کد خبر: ۱۲۰۳۲
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۸۴ - ۲۲:۴۹

مشارکت هم این دولت را به رسمیت شناخت

آفتاب‌‌نیوز : محمدرضا خاتمي در ادامه‌ي گفت‌وگويي درباره مواضع حزب متبوعش در مورد مسايل روز كشور ابراز عقيده كرد: در يك جمله مي‌توان گفت؛ اين ديدگاه اداره‌ي كشوري مانند ايران با اين همه تنوع قومي، مذهبي، اقتصادي و سياسي غيرممكن است. ما لزومي به تكرار اين موضع صريح و شفاف خود نمي‌بينيم تا بعدا ناكارآمدي ‌ها مشكلات فراوان پيش روي به حساب ناتواني خود دولت در حل بحران‌ها گذاشته شود.

وي همچنين در مورد هيات دولت جديد معتقد است: اولا برنامه‌اي كه داده‌اند هيچ كدام به نحوي نيست كه بتوان مثلا در پايان دوره كاري اين دولت با معيار هاي كمي و حتي كيفي آن‌ها را سنجيد. به عبارت ديگر يك سري آرمان‌ها و اهدافي بيان شده است كه شايد تكرار مكررات در همه دولت‌ها باشد. بنابراين سخن گفتن درباره اين امور اصلا ممكن نيست. بنابراين ترجيح داديم منتظر عمل بمانيم.

وي گفت: دولت، دولتي است كه پس از يك انتخابات با همه كش و قوس‌هاي آن و همه ابهامات فراوان آن به هر حال از سوي همه از جمله ما به رسميت شناخته شده است بنابراين بايد فضا و فرصت كافي براي كار كردن داشته باشد و ما طبعا در برابر كار آن‌ها و نتايج اقدامات آن‌ها موضع خواهيم داشت.

دبيركل جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي در ارزيابي خود از آنچه مبني بر تاثيرات حكومت يكپارچه مبني بر بازگشت به شرايط قبل از دوم خرداد مطرح مي‌شود، اظهار داشت: اصولا حكومت يكپارچه چيز خوبي است ولي به شرطي كه يك دولت دموكراتيك و پاسخگو و پس از تصدي امر به موازين دموكراسي پايبند باشد. در غير اين صورت يعني حكومت يكپارچه غير دموكراتيك طبعا هزينه‌هاي كشور بسيار بالا خواهد رفت و ما به جاي توسعه و پيشرفت شاهد فاصله گرفتن هرچه بيشتر مردم و حكومت خواهيم بود و اين نگراني عمده ما در دوران جديد است. از نظر ديگر حكومت يكپارچه به ضرر خود حكومتگران آن هم خواهد بود چرا كه عملا همه توان فكري و اجرايي خود را در بوته آزمايش قرار مي‌دهند كه عدم توفيق به معناي محو آن تفكر خواهد بود، البته خطر براي جامعه هم همين جاست كه چون اين نوع حكومت به موازين دموكراسي پاي‌بند نيست، به آساني حاضر به پذيرش قواعد دموكراسي از جمله انتخابات آزاد و آزادي بيان نخواهد.اما به نظر من جامعه ما آنچنان تحول يافته است كه باز گرداندن آن به شرط قبل از دوم خرداد غير ممكن است. ما بايد تلاش كنيم تا آرامش در جامعه حفظ شود. آرامش بزرگترين فرصت اصلاحات و بدترين دشمن اقتدارگرايي است.

وي درباره‌ي همگرا بودن دولت و آن‌چه در مورد حزبي بودنش بدون آنكه عنوان حزبي داشته باشند مطرح مي‌شود، با تاكيد بر اين كه دولت بايد حزبي باشد، ادامه داد: اصلا دولت فراجناحي يا دولت 70 ميليوني يا دولت در برگيرنده همه‌ي سليقه‌ها در حالي كه امكان دولت همگرا وجود دارد، نوعي تخطي از ارزش‌هاي مربوط به دولت مدرن است. دولت فعلي دولت به تمام معني حزبي و جناحي است و اين نقطه حسن اين دولت است. البته آنكه مي‌گويند اين چنين نيست اين نظر را تقويت مي‌كند كه نمي‌خواهند پاسخگو باشند و همه مسووليت اداره كشور را يكجا بپذيرند.

محمدرضا خاتمي در مورد مهمترين شعار‌هايي كه اصلاح طلبان بايد به آن ها پا فشاري كنند، تاكيد كرد: وحدت عمل بر اساس اصول اصلاحات و روش‌هاي دموكراتيك بايد ائتلاف‌هاي جديد در دستور كار قرار گيرد. در عين حال بايد توجه ويژه‌اي به كارهاي نظري و مباني سياست ورزي دينمدارانه داشت.

وي درباره‌ي اولين نقطه‌ي عزيمت حزب مشاركت براي يك فعاليت سياسي سراسري و آشكار گفت: حزب راه درازي را پيموده است و ما در ميانه راه هستيم بنابراين بايد قدرتمندانه در همان جهت پيش برويم. اما از نظر هدف گذاري و استراتژي بر مباني قبلي پاي مي‌فشريم. ولي به لحاظ روشن، گفتمان، ادبيات بايد بيشتر كار كنيم. گسترش تشكيلات برنامه اساسي و مهم حزب در دوران جديد است و به خصوص در اين راه بهره‌گيري از توان فكري و اجرايي تعداد بسيار زيادي از مديران فكور و با تجربه‌ كه از خدمت محروم مي‌شوند مورد توجه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۸۴/۰۹/۲۴
0
0
گرچه طرفدار حزب مشاركت نيستم و به اين حزب هم انتقادات جدي دارم ولي سخنان آقاي خاتمي را بطور كلي منطقي و سنجيده ارزيابي ميكنم. انشاءا... با وحدت و همدلي كليه نيروهاي مسلمان و كنار گذاشتن اختلافات جزپي و كلي به حمايت كامل از كليه اركان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران همت كنيم تا ايراني سرافراز و زمينه ساز منجي بشريت را فراهم نماپيم.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین