آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از کسری ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه ۸۹ خبر داد و گفت: این کسری از محل بودجه عمرانی جبران خواهد شد.
جبار کوچکینژاد در خصوص زمان ارائه لایحه بودجه توسط دولت به مجلس اظهار داشت: بر اساس توضیحات هفته گذشته معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری و صحبتهای معاونت نظارت راهبردی رئیسجمهور در سفر به استان گیلان حداکثر تا دو هفته آینده لایحه بودجه ۹۰ تقدیم مجلس خواهد شد.
وی در خصوص چارچوب بودجه ۹۰ تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانهها باید افزایشی در حقوق کارگران و کارکنان دولت اتفاق بیفتد.
این نماینده مجلس ادامه داد: همچنین قیمت نفت ۸۰ دلار و هر دلار آمریکا ۱۰۵۰ تومان در بودجه سال آینده پیشبینی شده است و در بودجه جاری نیز دولت با توجه به واریز ۲۰ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی برای جبران این مسأله باید به سمت مالیات و درآمدهای دیگر خود برود.
کوچکی نژاد گفت: در صورت افزایش حقوق کارکنان، افزایش چشمگیری در بودجه جاری خواهیم داشت و از این رو دولت باید تلاش کند بودجه جاری را به سمت درآمدهای نفتی ببرد یا اینکه از طریق کمکهای غیرنقدی به کارکنان دولت، افزایش قیمتها را جبران نماید، زیرا افزایش حقوق، تورم را دامن میزند ولی اگر از روشهای دیگری این کمک صورت بگیرد دولت میتواند تورم را مهار کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص احتمال افزایش مبلغ یارانه نقدی خانوارها، اظهار داشت: با توجه به مقدار درآمد وصولی حتی اگر ۱۰ درصد از ۵۰ درصد اعتبار مربوط به بخش غیرخانوار به خانوارها اختصاص یابد، بعید است دولت بتواند یارانهها را به دو برابر افزایش دهد. مگر آنکه از محل دیگری این مبلغ تامین شود که این شیوه به صلاح نیست.
وی افزود: قانون هدفمندی یارانهها مشخص است و در متن آن آمده است که ۵۰ درصد از منابع به صورت نقدی و غیرنقدی به خانوارها اختصاص پیدا کند.
کوچکینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص روند اجرای بودجه ۸۹ اظهار داشت: بودجه ۸۹ به دلیل بروز چند اتفاق از تعادل خارج شد؛ یکی ۸ هزار میلیاردی که دولت از محل هدفمندی یارانهها می خواست که مجلس با ۵۰ درصد آن موافقت کرد و دیگری ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش اموال و داراییهای خود در نظر گرفته بود که از این مبلغ حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن تا پایان سال محقق خواهد شد.
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی راه جلوگیری از بر هم خوردن تعادل بودجه را کاهش بودجه عمرانی دانست و تصریح کرد: در بودجه ۸۹ کاهش چشمگیری در بخش عمرانی وجود دارد و پروژههایی که وعده داده شده تا پایان سال ۸۹ تمام شود با کمبود مالی مواجه میشوند و تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد بودجه عمرانی جذب شده است.