آفتاب: روزنامه فرهنگ جنوب نوشت: وقتی بحث، بحث تکریم سالمند باشد مورچهها هم وارد معرکه میشوند و چیزی در این زمینه کم نمیگذارند.
اخیرا دانشمندان کشف کردند که مورچهها بیش از آدمها به سالمندان و بازنشستگان خود اهمیت میدهند و بعد از گذران دوران جوانی، کارهای سخت و زیانآور را به آنها نمیدهند!
روش تشخیص کنهسالان در بین مورچهها هم جالب توجه است: با بالا رفتن سن مورچهها، دندانهای آنها ساییده و کند میشود و مورچههای دیگر با دیدن این نشانه، کارهای سخت را به آنها واگذار نمیکنند!
البته خدا را شکر میکنیم که نشانههای پیری در انسانها تنها به دندان محدود نمیشود و علاوه بر دندان، موها نیز سپید و برفی میشوند و کمر خمیده و صورت چروکیده و ... اما با این وجود، باز هم برخی ما آدمها این نشانهها را نمیبینیم و یا خود را به ندیدن میزنیم و نه تنها سالمندی را تکریم نمیکنیم بلکه بر عکس شرایط زحمت مضاعف او را فراهم میآوریم.
جدیدترین شاهکار آدمیان در تکریم سالمندان، قطع برق خانه سالمندان اهواز واقع در کوی شهید بهشتی (22 بهمن) ست که در کمال ناباوری شرکت برق بهنام جمعآوری انشعابات غیرمجاز، سه شبانه روز در سرمای سوزان برق این مرکز را قطع کرد و 84 سالمند، 72 ساعت مثل بید از سرما لرزیدند و اما هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!
قابل ذکر است که اتاق های این مرکز فاقد گازکشی ست و وسایل گرمایشی آن منحصر می شود به بخاریهای برقی که با قطع برق، گرما هم از این مرکز گرفته شد و سالمندانی که ممکن است با یک سرماخوردگی جان خود را از دست بدهند سه شبانه روز بیبرق ماندند و در معرض سرما لرزیدند.
این درست که شرکت برق اهواز طبق اخطار قبلی اقدام به جمعآوری انشعاب برق این مرکز کرده اما بیتوجهی مسئولین خانه سالمندان به اخطار شرکت برق دلیلی بر قطع برق بر روی 84 سالمند نمیشود.
ضمن آنکه نیمی از سالمندان این مرکز فاقد هر نوع خانواده ای هستند و مسئولان آنجا نیز بدون هیچ چشم داشتی از آنها نگهداری میکنند و از کمترین امکانات و بودجههای دولتی نیز برخوردارند.
این نکته را همیشه در نظر داشته باشیم که احترام به سالمندان احترام به همه خوبیها و احترام به انسانیت و در نتیجه احترام به فردای خودمان است. ما که از مورچهها کمتر نیستیم ...