آفتابنیوز : آفتاب: نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، منشور اصولگرایان را مفید و از لحاظ محتوا غنی دانست و گفت: کلیات منشور اصولگرایان در جهت وحدت اصولگرایان و مخالف غربالگری است.
علی مطهری در حاشیهی جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در جمع خبرنگاران در ارزیابی از کلیات منشور اصولگرایان گفت: با وجودی که این منشور در مجموع مفید و از لحاظ محتوا غنی است اما احتیاج به تفسیر دارد.
وی ادامه داد: باید تکملهای به این منشور اضافه شود و در مواردی جزییات و مصادیق آن روشن شود، به طور مثال، در این منشور بحث التزام به ولایت فقیه مطرح شده است که تنها ذکر این موضوع به تنهایی کافی نیست و باید به روشنی معین شود که معنی التزام به ولایت فقیه چیست؟ چون برداشتهای مختلفی در این رابطه وجود دارد.
مطهری در ادامه توضیح داد: به طور مثال اگر ولی فقیه در انتخابات ریاستجمهوری از کاندیداهای خاص با اشاره و یا صراحت حمایت کرد باید مشخص شود که طبق این منشور دیگران حق حمایت از کاندیدای دیگری را دارند یا خیر؟ این موضوع محل اختلاف است چرا که برخی میگویند با این اعلام حمایت دیگران حق اظهارنظر ندارند و در مقابل عدهای دیگر بر عکس اعتقاد دارند.
نمایندهی تهران در خانهی ملت با بیان این که باید در این منشور به صراحت حدود آزادی بیان مشخص شود، گفت: کلیات ذکر شده در منشور اصولگرایان مفید و در جهت وحدت اصولگرایان خواهد بود، اما با این وجود احتیاج به تفسیر و تکملهای دارد.
وی افزود: آنچه به عنوان منشور اصولگرایان منتشر شده است همچون دستور کار گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک است که باید مشخص شود این مولفهها چیست و مصداقش کجاست؟ از این رو معتقدم با اضافه شدن تکمله به این منشور مفیدتر خواهد بود.
مطهری همچنین با تاکید به این که منشور اصولگرایان باعث وسیعتر شدن حوزهی اصولگرایی میشود گفت: درست است که این منشور باعث وسیعتر شدن حوزهی اصولگرایی میشود، چرا که برخی اصلاحطلبان این اصول و شاخصهها را نیز قبول دارند از این رو با انجام تفسیر نسبت به این منشور راهها از هم جدا میشود.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین با تاکید بر این که منشور در جهت مخالف غربالگری است، گفت: در صورت اضافهشدن تفسیری نسبت به این منشور بهتر میتوان قضات کرد.
مطهری در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان و دولت سهم مشترکی نسبت به بندهای 4 و 11 منشور در مورد توجه به جایگاه مرجعیت و علما و تدبیر قوا را دارند گفت: در این رابطه این طور میتوان توضیح داد که مثلا حدود اختیارات و وظایف دولت بر مسائل فرهنگی و وظایفش و همچنین نظارت در امور فرهنگی مشخص است، اما در این مورد اختلافی وجود دارد مبنی بر این که دولت میگوید در این حوزه وظیفهی چندانی ندارد و ما برعکس میگوییم دولت وظیفهای دارد،این تفسیرها باید در این منشور به وضوح مشخص شود تا بتوان در مورد آن قضاوت کرد.