آفتابنیوز : والري ژسيكارديستن رئيس جمهور سابق فرانسه هم كه در اين «نشست مهم» حضور داشت به خبرنگاران گفت: رويكرد جديدي ايجاد شده است، ديگر نه از اروپاي قديم و اروپاي جديد حرفي زده مي شود و نه از ائتلاف و هم پيماني، اكنون فقط صحبت از همكاري است.
در سخنان رايس و حرف هاي مقامات فرانسوي اشاره اي به حمله ماه مارس 2003 آمريكا به عراق و حتي نام صدام حسين نشد. دو طرف فقط از تاريخ، ارزش ها و زمينه هاي همكاري مشتركشان حرف زدند.
رايس گفت: آمريكا آماده همكاري با اروپاست و اروپا هم بايد اين آمادگي را نشان دهد.
رايس در سخنراني در مؤسسه علوم سياسي پاريس گفت: آمريكا از داشتن يك اروپاي نيرومند به عنوان شريك و همكار خود در ساختن يك دنياي امن تر و بهتر فوايد بسياري مي برد.
او اين سخنراني نيم ساعتي را همچون يك استاد دانشگاه ايراد كرد تا يك سخنران سياسي يا وزير خارجه آمريكا. دستياران رايس و تحليلگران مطبوعاتي آمريكا اين سخنراني را شاهكار سفر يك هفته اي رايس به اروپا و خاورميانه خواندند. رايس به پايتخت هشت كشور اروپايي سفر كرد تا در آغاز دوران وزارتش هم فصل جديدي در روابط آمريكا و اروپا بگشايد و هم زمينه را براي سفر چند روز آينده جورج بوش به اروپا آماده كند تا رئيس جمهور آمريكا در آغاز دوران دوم رياست جمهوري اش شاهد آشتي كنان آمريكا و اروپا باشد.
رايس بعد از اين سخنراني به ديدار شيراك رفت و از او شنيد كه پاريس اهميت زيادي براي همكاري دوجانبه با آمريكا قائل است و تمايل دارد كه روند سياسي در عراق به پيش برود. اما در مقابل خواستار آن است كه آمريكا از مذاكرات اروپا با ايران حمايت كند.
آشتي كنان آمريكا و اروپا در حالي صورت مي گيرد كه كالين پاول وزير خارجه ميانه روي آمريكا جاي خود را به كاندوليزا رايس نزديك به نومحافظه كاران داده و اين انتخاب بوش در دوره دوم رياست جمهوري اش تحليلگران اروپايي را به ابراز نگراني واداشته بود. به همين دليل ساعتي بعد از ديدار صميمانه رايس با مقامات فرانسوي، تحليلگران ديپلماتيك در پاريس در محافل خصوصي خود گفتند، آمريكا با اين سخنان و چنين سياستي قصد دارد در اتحاد اروپا خلل ايجاد كند و يكپارچگي كشورهاي اروپايي در مقابل آمريكا را تضعيف نمايد.