست داشت، روز جمعه هيأت دولت را منحل کرد و در کشور وضعيت اضطراری اعلام کرد و به نيروهای نظامی و امنيتی دستور داد در مقابل نقض کنندگان مقرارات منع رفت و آمد به زور متوسل شوند.
دولت تونس با اعلام وضعیت اضطراری ملی در این کشور مقرارت منع رفت و آمد شبانه وضع کرده و تجمع بیش از سه تن را ممنوع اعلام کرده بود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که روز جمعه ارتش تونس کنترل فرودگاه اصلی این کشور را در اختیار گرفته است و کلیه پروازها لغو شده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، روز جمعه صدای تيراندازی در مرکز پايتخت تونس به گوش میرسد و پليس به سوی تظاهر کنندگان گاز اشکآور پرتاپ کرده است.
اين در حالی است که پس از آن که هزاران نفر در خيابانهای پايتخت تونس خواستار استعفای رييسجمهوری اين کشور شدند، زين العابدين بن علی روز جمعه هيأت دولت را منحل کرد و دستور برگزاری انتخابات زودرس در شش ماه آينده را داد.
به گزارش رويترز، نزديک به هشت هزار نفرتظاهر کننده روز جمعه در اطراف وزارت کشور تونس در پايتخت شعار میدادند که «بن علی، برو» و «بن علی نه، قيام ادامه دارد.»
اين گزارش اضافه کرده است، منابع پزشکی و شاهدان عينی میگويند در درگيریهای پنجشنبه شب ۱۲ نفر ديگر در پايتخت تونس و شهر شمالی راس جبل کشته شدهاند.
در حالی که مقامهای دولتی تونس میگويند تاکنون ۲۳ نفر در درگيریهای پايتخت اين کشور کشته شدهاند، مخالفان و گروههای مدافع حقوق بشر در تونس میگويند شمار کشتهشدگان بيش از ۶۰ نفر است. آقای بن علی ۷۴ ساله از ۲۳ سال پيش تاکنون قدرت را در کشور تونس بر عهده دارد.
شعارهای مردم معترض تونس پاسخی به سخنان پنجشنبه شب زينالعابدين بن علی بود که ضمن تعهد به پايان دوره رياستجمهوری خود در سال ۲۰۱۴ وعده داد که اصلاحاتی در سيستم سياسی تونس صورت خواهد گرفت.
رئيسجمهور تونس در اين سخنرانی که از تلويزيون تونس پخش شد با اعلام اين که خواستههای مردم برای رفع بيکاری و اصلاحات سياسی را شنيده است قول داد که رسانههای کشور به آزادی خواهند رسيد.
آقای بن علی ضمن دادن وعده اين که نيروهای امنيتی ديگر از مهمات جنگی برای مقابله با مردم استفاده نخواهند کرد همچنين دستور داد که قيمت شکر، شير و نان در اين کشور کاهش يابد.
اعتراضها و تظاهرات در تونس نزديک به يک ماه پيش پس از خودسوزی يک فارغالتحصيل ۲۶ ساله دانشگاه پس از ضبط گاری ميوه و سبزیاش توسط ماموران در شهر کوچک سيدی بويزيد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تظاهرات ابتدا در اعتراض به بيکاری گسترده و فساد اداری در تونس آغاز شد، اما اکنون جهت سياسی يافته و شخص زينالعابدين بن علی را نشانه گرفته است.
دبیر کل سازمان ملل خواستار جل بحران تونس از طریق مسالمتآمیز شد بان کی مون دبیر کل سازمان ملل از همه طرفها در تونس خواست تا خویشتنداری نشان داده و با احترام به آزادی بیان و اجتماعات بحران موجود را بطور مسالمتآمیز حل کنند.
او افزود که به گفتوگوهای خود با طرفهای ذینفع در تونس برای حل مسالمتآمیز بحران ادامه خواهد داد.
فرار داماد و دختر رئیسجمهور تونس گزارش نیویورک تایمز حاكی است تظاهركنندگان خشمگین تونسی تاكنون چندین بار به قصرها و اموال وابستگان رئیسجمهور حمله كردهاند و ضمن آزاد كردن چند اسب از اصطبل خودروهای مخصوص عبور و مرور در محوطه منزل را به آتش كشیدهاند.
در این شرایط خبرها از فرار اعضای خانواده رئیسجمهور این كشور از جمله داماد زین العابدین بن علی حكایت دارد، اما دولت تونس این خبر را تكذیب كرده است.
"صخر الماطری" داماد رئیسجمهور تونس رئیس روزنامه دارالصباح در این كشور بود كه كاركنان آن در جریان اعتراضهای اخیر دست به اعتصاب زدهاند.
"لیلا" همسر "بن علی" رئیسجمهور تونس هفته پیش به شهر مونترال كانادا گریخته بود.