آفتاب: برخی از نیروهای پلیس مصر با درآوردن لباس رسمی خود به تظاهرات مردم پیوستند.
به گزارش العربیه، بهدنبال درگیری شدید میان تظاهرکندگان مصری و نیروهای امنیتی مصر تعداد زیادی از نیروهای پلیس لباسهای رسمی خود را به دور انداخته و به مردم پیوستند.
الجزیره نیز گزارش داد، «محمد البرادعی»، رهبر اپوزیسیون مصر که روز گذشته از وین به قاهره رفته بود در ابتدا به محاصره نیروهای امنیتی درآمد تا نتواند به تظاهرکنندگان بپیوندد و پس از آن بازداشت شد.
همچنین پلیس مخفی مصر با پوشش لباس شخصی به خبرنگاران «الجزیره» و «بیبیسی» حمله کرد و پس از کتک زدنشان آنان را به نقطه نامعلومی بردند. همچنین چهار خبرنگار فرانسوی که در حال پوشش حوادث قاهره بودند بازداشت شدند.
از سوی دیگر، راههای ارتباطی شبکههای ماهوارهای برای ارسال اخبار به شکل تصویری یا صدا قطع شده است. دولت مصر از شرکتهایی که خدمات ارتباطی در زمینه تلفن، موبایل و اینترنت ارائه میکنند خواسته است که ارائه خدمات خود را متوقف کنند.
علاوه بر آن رویترز گزارش داد که نیروهای امنیتی برای سرکوب معترضان از گلولههای پلاستیکی استفاده کردند.
در شهر اسماعیلیه تظاهرکنندگان به مقر حزب ملی حاکم حمله کردند و تمام وسایل داخل آن را خراب کردند. در شهر سوئز و المنصوره دهها هزار نفر به شدت با پلیس درگیر شدهاند.
رویترز در گزارشی دیگر خبر داد که تظاهر کنندگان به سمت کاخ ریاستجمهوری حرکت کردهاند و شعارهای سرنگونی «حسنی مبارک»، رئیسجمهوری مصر سر دادند.
همچنین تظاهرکنندگان به مرکز شورای محلی و مقر حزب حاکم در دمیاط حمله کردند و مقر حزب حاکم در قاهره نیز به محاصره تظاهرکنندگان خشمگین در آمده است.
«عبدالمنعم عبد الفتوح»، یکی از رهبران گروه اخوانالمسلمین از شرکت هوادران این گروه با تمام قوا در تظاهرات امروز خبر داد. همچنین نیروهای امنیتی مصر هشت تن از اعضای برجسته اخوانالمسلمین و یکهزار تن از مردم عادی را صبح امروز بازداشت کردند.
یک وکیل مدافع مصری گفت: «بامداد روز جمعه نیروهای امنیتی مصر به خانههای اعضای اخوانالمسلمین یورش بردند و تعداد زیادی را بازداشت کردند.»
در میان این بازداشتشدگان هشت رهبر این گروه اسلامی مانند «صام عریان»، «محمد مرسی» و «حمدی حسن» که سخنگویان اخوان المسلمین هستند، دیده میشوند.
در همین حال دیدهبان حقوقبشر نسبت به تیراندازی پلیس مصر به تظاهرکنندگان اظهار نگرانی کرد.
«کنت روث»، مدیر اجرایی دیدهبان حقوقبشر در کنفرانس اقتصادی داووس، گفت: «ما بهشدت نگران آن هستیم که پلیس مصر بر خشونت خود عیله تظاهرکنندگان بیفزاید زیرا قدرت پلیس در مصر در مقایسه با تونس بیشتر و همچنین بسیار خشنتر است.»
روث افزود: «چه بسا پلیس مصر تصمیم به تیراندازی با گلولههای واقعی به تظاهرکنندگان گرفته باشد.»
در همین حال، بازار بورس مصر در پی تظاهرات در سراسر این کشور شاهد زیان بیسابقه 12 میلیاردی شده است.
در گزارش الجزیره آمده است که در تظاهرات سه روز گذشته، شهر سوئز شاهد شدیدترین و خشنترین درگیریها میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی مصر بود. به طوری که در این شهر چهار مصری کشته و 150 تن دیگر زخمی شدند.
روز گذشته نیز شهر سوئز برای سومین روز پیاپی شاهد درگیری شدید جوانان خشمگین مصری با پلیس بود. در این درگیری تظاهرکندگان یک مرکز پلیس و یک مرکز آتش نشانی را به آتش کشاندند.
از سوی دیگر، 150 هنرمند مصری با صدور بیانیهای ضمن حمایت از خواستههای تظاهرکنندگان، خواستار محاکمه کسانی شدند که به معترضان تیراندازی کردند.
در همین حال، محمد البرادعی، برنده جایزه صلح نوبل گفت که چنانچه از وی خواسته شود، آماده است رهبری تحولات سیاسی مصر را بر عهده گیرد.
وی ادامه داد: «ای کاش مجبور نبودیم برای فشار بر رژیم به خیابانها بریزیم.»
البرادعی در فرودگاه شهر وین گفته بود که به مصر باز میگردد تا در کنار مخالفان مبارک قرار گیرد.
وی که در گذشته مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود، به مقامهای دولتی مصر توصیه کرد که بدون بهکار گرفتن خشونت و با قبول اینکه تغییر و تحول سرانجام صورت خواهد گرفت، به خواستههای معترضان احترام بگذارند.
وی گفت: «گزینه دیگری برای رژیم وجود ندارد.»
البرادعی از جمله شخصیتهای سیاسی مصر است که در سطح جهان نیز از مقبولیت سیاسی برخوردار است.