آفتاب: جمعیت جهان سال ۲۰۱۱ میلادی از مرز ۷ میلیارد نفر خواهد گذشت. کارشناسان سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی جدی خود از افزایش جمیعت جهان میگویند اگر این روند به همین ترتیب ادامه پیدا کند، سال ۲۰۵۰ میلادی، یعنی ۴۰ سال دیگر، ۱۰ میلیارد نفر روی کره زمین زندگی خواهند کرد.
این در حالی است که براساس گزارشها و آمار سازمان ملل متحد، هماکنون یک میلیارد نفر از جمعیت جهان در فقر مطلق به سر میبرند. این افراد حتی از یک وعده غذای مناسب در روز نیز محروم هستند. علاوه بر آن، حدود ۴ میلیارد نفر دیگر به دلیل کمبود مواد غذایی، عدم دسترسی به بهداشت و زیرساختهای اجتماعی نامناسب، در فقر نسبی به سر میبرند.
فاجعهای انسانی و زیستمحیطی
پژوهشگران و کارشناسان محیطزیست هشدار میدهند در صورتی که تولید محصولات کشاوزی و افزایش کیفیت این محصولات با رشد جمعیت جهان هماهنگ نباشد کره زمین به سوی فاجعهای انسانی و زیستمحیطی حرکت میکند. در صورت عدم هماهنگی این دو فاکتور، کره زمین به مرحلهای خواهد رسید که قطحی و کمبود مواد غذایی مانع رشد ساکنان آن می شود.
در کشورهای پرجمعیت در حال توسعه کمبود مواد غذایی چالشی جدی است
در حال حاضر نیز تأمین خوراک انسانهای ساکن زمین چالشی جدی برای این کره خاکی است. جیسون کلی از بنیاد حیات وحش جهانی میگوید: «برای تأمین خوراک چنین جمعیتی، در ۴۰ سال آینده باید به اندازه ۸ هزار سال گذشته خوراک تولید کنیم.»
رابطه مستقیم فقر و آمار بالای تولد
روند پر شتاب افزایش جمعیت که به طور مشخص در کشورهای جنوب آفریقا و جنوب آسیا رخ میدهد، موجب تهیشدن منابع غذایی در سطح کره زمین است.
در حال حاضر حدود نیمی از غلهای که روی این کره خاکی کشت میشود به مصرف انسان میرسد. بخشی از نیمه دیگر، به مصرف تولید انرژی میرسد و قسمتی نیز دور ریخته میشود. آنچه باقی میماند سهم حیوانات و پرندگانی میشود که خطر افزایش جمعیت انسانی جهان، بقای آنها را تهدید میکند.
افزایش جمعیت، به دلیل عدم اجرای برنامههای تنظیم خانواده و آمار بالای تولد در کشورهایی فقیر آفریقایی و کشورهای جنوب آسیا، به سختی قابل کنترل است. این درحالی است که بر اساس آمار و گزارشهای سازمان ملل متحد، هماکنون نیز حدود ۹۰ درصد افرادی که از فقر مطلق به رنج میبرند ساکن کشورهای این منطقه از جهان هستند.