کد خبر: ۱۲۰۹۰۱
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۹

هكرها هم به كمک معترضان مصری آمدند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در پی قطع شبكه اینترنت از سوی توسط دولت مصر، و به دنبال ارائه سرویس ویژه گوگل برای كاربران مصری، اكنون یک گروه از هكرها نیز به پایان طراحی یک نرم‌افزار جدید نزدیک شده‌اند كه به وسیله آن می‌توان هر لپ‌تاپ ساده‌ای را به یک روتر ارزان‌قیمت برای اتصال به اینترنت بدل كرد و بنابراین كمک دیگری برای معترضان مصری در راه است.

به گزارش ایتنا، هفته‌نامه نیوزویک می‌نویسد كه به فاصله چند ساعت پس ازقطع شبكه اینترنت توسط دولت مصر، گروهی از هكرها از نقاط مختلف جهان كار روی این نرم‌افزار را آغاز كرده و می‌گویند كه در فاصله یک تا دو روز بخشی از این راه حل را تكمیل خواهند كرد. 

این پروژه ‌ توری آزاد» نام دارد و زمانی شروع شد كه شروین پیشه‌ور یک سرمایه‌گذار ایرانی رشته‌های اینترنت ساكن كالیفرنیا با انتشار پیامی روی شبكه توئیتر از همه خواست به طرح او برای ارسال این نوع نرم‌افزار به مصر كمک كنند.

براساس این روش فنی كه «شبكه توری» نامیده می‌شود هر لپ‌تاپ یا كامپیوتری می‌تواند به كامپیوتر دیگری پیام بفرستد. 

به نوشته نیوزویک با استفاده از این تكنولوژی حداقل كامپیوترهای نزدیك به یكدیگر به هم مرتبط خواهند شد. 

هر یک از لپ‌تاپ‌های متصل به این مجموعه نیز اگر از كار بیفتند پیام‌های ارسالی خود را به سوی نزدیک‌ترین كامپیوتر دیگر خواهد پیمود.

پیشه‌ور می‌گوید: این نرم‌افزار حداقل به مردم امكان می‌دهد كه یک شبكه متحرك و فی‌البداهه برای ارتباط بسازند و مردم در مصر خواهند توانست در داخل خود كشور با هم در تماس بوده و اعتراضات خود را سازماندهی كنند. همچنین اگر یكی از كاربران در این مجموعه بتواند به شبكه اینترنت در خارج از كشور دست یابد خواهد توانست این امكان ارتباطی را با دیگران شریك شود.

پس از انتشار پیام مربوط به این نرم‌افزار روی شبكه توئیتر یكی از كسانی كه به این اقدام جمعی پیوست گری جی بروكس بود كه مدیر یک موسسه تكنولوژی مدرن در ایالت میشیگان آمریكا است. 

او با راه‌اندازی یك وب سایت برای این منظور توانسته گروه كثیری از مهندسان و طراحان در سراسر جهان را به هم مرتبط كرده و حتی در مواردی با مهندسان و طراحان كامپیوتر در داخل مصر ارتباط برقرار كند.

گری جی بروكس می‌گوید: طی ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت آینده بخش مهمی از این نرم‌افزار تكمیل شده و سپس با كپی كردن آن روی سی‌دی و یا كارت حافظه USB می‌توان آن را به مصر فرستاد.

نیوزویک سپس به سابقه تكنولوژی «شبكه توری» پرداخته و یادآوری می‌كند كه در گذشته در چند طرح تولید لپ‌تاپ‌های ارزان برای كودكان از این فناوری استفاده شده است. هدف آن این بود كه به كودكان صاحب این نوع لپ‌تاپ‌های ارزان امكان دهد كه در هر منطقه دورافتاده‌ای حتی بدون دسترسی به شبكه اینترنت بتوانند ارتباط خود را برقرار كنند.

البته برای خلق «شبكه توری» راه‌های دیگری نیز وجود دارد. 

یک گروه از مهندسان كانادایی در پاسخ به درخواست همیاری شروین پیشه‌ور، اختراع خود را پیشنهاد كرده‌اند. 

وسیله‌ای كه آنها ساخته‌اند یک روتر بسیار كوچك است كه به شكل سیار می‌توان از آن برای برقرار تماس بین كامپیوترها استفاده كرد. 

با حمل تعدادی از این وسایل در كوله پشتی و یا داخل اتومبیل‌هایی كه در سطح شهر در حال حركت هستند می‌شود یک شبكه ثانوی اینترنت را ایجاد كرد كه قابل مسدود كردن نیست.

پیشه‌ور می‌گوید برای تولید این ابزارها به حدود یک میلیون دلار بودجه نیاز دارد و از هم اكنون یک سرمایه‌گذار تامین این هزینه را تقبل كرده است. 

به گفته وی طی چند ماه آینده این روترهای سیار تولید و آماده ارسال خواهند بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین