آفتابنیوز : 
مقامات عراقی می گويند صدام در نيمه دوم اکتبر تنها برای ۱۲ اتهام عمده جنايت عليه بشريت در بغداد محاکمه خواهد شد که به نظر می رسد اتهام آغاز جنگی هشت ساله عليه ايران (۸۸-۱۹۸۰) در بين آنها نيست.
شاهرودی در واکنش به اين تصميم اعلام کرده است که اين کيفرخواست کافی نيست و ايران مستقلا دادخواست خود را پيگيری خواهد کرد. وی گفته است که ايران می خواهد صدام به اتهام حمله به غيرنظاميان و استفاده از جنگ افزارهای شيميايی عليه نيروهای ايرانی محاکمه شود.
شاهرودی در آستانه بيست و پنجمين سالگرد آغاز جنگ عراق عليه ايران گفته است: "اين کيفرخواست بسيار خفيف، ناچيز و فاقد جنايات صدام است."
رييس قوه قضاييه جمهوری اسلامی از همتايان عراقی خود خواسته است که اتهام تجاوز به ايران و جنايت عليه ايرانيان را در کيفرخواست صدام بگنجانند تا "شائبه هدايت شدن اين دادگاه" از بين برود.
دادستان کل ايران مامور شده است کيفرخواستی عليه صدام تنظيم کند تا ايران بتواند از طريق دادگاه های بين المللی پرونده را پيگيری کند.
مقامات عراقی می گويند رييس جمهور سابق اين کشور که نزديک به دو سال در اسارت به سر می برد، در ۱۹ اکتبر در منطقه امنيتی بغداد محاکمه خواهد شد و اولين اتهام وی قتل عام شيعيان روستای دجيل در سال ۱۹۸۲ برای "سوء قصد به جان صدام" خواهد بود.
مقامات عراقی که مسئوليت تدارک مقدمات برگزاری محاکمه صدام حسين را بر عهده داشتند، پيش از تفهيم اتهام، حمله به ايران را به عنوان يکی از اتهامات رهبر برکنار شده عراق برشمرده بودند و انتظار می رفت اين مورد همراه با اتهام تجاوز به کويت بررسی شود.
مثلث ايران، عراق و آمريکا رهبران ايران حذف شدن اتهام حمله به ايران از فهرست اتهامات صدام حسين را دارای انگيزه سياسی می دانند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس جمهوری سابق گفته است که اگر دادگاه عراق نخواهد به موضوع جنگ دو کشور رسيدگی کند، معلوم است که دولت آمريکا فرمان آن را صادر کرده است.
رفسنجانی پرسيده است چرا حمله به کويت در دادگاه به عنوان يکی از اتهامات صدام مطرح می شود، اما در مورد جنگ عليه ايران، که هشت سال طول کشيد، سکوت می شود؟
بعضی از صاحب نظران معتقدند که حذف شدن اتهام حمله به ايران در محاکمه صدام حسين شايد ناشی از آن است که رهبران آمريکا و مقامات جديد عراقی تصور می کردند که اين موضوعی بسيار حساس است.
اگر اين موضوع در دادگاه مطرح می شد در آن صورت امکان داشت که صدام حسين برای دفاع از خود پای آمريکا و بريتانيا و همچنين کشورهای عربی منطقه را به عنوان حاميان خود در اين جنگ به ميان می کشيد و احيانا بعضی اسرار را آشکار می کرد که برای رهبران غرب خوشايند نباشد.
کارشناسان همچنين می گويند شايد برای رهبران جديد عراق نيز که با احساسات ناسيوناليستی مردم عراق بعد از اشغال اين کشور به دست آمريکا و متحدانش روبرو هستند افزودن اتهام حمله به ايران درفهرست اتهامات صدام حسين دشوار بوده است.
ولی با وجود اين، کارشناسان می افزايند اگر جمهوری اسلامی همانند کويت روابط خوبی با آمريکا داشت، در آن صورت به احتمال بسيار زياد موضوع حمله به ايران درمحاکمه رييس جمهوری سابق عراق مطرح می شد و ايران می توانست تقاضای ميلياردها دلار خسارت جنگی کند.