آفتابنیوز : آفتاب: رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: قوانین کاهش آلودگی هوا در کشور جدی گرفته نمیشود.
معصومه ابتکار در نشست تخصصی بررسی راهکارهای مدیریت زیست محیطی آلودگی هوا با بیان این مطلب اظهار داشت: خوشبختانه پشتوانه قانونی برای کاهش آلودگی هوا در کشور وجود دارد، اما این قوانین از سوی مجریان جدی گرفته نمیشود.
وی تصریح کرد: سالها است که بحث آلودگی هوا یکی از مهمترین دغدغهها بوده است، اما امسال یکی از بحرانیترین دورانهای آلودگی هوا را در تهران و دیگر شهرهای بزرگ داشتیم.
وی ابراز داشت: آلودگی هوای تهران در حالی افزایش پیدا کرده که حفاظت از محیط زیست جزو قانون اساسی کشور به حساب میآید و در چشمانداز ۲۰ ساله کشور نیز دست یابی به محیط زیست مطلوب از اولویتها به شمار میرود. با تمام پشتوانههای قانونی که برای کاهش آلودگی هوا وحود دارد هنوز نتوانستهایم به حد مجاز برسیم.
وی افزود: برنامه جامع کاهش آلودگی هوا حاصل ۳ مطالعه بزرگ و گستردهای بود که توسط وزارت صنایع، فرهنگستان علوم و شهرداری تهران انجام شد. این برنامه از دل ۳ مطالعه فوق خارج شد که میتوانست بسیار موفق باشد.
ابتکار گفت: ۱۰ سال پیش این برنامه از شهر توکیو الگوبرداری شد. امروز الگوی موفقیت ما باید شهر مکزیکوسیتی باشد، این شهر در سال ۱۹۹۲ آلوده ترین شهر جهان بود که براساس برنامههایی که اجرا کرد توانست در سال ۲۰۱۰، جزو ۵ شهری باشد که دارای هوای پاک است.
وی اظهار داشت: این شهر توانست با اجرای برنامههای مختلف از جمله حذف سرب از سوخت مورد استفاده، حذف گوگرد، اعمال استاندارد تولید خودرو در کشور و … به هوای پاک برسد.
وی تصریح کرد: البته ایران با همکاری وزارت نفت در سال ۸۰ توانست در زمینه حذف سرب از سوخت موفق عمل کند. همچنین در بخش استانداردسازی تولید خودرو نیز توانست پیشرفتهایی داشته باشد، به طوری که یکی از دستاوردهای این طرح، پایان کار خط تولید پیکان در کشور بود. البته در این بخش کارخانههای تولید خودرو نیز همکاری لازم را انجام دادند.