آفتابنیوز : آفتاب: با افزایش سن، خطر ابتلا به زوال عقل که زمینه بروز آلزایمر است بیشتر میشود و به همین خاطر پزشکان به دنبال روشی برای کاهش این خطر هستند.
دکتر لائورا فارتیگلیونی، دانشمند سوئدی با همکاری گروه تحقیقاتی خود در انستیتو کارولینسکا نشان دادهاند که در اولین اقدام میتوان خطر ابتلا به این عارضه ذهنی را با بررسی ژنتیک افراد پیشبینی کرد و در نتیجه متوجه شد که چه کسانی بیشتر مستعد زوال عقل و اختلال مشاعر هستند.
دکتر فارتیگلیونی تاکید کرد که شرکت در فعالیتهای ذهنی، جسمی و اجتماعی همگی از فاکتورهای مهمی هستند که با تقویت عملکردهای ذهنی خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
مجله آنلاین ساینس دیلی گزارش داد، به گفته روانپزشکان و متخصصان اعصاب زوال عقل یک اختلال ذهنی ناشی از ابتلا به انواع مختلفی از بیماریها است که باعث کاهش فعالیت و کارآیی مغز و از دست رفتن تواناییهای روانی میشوند.
به گفته دکتر فارتیگلیونی مغز نیز درست مثل سایر اعضای بدن برای کارآیی صحیح و قوی نیاز به تحریک و ورزش کردن دارد. بررسیهای نشان میدهد سالمندانی که همواره در طول عمر خود زندگی فعالی به لحاظ جسمی وذهنی داشته اند کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
شایعترین علائم زوال عقل فراموشی خصوصا در مورد وقایع اخیر، رفتار غیرقابل پیشبینی و گاهی خشونتآمیز، سردرگمی، از دست دادن علاقه به انجام فعالیتهای عادی و مورد علاقه روزانه، مشکل در شناسایی موقعیت مکانی یا اشخاص بویژه در هنگام شب، نامناسب بودن بهداشت شخصی، افسردگی، اختلالات خواب و در موارد حادتر بیاختیاری ادرار یا مدفوع است.