کد خبر: ۱۲۲۴۸۴
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۹
با تاکید بر اهمیت نقش مردم

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: اگر خدایی نکرده مردم حس کنند که فقط شعار می‌دهیم، انسجام مردمی از بین می‌رود

اگر آقای مهدی کنی قبول مسئولیت کند بنده نامزد نمی‌شوم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه احکام اسلامی باید در جامعه اجرا شود، هشدار داد اگر مردم احساس کنند با شعار می‌خواهیم کار را ادامه خدایی نکرده انسجام مردمی از بین می‌رود. 

آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی در ابتدای نهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری با تشکر از مردم که در آخرین نمایش حضور خود در 22 بهمن وفاداری عمیق خود به نظام را نشان دادند، اظهار کرد: کسانی که به این روز چشم دوخته بودند همه اتفاق‌نظر داشتند که اعلام وفاداری مردم بسیار جدی بود و خداوند به همه ملت خیر و سعادت عطا کند. 

وی با اشاره به وضع منطقه و جهان و تاکید بر اینکه باید در این مجموعه مراقب خیلی‌ چیزها باشیم، افزود: منطقه و جهان در موقعیت جدیدی قرار گرفته و چنین حرکت وسیعی قبلاً دیده نشده بود که سراسر دنیای اسلام آغاز کرده‌اند و این نشانه اوج آگاهی و بیداری مردم نسبت به وظایف و مشکلات خود است. ترکیب مردم در صحنه، نیز اهداف خوبی دارد اما با تفاوت‌هایی البته چون پیکره امت اسلامی در این حرکت حضور دارند اکثریت برای اسلام به صحنه می‌آیند اما با سلیقه‌های متفاوت. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: عده‌ای هم از سلطه استکبار و استعمار به تنگ‌ آمده‌اند و فساد حاکم بر کشورهای‌شان، دیکتاتوری و فساد شدید اخلاقی سیاسی و اقتصادی ناراضی هستند. 

وی در ادامه با بیان اینکه مجموعه این تحولات برگشت‌ناپذیر است، گفت: ممکن است فشار آزار این ترکیب مردم را عقب براند اما بعداً موج وسیع‌تری را تجربه می‌کنند و یک تجربه‌ هم که دارند این است که خواسته‌های‌شان را قدم به قدم مطرح می‌کنند مثلاً در مصر و تونس خواسته‌های‌شان را گفتند و بعداً دولت جدید تشکیل شد و خواسته‌های دیگر را مطرح کردند، مانند آنچه در انقلاب اسلامی تجربه کردیم لذا نهضت در این کشورها همچنان ادامه دارد. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حکومت‌های منطقه بین ادامه حیات و تحمل، ادامه حیات را انتخاب می‌کنند و لذا مردم را نیز بمب‌باران می‌کنند زیرا هستی خود را در خطر می‌بینند البته این بحران‌ها مسبوق به سابقه است. اگر در خاورمیانه این تحولات وجود دارد جاهای دیگر فارغ‌ از آن نیست و در آنجا نیز تظاهرات‌هایی وجود داشت اما به خواسته‌های‌شان توجهی نشد البته خواسته‌های آنها مربوط به رفاه، اشتغال و... است و به مسائل سیاسی و اعتقادی زیاد توجهی ندارند زیرا از یک قماش هستند. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تاکید کرد: تحولات خاورمیانه به خصوص در مناطق نفت‌خیز اثر خود را در نقاط دیگر جهان هم می‌گذارد زیرا غربی‌ها برای منابع انرژی احساس نگرانی می‌کنند در نتیجه نفت را ذخیره می‌کنند و سپس قیمت آن گران می‌شود. لذا جهان در حال گذر از یک دورانی است که می‌توان پیش‌بینی‌هایی در مورد آن کرد اما چون عوامل اصلی در اختیار ما نیست پیش‌بینی آن که الان چه به دست بیاید مبهم است. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یادآور شد: امروز مردم حتی در مقابل حکومت‌هایی که مردم خودشان انتخاب کرده‌اند، نمی‌خواهند عقب بمانند و می‌گویند چرا برق و آب نداریم. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: باید فرض کنیم این شرایط میسر می‌شود البته این افتخار ما ایرانی‌ها است که 50 سال قبل این حرکت را شروع کرده‌ایم و 30 سال است که بدون کمترین هزینه پیروز شده‌ایم که عناصر این انقلاب در انقلاب‌های دیگر نیست زیرا در انقلاب ما 90 درصد عوامل دینی بود و چشم ما به امام راحل و روحانیت دوخته شده بود که فقط از راه آگاه کردن مردم کار می‌کردند و امام در دوران غیبت صغری بسیار خوب نهضت را اداره کردند و برای یک دهه به خوبی آن را حفظ کردند و در مقابل خطرها ایستادگی نموده و انقلاب را هدایت کردند. 

