کد خبر: ۱۲۲۳۵۲
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۷
رئیس موسسه کانون زنان بازرگان ایران:

فقط 13درصد از زنان ایرانی مشغول به کار هستند

ایران در رتبه 116 از حیث فعالیت‌های اقتصادی زنان قرار دارد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بر اساس گزارش سازمان کار هم‌اکنون 13درصد از زنان ایرانی مشغول به کار هستند که این آمار در مقایسه با آنچه قرار بود به آن دست پیدا کنیم در رتبه پایینی قرار دارد. 

فاطمه مقیمی رئیس موسسه کانون زنان بازرگان ایران در همایش هم‌اندیشی کانون زنان بازرگان با عنوان این مطلب که این کانون گام نخست خود را به شناسایی زنان کارآفرین در داخل و خارج اختصاص داده است گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی از بانوان اقتصادی تنها مسئولیتی نبود که کانون زنان بازرگان بر عهده داشت. ما در زمینه اخذ مجوزهای مورد نیاز زنان در قالب قوانین جمهوری اسلامی نیز اقداماتی را انجام داده‌ایم. 

وی افزود: بر همین اساس قصد داریم که با تشکیل کمیته متشکل از خبرنگاران زن روند اطلاع‌رسانی زنان بازرگان را نیز سرعت بخشیم. 

رئیس هیأت موسس کانون زنان بازرگان ایران در ادامه با اشاره به پایین بودن نرخ مشارکت زنان در ایران در مقایسه با مدل‌های مشابه بین‌المللی گفت: در پنج سال اخیر همراه با افزایش آموزش زنان نرخ مشارکت این افراد رشد قابل توجهی داشته است. 

وی متذکر شد: براساس برنامه چهارم توسعه پیش‌بینی شده بود نرخ مشارکت زنان در سال 88، 16.2 درصد و مردان 69.2 درصد باشد که با توجه به آمار مراکز آمار ایران این موضوع هنوز محقق نشده است. 

به گفته مقیمی زنان ایرانی هنوز نتوانسته‌اند به جایگاهی که قانون برایشان در نظر گرفته است دست پیدا کنند. 

این فعال اقتصادی در ادامه متذکر شد: آمارهای مجمع جهانی اقتصاد حاکی از مشارکت 42 درصدی زنان در فعالیت‌های اقتصادی است. براساس آمارهای این مجمع زنان 4 هزار و 475 دلار و مردان 11 هزار و 363 دلار درآمد دارند که با بررسی این آمار درمی‌یابیم مردان دو برابر زنان درآمد دارند. 

رئیس هیات موسس کانون زنان بازرگان ایران گفت: براساس آمار مجمع جهانی اقتصاد ایران در رتبه 116 از حیث فعالیت‌های اقتصادی زنان قرار دارد که این آمار در گذشته جایگاه 118را نشان می‌داد. 

وی تاکید کرد: براساس گزارش سازمان کار هم‌اکنون 13درصد از زنان ایرانی مشغول به کار هستند که این آمار در مقایسه با آنچه قرار بود به آن دست پیدا کنیم در رتبه پایینی قرار دارد. 

براساس این گزارش مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز با عنوان این مطلب که رشد اقتصاد سرمایه‌داری موجب جدایی محل کار از خانه و حوزه عمومی و خصوصی شده است گفت: علم و تکنولوژی دست به دست هم داده‌اند که زنان از نقش اصلی خود با عنوان مادر و همسر دور بمانند و نتوانند در جایگاه اصلی خود ایفا نقش کنند. 

وی افزود: البته در محور توسعه اسلامی نقش زنان با عنوان مهم‌ترین سکان‌داران بزرگ‌ترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده برجسته شده است؛ اهتمام مسئولین جمهوری اسلامی ایران به رعایت اصل عدالت و به چالش کشیدن عنصر فقر موجب شده است که توجه ویژه‌ای به جایگاه زنان داشته باشند. 

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری متذکر شد: از دست‌آوردهای اخیر ایران در اجلاس وزرای زن کشورهای اسلامی و صدور بیانیه 42 ماده‌ای بود که در بندهای مختلف آن که جزء بسته پیشنهادی ما به شمار می‌رود همگرایی زنان کشورهای اسلامی مدنظر قرار گرفته است. 

وی افزود: در این بسته پیشنهاد تعامل هدفمند زنان بازرگان مورد تاکید قرار گرفته است و ما معتقدیم اقدامی کارآفرین است که باید در آن به جایگاه زنان نیز توجه ویژه‌ای بشود چرا که در یک اقتصاد هوشمند حفظ خانواده از بحران‌های اجتماعی فارغ از دفاع از حریم زن و مرد مهم‌ترین معقوله‌ای است که باید به آن توجه شود. 

مقیمی خاطرنشان کرد: در نظام ایران و در دولت دهم که با رویکرد تحکیم بنیاد خانواده برنامه‌ریزی شده است اصرار فراوانی بر رعایت عدالت و توازن در جهت جذب زن در حوزه تجارت و بازرگانی صورت گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین