آفتابنیوز : آفتاب: زیباترین دریاچههای جهان سرچشمه و اصالت متفاوتی دارند. برخی از آنها قدمتی به عمر زمین داشته، برخی دیگر خانه عجیبترین حیوانات و پرندگان بوده و گروهی دیگر نیز تمام زیبایی و جذابیت خود را به لطف همجواری با تمدن بشری به دست آوردهاند.
همه این دریاچهها زیبا بوده و انتخاب بهترینها از میان آنها، امری بسیار دشوار و حتی ناشدنی است. اما میتوان با توجه به نوع مناظر اطراف، وسعت و ویژگی خاص دریاچهها، رتبه بندیهایی را برای آنها در نظر گرفت.
آنچه در ادامه میآید، ویژگیهای مجموعهای از دریاچههای مختلف جهان است که به صورت سلیقهای مورد بررسی و توصیف قرار گرفته و به اعجاب انگیزترین دریاچههای جهان نام گرفته است.
دریاچه تورکانا؛ اتیوپی، کنیا: دریاچه تورکانا چهارمین دریاچه قلیایی پر آب جهان به شمار میرود که بخش اعظمی از دره بزرگ شاخ کنیا را در برگرفته است. تبخیر مداوم آب دریاچه، فضای جزیره وسط آن را آن چنان مهآلود کرده که منظرهای بسیار زیبا از آن به وجود آمده است. این دریاچه که پیشتر دریاچه رودلف نام داشته، بسیار شور بوده و خاک ساحل آن نیز گدازههای خشکشده آتشفشانی است.
دریاچه توبا؛ اندونزی:
دریاچه توبا، بزرگترین دریاچه آتشفشانی جهان بوده و گدازههای آتشفشانی که از 70 هزار سال پیش به دلیل ایجاد تغییرات آب و هوایی تأثیر عمیقی بر ساختار ژنتیکی انسان گذاشتهاند از آن سرچشمه میگیرند. منطقه آتشفشانی شمال سوماترا به لطف وجود این دریاچه به طبیعتی جذاب و دیدنی تبدیل شده است.
دریاچه تاهو؛ آمریکا: دریاچه تاهو، بزرگترین دریاچه آب شیرین آمریکای شمالی و همچنین محل رشد و نمو گونههای مختلف گیاهی، جانوری است. این دریاچه که در میانه کوهی مرتفع و قلعه مانند قرار گرفته، زیباترین تفرجگاههای آمریکای شمالی را در خود جای داده و سنگ فیروزهای اعجاب انگیز آن نیز، از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
دریاچه بایکال؛ روسیه:
این دریاچه که به آن "مروارید سیبری" نیز میگویند بزرگترین و قدیمیترین دریاچه یخی جهان بوده و به صورت اعجابانگیزی شکاف عمیق درهای را پوشانده که منظرهای باور نکردنی و طبیعتی زیبا از انجمادی کامل که در نوع خود نفسگیر و وحشی است را به تصویر کشانده است. « دریای شمالی» که بر گرفته از متون قدیمی چین است، نام دیگری است که به دلیل بزرگی و عظمت این دریاچه به آن اتلاق شده است.
دریاچه اوهوید؛ آلبانی، مقدونیه: عمیقترین دریاچه رشته کوههای بالکان به لطف برخورداری از اکوسیستمی منحصر به فرد و یکتا که آن را به گنجینهای در جهان بدل ساخته، در فهرست میراث طبیعی یونسکو آمده است. این دریاچه که در مرز مشترک آلبانی و مقدونیه قرار دارد، مکانی جذاب و بسیار دیدنی برای گردشگران علاقهمند به شمار میرود.
دریاچه بیوا؛ ژاپن: بزرگترین دریاچه آب شیرین ژاپن، دریاچه بیوا نام دارد که سنت، زیبایی و توسعه جهانی از آن مکانی منحصر به فرد برای تماشا خلق کرده است. نام این دریاچه که برگرفته از شعری ژاپنی است در تاریخ این کشور جایگاه ویژهای داشته و مکانی است که در آن رویدادهای مهم این کشور رخ داده و از اینرو، آن را به تکهای جداناشدنی از فرهنگ ژاپن تبدیل کرده است.
دریاچه تشک پوک؛ آمریکا: این دریاچه منظرهای زیبا از آبهای لاجوردی رنگ شیرینس است که متأسفانه به دلیل فرسایش و خاک حاصل از آب شدن یخ قطب شمال آلوده به آب دریا شده است. این خانه متنوعترین گونههای اکوسیستم قطبی، امروز به دلیل گرم شدن زمین در حال نابودی است. با این وجود هنوز هم زیبا است. آنقدر زیبا که ارزش یکبار دیدن پیش از ناپدید شدن همیشگی را داشته باشد.
دریاچه آتیتلان؛ گواتمالا: عمیقترین دریاچه آمریکای جنوبی دور تا دور سه آتشفشان مختلف قرار دارد. آتیتلان که در بلندترین ارتفاعات گواتمالا جاخوش کرده، چهرهای آبی و زلال داشته و به آینه آسمان بدل شده است. شاید این دریاچه یکی از خوشمنظرهترین مناطق کوهنوردی جهان را نیز در خود جای داده است زیرا تمام مناطق اطراف آن، پارک ملی گواتمالا به شمار میروند.
دریاچه مالاوی؛ مالاوی، موزامبیک، تانزانیا: بهشتی با زیبایی باورنکردنی و قطعهای از ادن برای تمام مشتاقان غواصی جهان. این دریاچه که در صندوق گنجهای یونسکو نیز جای گرفته به خاطر برخوردار بودن از جمعیتی انبوه از ماهیهای سیچیلد ، که برخی از آنها در جهان مانندی ندارند به جاذبهای دیدنی و دلچسب برای ماجراجویان طبیعت وحشی تبدیل شده است. اما تنها نقطه تاریک در این میان مناقشاتی است که در خصوص تملک این دریاچه از سالها پیش بین مالاوی و موزامبیک وجود دارد.
دریاچه تیتیکاکا؛ بولیوی، پرو: دریاچه تیتیکاکا به همراه تاریخی غنی و مجموعه افسانههای باورنکردنی که دور تا دور آن را حلقه زدهاند، بزرگترین دریاچه قاره آمریکای جنوبی و بزرگترین دریاچه در مرتفعترین نقطه از سطح دریا در جهان میباشد. سطح وسیع و اعجابانگیز این دریاچه باعث شده است تا از آن استفاده تجاری نیز کنند.
در دو طرف دریاچه دو جزیره نیز قرار دارند. جزیره نمک ( lsla de sol ) که از سمت دریاچه به مرز بولیوی نزدیکتر بوده و نمونهها و آثار مهمی بر جای مانده از تمدن اینکارا در خود جای داده است. منطقه بعدی جزیره ماه ( lsla de luna ) نام دارد که کمی کوچکتر بوده اما افسانههای کهن بسیاری را در اطراف خود جمعآوری کرده است.
دریاچه میشیگان؛ آمریکا: دریاچه میشیگان یکی از دریاچههای بزرگ آمریکای شمالی است که به خاطر کرانههای طویل و سواحل فوقالعاده خود که در تمام جهان از نظر زیبایی بینظیر شناخته شده است. وجود شهرهایی همچون شیکاگو در نزدیکی سواحل این دریاچه و ویژگی و وضعیت جغرافیایی آن، دریاچه بزرگ میشیگان را به مهد تمدن مدرن تبدیل کرده است.
دریاچه جوشان، دومنیکن: دریاچهای با آب آتشفشانی حاصل از گدازههای داغ کوه آتشفشان، چشمهای سرشار از آب سولفوری به وجود آورده که تأثیر جوشنده بسیاری داشته و به همین خاطر، این دریاچه خوشمنظره محل جذب صدها گردشگر شده است. در تمام اطراف دریاچه جوشان، تفرجگاههای توریستی ایجاد شده تا محلی برای استراحت و تفریح گردشگرانی باشد که طبیعتی این چنین زیبا را برای تعطیلات خود برمیگزینند.
دریاچه تانا، اتیوپی:
دریاچه تانا، سرچشمه نیل آبی و بزرگترین تجمعگاه آبی اتیوپی به شمار میرود. در سراسر دریاچه جزایر بزرگ متعددی قرار دارند که تحت شرایط گوناگونی همچون بالا و پائین آمدن سطح آب دریاچه به وجود آمدهاند. جزایر بزرگتر موجود در این دریاچه محل معابد و اماکن مذهبی متعلق به دورههای مذهبی باستان بوده و در خود مقبرههایی متعلق به امپراتوریهای این کشور و بسیاری دیگر از گنجینههای باستانی را جای دادهاند.
دریاچه تالی، فیلیپین: دریاچهای در نهایت شگفتی و زیبایی. منظره متحیرکننده از آب جزیرهای و جزیرهای آبی از آن، دریاچه آب شیرین اعجابآوری به وجود آورده که علاوه بر قرار گرفتن در جایگاه سومین دریاچه بزرگ فیلیپیین، منظرهای وسیع از طبیعتی زیبا را نیز به نمایش گذاشته است. از دیگر جاذبههای این دریاچه، وجود جزیرهای آتشفشانی داخل آن است که خود مجاور به دریاچه دیگری قرار دارد.
دریاچه سوان، ارمنستان: از سه دریاچهای که در تمامی سرزمین ارمنستان گسترش یافتهاند، دریاچه سوان، تنها دریاچهای است که کاملاً در منطقه سرزمینی ارمنستان قرار دارد. اگر چه حکومت شوروی سابق به صورت کامل دریاچه و حیات زیست موجود در آن را تغییر داد، اما هنوز هم به عنوان یکی از معدود دریاچههای بزرگ جهان است که در ارتفاعی بسیار بالا نسبت به سطح آب آزاد قرار دارد.
دریاچه ناتدون؛ کنیا، تانزانیا: دریاچه ناتدون بهشت پرندگان و محلی برای لانهسازی فلامینگو به لطف برخورداری از منطقه و موقعیتی ایمن و شرایطی منحصر به فرد است. با این ویژگی و با وجود آنکه بسیار تنگ و باریک است اما به دلیل داشتن تنوعی خاص و نادر از پوششهای گیاهی، آب معدنی شور بسیار غنی و بینهایت زیبایی را دارا است.