آفتابنیوز : آفتاب: تعداد حملات قلبی بر اثر آلودگی هوا از مصرف کوکائین بیشتر است و دانشمندان معتقدند این عامل در مجموع بیشتر از مصرف الکل و قهوه باعث بروز حمله قلبی میشود.
به گزارش خبر، البته خشم و عصبانیت، عفونتهای تنفسی و ریوی و مصرف ماریجوآنا نیز از عوامل مهم در ابتلا به حملات قلبی هستند، اما دانشمندان معتقدند آلودگی هوا و خصوصا ترافیک سنگین بیشترین تاثیر را در افزایش تعداد مرگ و میر در سراسر جهان داشته است.
تیم ناوروت از دانشگاه هاسلت در بلژیک که این مطالعات را انجام داده است در این باره گفت: ما امیدواریم با این مطالعات توجه همگانی نسبت به خطرات آلودگی هوا بیشتر شود و سیاستمداران و پزشکان در این باره با دقت بیشتری تصمیم گیری کنند.
سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را به عنوان یکی از مهمترین خطرات زیستمحیطی برای سلامت انسان اعلام کرده و معتقد است سالانه بیش از 2 میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان بر اثر استنشاق هوای آلوده اتفاق میافتد.
تیم ناورت اطلاعات حاصل از 36 مطالعه مختلف را در کنار یکدیگر قرار دادند تا میزان خطر حاصل از هر یک از عوامل به وجود آورنده حملات قلبی را تخمین بزنند.
این تحقیقات نشان داد قرار گرفتن در معرض ترافیک مهمترین فاکتور در بروز حمله قلبی است و بعد از آن فشار بیش از حد بدنی، مصرف الکل، آلودگی هوا، عصبانیت، مصرف کوکائین و ماریجوآنا و عفونتهای تنفسی در ردههای بعدی قرار دارد.
البته از دیدگاه فردی، مصرف کوکائین مهمترین عامل به بروز حمله قلبی در یک شخص است اما از دیدگاه اجتماعی آلودگی هوا بیشترین تاثیر را به همراه دارد. افرادی که از این ماده مخدر استفاده میکنند با احتمال 24 برابر بیشتر از دیگران ممکن است دچار حمله قلبی شوند، اما سهم افراد معتاد به این ماده مخدر نسبت به افرادی که در معرض هوای آلوده قرار میگیرند بسیار کمتر است.
در گزارش منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی در سال گذشته اعلام شد میزان آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای بزرگ آسیا از حد مجاز معین شده توسط این سازمان گذشته است و مواد سمی حاصل از این آلودگیها عامل مرگ و میر 530 هزار نفر در سال در این قاره است.
اگرچه قرار گرفتن در معرض دود سیگار در این مطالعات لحاظ نشده بود، اما ناروت معتقد است ابلاغ قانون ممنوعیت مصرف سیگار در مکانهای عمومی میتواند نقش مهمی در کاهش میزان مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی در یک جامعه داشته باشد.
سال گذشته محققان انگلیسی با انجام مطالعهای متوجه شدند ممنوع کردن مصرف سیگار در مکانهای عمومی میتواند به طور قابل توجهی در کاهش تعداد حملات قلبی موثر بوده و سالانه بیش از 13 میلیون دلار در هزینههای سلامت این کشور صرفه جویی کند.
قرار گرفتن در معرض ترافیک که باعث افزایش فشار خون و جذب مواد سمی است نزدیک به 7.4 درصد از حملات قلبی را شامل میشود. فشار جسمی و بدنی عامل 6 درصد و مصرف الکل، قهوه نیز به همراه هوای آلوده 5 درصد از عوامل ابتلا به حمله قلبی را به خود اختصاص میداد.