کد خبر: ۱۲۰۵۱۷
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۳

11 هزار تومان حداقل افزایش گازبهای مشترکان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مصرف گاز ایران نسبت به سال گذشته بیش از 2 میلیارد متر مکعب افزایش یافته که این رشد مصرف در ساختمان‌ها منجر به افزایش صدور قبوض قرمز و بالا رفتن مبالغ قبض‌های گاز شده است. 

از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح تعرفه گازبهای مشترکان تاکنون نزدیک به 20 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در بخش‌های خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاه‌ها مصرف شده که میزان مصرف این حامل انرژی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از دو میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.

در حال حاضر مسئولان هزینه تمام شده هر یک متر مکعب گاز را حدود 90 تومان اعلام می کنند و بر این اساس در مجموع در 41 روز اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها حدود 180 میلیارد تومان هزینه بیشتری برای تولید، پالایش و توزیع این حامل انرژی نسبت به مدت مشابه سال گذشته صرف شده است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که از 28 آذر تا هشتم بهمن ماه امسال متوسط مصرف گاز در سطح کشور به 503.4 میلیون متر مکعب در روز رسیده است که مقایسه آن با متوسط مصرف این حامل انرژی در مدت مشابه سال گذشته (روزانه 479 میلیون متر مکعب) از رشدی 24 میلیون متر مکعبی در روز حکایت دارد.

در بین مشترکان مصرف کننده گاز همچون سال‌های گذشته بخش خانگی بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است به طوری که در 41 روز نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها از مجموع گاز مصرف شده 76 درصد آن معادل 15 میلیارد و 791 میلیون مترمکعب به بخش خانگی اختصاص دارد که حاکی از متوسط مصرف روزانه 385.1 میلیون متر مکعب در این بخش است.

میزان مصرف گاز خانگی در 41 روز مشابه سال گذشته معادل 13 میلیارد و 650 میلیون متر مکعب بوده است که مقایسه آن با مدت مشابه سالجاری نشان می‌دهد که مصرف گاز امسال 2 میلیارد و 141 میلیون متر مکعب و معادل 16 درصد افزایش داشته است.

در این مدت بیشترین میزان گاز مصرف شده در بخش خانگی در روز 26 دی با مصرف 438 میلیون متر مکعب و کمترین میزان مصرف بخش خانگی در روز اول دی با مصرف 338 میلیون متر مکعب گاز طبیعی ثبت شده است.

11 هزار تومان پایه قیمتی قبوض جدید گاز خانگی 

مطابق با فرمول جدید قیمت گذاری گاز خانگی 12 ماهه سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پایانی سال تقسیم‌بندی شده است که الگوهای مصرف این حامل انرژی در هر یک از این دو دوره زمانی تفاوتهایی با یکدیگر دارند.

از 28 آذر ماه سالجاری محل سکونت مشترکان از نظر آب و هوایی به پنج اقیلم (سرد یک، دو، سه، معتدل و گرمسیری) تقسیم بندی شده و 12 دامنه جدید مصرف گاز هم در این بخش مطابق با نوع اقلیم تعریف و اعمال خواهد شد.

مسئولان شرکت ملی گاز در خصوص میزان افزایش قیمت قبوض گاز مشترکان پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با بیان اینکه پایه قیمتی هر متر مکعب مشترکان خانگی از 30 تومان آغاز و تا 350 تومان قابل افزایش است، اعلام می‌کنند: در مجموع آمارهای مصرف نشان می‌دهد که متوسط قیمت گاز مصرفی حدود نیمی از مشترکان با قیمت کمتر از 70 تومان محاسبه خواهد شد.

از سوی دیگر اخیرا یکی از مدیران این مجموعه در یک برنامه زنده تلویزیونی با اعلام اینکه مشترکان خانگی به طور متوسط ماهانه 50 تا 60 متر مکعب گاز برای پخت و پز و گرمایش استفاده می‌کنند، گفته است: همچنین در فصول سرد سال اگر یک بخاری 12 ساعت با شعله متوسط روشن باشد، ماهانه 100 متر مکعب گاز هم در این بخش مصرف می‌شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مصرف ماهانه بین 250 تا 300 متر مکعب گاز حدود 11 هزار تومان بار مالی به همراه دارد، اظهار کرد: با توجه به نوع اقلیم و میزان مصرف گاز این مبلغ قابل افزایش خواهد بود.

صدور قبوش قرمز گاز آغاز شد

همزمان با ورود به دومین ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نسل جدید قبوش رنگی گاز هم به دست مشترکان خانگی رسیده است به طوری که قبض‌های رنگ سبز (مطابق با الگوی مصرف)، زرد (مرحله هشدار) و قرمز (بالاتر از الگوهای تعیین شده) برای مشترکان خانگی صادر شده است.

مطابق با جداول تعریف شده مشترکان گاز خانگی که مصرف آنها مطابق با پله اول و دوم باشد قبوض سبز دریافت می‌کنند و مشترکانی که مصرف گاز آنها در پله‌های سه، چهار و پنج باشد، قبوض زرد دریافت خواهند کرد.

همچنین آن دسته از مشترکانی که مصرف گاز طبیعی آنها در ردیف پله‌های ششم تا دوازدهم قرار می گیرد قبوض قرمز دریافت خواهند کرد که میزان بار مالی قبوض گاز این دسته از مصرف کنندگان افزایش قابل توجه ای نسبت به گذشته پیدا می کند.

با توجه به افزایش قابل توجه مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی در هفته‌های گذشته پیش بینی می شود در دوره جدید مشترکان خانگی بیشتری قبض‌های قرمز را دریافت خواهند کرد.

شرکت ملی گاز قصد دارد از فروردین ماه سال آینده دوره صدور قبض‌های بخش خانگی را به 30 تا 31 روز کاهش دهد که قطعا صدور قبوض یک ماهه حجم و بار نقدینگی کمتری برای مشترکان خانگی به همراه دارد.

اما کوتاه شدن دوره صدور قبض‌های گاز هم منجر به افزایش 500 تا 700 تومانی هزینه صدور یک قبض گاز بخش خانگی خواهد شد که با توجه به صدور سالانه بیش از 100 میلیون قبض این هزینه قابل توجه به نظر می رسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین