کد خبر: ۱۱۹۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۹

تشبیه قابل سکونت ترین سیاره شبه زمینی به چشمی کیهانی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محققان دانشگاه شیکاگو با متصور شدن ویژگی‌های اقلیمی برای قابل سکونت‌ترین سیاره شبه‌زمینی که تا به حال کشف شده است، آن را به زمینی چشم مانند تشبیه کرده‌اند. 

در ماه دسامبر سال گذشته، زوجی در حدود 4 هکتار از زمین‌های سیاره شبه زمینی گیلیس 581g، قابل سکونت‌ترین سیاره شبه‌زمینی که تا به حال کشف شده است را برای فروش بر روی وب سایت eBay قرار دادند. 

جدا از نگرانی درباره آغاز سلطه گری انسان بر روی خاک سیاره‌های فراخورشیدی، این حرکت کمی زودهنگام به نظر می‌آید. این جهان بیگانه در فاصله 20 سال نوری از زمین قرار داشته و هنوز حتی موجودیت قطعی آن به تایید نرسیده است. با این حال در صورتی که چنین سیاره ای وجود داشته باشد، امکان اینکه از املاک خوبی برای به فروش رساندن برخوردار باشد، وجود دارد! 

محققان دانشگاه شیکاگو با بررسی دامنه تغییرات آب و هوایی که ممکن است در گیلیس وجود داشته باشد دریافتند این سیاره می‌تواند در یکی از وجه هایش دریاچه‌ای داشته باشد که این سیاره را به کره چشم شبیه می‌کند. حتی اگر تحقیقات بیشتر وجود این سیاره را انکار کنند، این مطالعه می‌تواند در تعیین میزان حیات پذیر بودن سیاره‌های شبه‌زمینی که هنوز در انتظار کشف شدن قرار دارند، کمک کند.

سیاره گیلیس به نظر سیاره‌ای سنگی می‌آید و با در نظر گرفتن این موضوع که در منطقه ای قابل سکونت از ستاره اش در حرکت است و حرارت در اطراف آن برای وجود آب مایع بر روی سطح سیاره مناسب است، این سیاره اولین سیاره در خارج از سامانه خورشیدی است که از قدرت میزبانی حیات برخوردار است. 

اما گیلیس متفاوت از زمین است، این سیاره در مدار کوتوله سرخ کم نوری در گردش است و به اندازه‌ای به این ستاره نزدیک است که یک سال گیلیس برابر 37 روز است. این ویژگی احتمال اینکه کشش گرانشی ستاره منجر به چرخش سیاره با سرعتی برابر چرخش آن به دور ستاره شود را افزایش می‌دهد. از این رو همیشه یک روی سیاره به سوی ستاره است و سوی دیگر همواره شب خواهد بود. 

محققان که گزینه های متعدد آب و هوایی را برای این سیاره متصور شده اند، بر این باورند تنها گزینه ای که بر اساس آن می توان احتمال داد حیات بر روی این سیاره مجال حضور دارد، این سناریو است که گیلیس دارای اتمسفری غنی از دی‌اکسید کربن است. وجود این اتمسفر منجر به ایجاد حرارت در سطحی از سیاره خواهد شد که رو به سوی خورشید دارد و از این رو آب در این بخش از سیاره مایع خواهد بود. از این رو ظاهر کلی سیاره به شکل زمینی چشم مانند دیده خواهد شد. قطر چنین دریاچه ای در حدود یک چهارم محیط زمین خواهد بود. 

بر اساس گزارش فاکس‌نیوز، در حال حاضر دانشمندان در انتظار پرتاب تلسکوپ جیمز وب ناسا در سال 2014 هستند تا با کمک آن بتوانند سیاره گیلیس را از نزدیک دیده، وجود آن را به اثبات رسانده و اسرار نهفته در این سیاره را کشف کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین