آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، در افتتاحییه مرکز تخصصی اخلاق دارالهدی، که در محل این مرکز برگزار شد، گفت: در حوزههای علمیه هر زمانی که بحث طلاب مطرح بوده، ضرورت توجه به علم اخلاق و مباحث اخلاقی امری اجتناب ناپذیر بوده است.
به گزارش مرکز خبر حوزه، وی افزود: بزرگان ما بیش از آن که طلاب را به جدیت در تحصیل و فراگیری علوم توصیه کنند، به اخلاق و فراگیری مباحث اخلاقی و مباحث تهذیب نفس فراخواندهاند.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: افرادی در حوزهها داشتیم که از نظر علمی در سطح خوبی بودند، اما از نظر اخلاقی ضعیف بودند و گاهی در مقام اظهار نظر نسبت به عالمان دیگر حسادت میکردند.
وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت بسیار بالای مباحث اخلاقی، بزرگان دین، بعد از علم توحید، سفارش به علم اخلاق کردهاند.
آیتالله حسینی بوشهری خاطرنشان ساخت: اگر اخلاق به عنوان یک علم اصلی و به صورت واقعی و نه به عنوان یک امر حاشیهای، اجرا شود، قطعا آثار و ثمرات بسیار مفیدی را از آن شاهد خواهیم بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه ادامه داد: آدمی مبتلا به جهل، پیروی از هوای نفس و غفلت است و تنها علمی که میتواند هر سه اینها را مهار کند، بیتردید علم اخلاق است.
استاد حوزه علمیه قم، ابراز داشت: اخلاق علمی است که عاقبت زشت پیروی از هوای نفس را به رخ انسان کشیده، و افتادن در باتلاقها را در صورت غفلت، به انسانها یادآوری میکند.
وی با اشاره به اهمیت بالای علم اخلاق گفت: افرادی در حوزه علمیه به درجاتی رسیده اند که از نظر ا خلاقی در سطح بسیار بالایی بودهاند و نمونه آنها نیز همین آیتالله ناصری هستند که مرکز تخصصی اخلاق دارالهدی را راهاندازی کردند.
آیتالله حسینی بوشهری، با بیان این که سه روش مختلف کلی برای پرداختن به مسائل اخلاقی در حوزهها وجود دارد، گفت: اگر این روشها در حوزهها دوباره شکل گیرند و اصل اخلاق به عنوان یکی از اصول مهم در حوزه علمیه با عظمت امروز نهادینه شود، آن وقت این اصل در طلاب و متعاقباً در جامعه نهادینه میشود.
وی با تقدیر از آیتالله ناصری برای تأسیس مرکز تخصصی اخلاق دارالهدی، گفت: ایشان که از نظر اخلاقی در سطح بالایی هستند، خلاءهایی را دیدند که اقدام به تأسیس یک مرکز اخلاقی نمودند، چرا که مشاهده میشود، برخی از موضع گیریهای افراد مبتنی بر پایههای اخلاقی نیست و از دایره انصاف خارج است.