آفتابنیوز : آفتاب: رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی مشکل و مانع را همراه همیشگی طرحهای بزرگ و تاریخساز دانست و با اشاره به سنگاندازیهای مداوم بدخواهان این درخت تناور تصریح کرد: خانواده معظم دانشگاه آزاد اسلامی به یاری خداوند و با کمک دوستداران آن به آیندهای بهتر نظر دارند و مشکلات و موانع را یکی پس از دیگری مرتفع و امید تنگنظران را به یأس مبدّل خواهند ساخت.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای هیأت امنای استانی مناطق 9 و 10 دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به چگونگی شکلگیری این نهاد بزرگ آموزش عالی، مهمترین عامل تأسیس دانشگاه آزاد را تقاضای فزاینده در میان جوانان مشتاق ایران اسلامی دانست و تأکید کرد: با گذشت سه دهه از رشد بالنده این شجره طیبه همچنان تقاضا برای تحصیل در دانشگاه وجود دارد اگرچه مقاطع آن نسبت به قبل تفاوت کرده است.
وی احساس نیاز را موتور حرکت و پیشرفت جوامع عنوان و با تأکید بر اینکه آموزش عالی پس از انقلاب در کشور رشد شتابندهای داشته است، گفت: این با روح اسلامی سازگاری ندارد که برای تحصیل علم و دانش در جامعه تقاضا وجود داشته باشد و ما نتوانیم پاسخی در خور برای این درخواست داشته باشیم.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تقاضا برای تحصیل در مدارج و مقاطع بالای دانشگاهی را نیاز فوری حال حاضر نظام جمهوری اسلامی خواند و تصریح کرد: ما باید بتوانیم با اقدامات و برنامههای صحیح مردان و زنانی که قصد تحصیل و خدمت در مقاطع بالاتر را دارند به خوبی جذب کنیم تا آنان ناچار نشوند تأمین این نیاز را در خارج از کشور جستجو کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری ایجاد هیأتهای امنای استانی و تفویض اختیارات مراکز و واحدها و مناطق گوناگون دانشگاه آزاد را طرحی درست و متناسب با وسعت نیازهای کنونی این دانشگاه خواند و گفت: انشاءالله این استقلال و مدیریتی که به مناطق و استانهای دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شده زمینه ارتقای بیش از پیش کیفی و کمّی و پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر اقصی نقاط کشور را فراهم کند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به لزوم ایجاد ارتباط مستمر و گستردهتر میان واحدهای دانشگاه در سراسر کشور با رسانهها و شخصیتهای تأثیرگذار، ایجاد رقابت و مسابقه در میان واحدهای گوناگون دانشگاه آزاد اسلامی و نیز سایر مراکز آموزش عالی را یکی از طرحهای مفیدی دانست که میتواند به همراه مشوقهای گوناگون مادی و معنوی زمینههای رشد خلاقیت و ابتکار را در جایجای ایران اسلامی فراهم کند.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی مشکل و مانع را همراه همیشگی طرحهای بزرگ و تاریخساز دانست و با اشاره به سنگاندازیهای مداوم بدخواهان این درخت تناور، تصریح کرد: خانواده معظم دانشگاه آزاد اسلامی به یاری خداوند و با کمک دوستداران آن به آیندهای بهتر نظر دارند و مشکلات و موانع را یکی پس از دیگری مرتفع و امید تنگنظران را به یأس مبدّل خواهند ساخت.
در ابتدای این دیدار جاسبی دهه چهارم حیات دانشگاه آزاد اسلامی را دهه رقابت با دانشگاههای معتبر دنیا عنوان کرد و گفت: در این راه تغییر ساختار در جهت تمرکززدایی، گسترش مجموعه واحدهای علوم و تحقیقات، حرکت به سمت فناوریهای نوین و ایجاد مجتمعهای رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی چهار هدف عمدهای است چشمانداز این دانشگاه پیش روی ماست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل هیأت امنای استانی را فدرالیسم واقعی در این مجموعه عظیم عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در طول حیات خود بزرگترین نقش را در تمرکززدایی جمعیتی در کشور داشته به صورتی که بسیاری از جوانان و متخصصین از مرکز کشور به مناطق گوناگون بازگشتهاند.
در این دیدار عباسپور تهرانی رئیس منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی شامل استانهای خراسان جنوبی، رضوی، شمالی و واحد طبس با ارائه گزارشی از عملکرد واحدهای این منطقه گفت: در حال حاضر 81915 دانشجو در مقاطع مختلف در 843 رشته با بیش از 4000 عضو هیأت علمی تماموقت، نیمهوقت و حقالتدریسی مشغول به تحصیل میباشند.
در ادامه مقدم رئیس منطقه 10 دانشگاه آزاد اسلامی شامل استانهای سمنان و گلستان با ارائه گزارشی از واحدهای مختلف دانشگاه در این منطقه گفت: هماکنون 60029 دانشجو در مقاطع گوناگون و نزدیک به 1600 عضو هیأت علمی تماموقت، نیمهوقت و حقالتدریسی و در 431000 مترمربع فضای آموزشی، اداری، رفاهی، تربیت بدنی و پژوهشی مشغول به تحصیل و تدریس میباشند.
در این جلسه همچنین اراز محمد صالح، سیدرضا اکرمی، واعظی، محسنی، سیدمهدی رضایت، فیروزنیا، سیدمحمود طباطبایی، علی عسگری رؤسای واحدهای گوناگون استانی و نیز برخی اعضای هیأت امنای استانهای تابعه مناطق 9 و 10 دانشگاه آزاد اسلامی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در جهت ارتقای کمّی و کیفی این دانشگاه به شرح زیر عنوان کردند:
-لزوم روشن و شفاف شدن ارتباط و اختیارات هیأتهای امنای استانی و مرکز دانشگاه
-تأکید بر گسترش بومیسازی پذیرش دانشجو و نیز مهاجرت معکوس از تهران به سایر مناطق کشور
-ارتباط مستمر مسئولین دانشگاه آزاد با سایر مسئولان استانها و شهرها برای تشریح فعالیتها
-لزوم توجه به مسئله اشتغال متناسب با رشته تحصیلی
-جلوگیری از رقابتهای مخرب واحدهای دانشگاه با هم و تلاش در جهت همافزایی و تجمیع فعالیتها
-داشتن پشتوانه اجرایی برای تصمیمات هیأتهای امنا و توجه جدّی واحدهای دانشگاه به این مسئله
-لزوم ایجاد دبیرخانه متمرکز همراه با فضای اداری مناسب جهت همراستا قرار دادن دبیرخانههای گوناگون
-حرکت سریعتر به سمت تولید علم کاربردی و گسترش ارتباط دانشگاه و صنعت در جهت تولید ثروت
-توجه و تأسیس رشتههای موردنیاز و بومی مناطق گوناگون به خصوص مناطق محروم کشور
-تأکید بر لزوم ایجاد یا افزایش رشتههای تکنیکال
-تصحیح هرم اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
-لزوم افزایش نسبت استاد به دانشجو
-توجه جدّی به فرهنگ، سنن و اعتقادات مناطق مختلف دانشگاه آزاد اسلامی
-لزوم ارتباط مستمر با مسئولین استانی و ائمه جمعه و جماعات و نیز رسانههای محلی
-توجه به خلاء فکری موجود در حوزه علوم انسانی و پر کردن این خلاء با علم بومی و اسلامی
همچنین دکتر میرزاده دبیر هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دستاورد علمی- پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی و بزرگترین دانشگاه غیردولتی حضوری در سطح جهانی است.
وی با اشاره به سهم کشورمان در تولید جهانی علم تصریح کرد: سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تولیدات علمی و پژوهشی کشور بیش از 20 درصد و مایه افتخار است.
وی افزود: براساس برنامه استراتژیک دانشگاه مصوب هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی پیشبینی شده است که تا پایان سال 1393 به تعداد 11500 مقاله با نمایه بینالمللی معادل با 0.6 درصد تولید جهانی علم و تا پایان سال 1404 به تعداد 54000 مقاله با نمایه بینالمللی معادل با 2.5 درصد تولید جهانی علم توسط دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شود.