وی با تاکید بر اینکه نقش مردم بسیار مهم است؛ اظهار کرد: در یک جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام عوامل پیروزی خودمان را گفتم که هم عوامل متحدثه و هم عوامل مبقیه بود اما در این عوامل، اسلام بند تسبیح جامعه بود که براساس آن حتی با اهل سنت نیز اختلافی نداشتیم و با هم همکاری می‌کردیم عامل دوم نیز مکتب اهل بیت بود که نقطه تمرکز آن تشیع، قوم و مرجعیت شیعه بود که امام(ره) مرجعیت غالب را برعهده داشتند که برخلاف دوران آیت‌الله کاشانی که مرجع تقلید نبودند، امام برای مردم حجیت داشتند همچنین نیروی عظیم روحانیت عامل مهم دیگری بود که در مشروطیت و نهضت ملی نقش آنها اینگونه نبود و حوزه علمیه نیز بعنوان مسئول تلاش شیخ عبدالکریم حائری‌یزدی و آیت‌الله عظمی بروجردی تاسیس شده بود که این حوزه عظیم بالغ شده و در اختیار انقلاب قرار گرفت و با مردم تبادل افکار داشت که هیچ حزبی نمی‌تواند این رابطه را برقرار کند. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: ولایت فقیه یک پایه دیگر نهضت بود که به طور غیررسمی و غیرقانونی همان زمان در امام(ره) متبلور شده بود و مردم به حکم ولایت و با وجود اینکه گاهی مشکل بود وقتی امام حکم شکستن تقیه را دادند آنهایی که توانستند به آن حکم عمل کردند. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همه اینها در ظرف حضور مردم بود و اگر همه این عوامل را داشتیم اما مردم نبودن و در خلا کار می‌کردیم، چیزی به دست نمی‌آمد، یادآور شد: حضور مردم در مسأله اول که لغو مصوبه انجمن‌های ایالتی و ولایتی بود بسیار زیاد بود اما بعداً با خفقانی که ایجاد شد در ظاهر نبودند اما نیروهای مجاهد بودند که امام آنها را دوست داشتند و حفظ می‌کردند و این دریای مردم باعث شد تا نیروهای انقلابی احساس پشتوانه کنند تا جایی که آن مردم اجازه نمی‌دادند خانواده‌های زندانیان دچار مشکل شوند و به آنها رسیدگی می‌کردند البته آن زمان اسم شیعه برای جلب مردم کافی بود زیرا آنان بهشت را پشت این زندگی می‌دیدند و به امید یک زندگی کاملاً اسلامی و انسانی بودند در آن زمان همچنین مسأله صلب آزادی، استکبار و دخالت‌های آمریکا را در دربار، ارتش و... داشتیم اما مسأله اصلی که مردم را نگه می‌داشت اسلام و جامعه اسلامی بود که انشاالله این امید باقی بماند. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه در زمان انقلاب آگاهی‌بخشی به عهده حوزه‌ها و دانشگاه‌ها بود، تصریح کرد: امروز در دنیا از ابزار دیجیتال، ماهواره، اینترنت و سایت‌ها استفاده می‌کنند. لذا منبع اطلاع‌رسانی می‌تواند متنوع و گاهی منحرف کننده باشد که ما در نهضت خودمان دچار این مشکل فکری نمی‌شدم و فقط در عمل مشکلاتی بود. 

وی با بیان اینکه ما افتخار پیشتازی حرکت ضداستبدادی و ضداستکباری و اسلامی را داریم که قطعاً در بیداری اسلامی مردم منطقه غیر موثر نیست، تاکید کرد: بدون این عوامل چیزی به دست نمی‌آمد و برای تکامل انقلاب هم تمام این عوامل باید در صحنه باشند که اگر از اسلام غفلت کنیم اشتباه بزرگی کرده‌ایم البته مانند آن موقع دیگر نباید حرف زد بلکه مردم در عمل باید ببینند که وعده‌های قرآن و امامان عملی شده و نمی‌توان به آنها گفت: بعداً این وعده‌ها عملی می‌شود بلکه اگر احساس کنند با شعار می‌خواهیم این کار را ادامه دهیم خدایی نکرده انسجام مردمی از بین می‌رود. 

وی با بیان اینکه باید درخصوص اجرای احکام اسلام و حضور مردم در مساجد توجه کرد، تاکید کرد: باید به نسل جوان توجه کرد زیرا با نسل ما و حتی نسل بعد از ما مشکل زیادی وجود ندارد اما جوانان آوازهای مختلفی به گوش‌شان می‌رسد ما انقلاب نکرده‌ایم که یک دوره خودمان حکومت کنیم بلکه می‌خواستیم انقلاب را به انقلاب امام زمان متصل کنیم و می‌دانیم که برای نسل جوان مشکلاتی هست و باید به آن توجه کرد. 

اگر آقای مهدی کنی قبول مسئولیت کند بنده نامزد نمی‌شوم 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اخلاق رکن اساسی جامعه اسلامی است، تصریح کرد: امروز می‌بینیم که اخلاق در جامعه ما آسیب دیده است. دروغ‌ها از سطوح رسمی تا دیگران مطرح می‌شود و این در حالی است که دروغ، تهمت، ‌فریب دادن و شعار بی‌محتوا خلاف اسلام است و اگر این چنین رفتار کنیم تحقیقا در جامعه تردید پیش می‌آید. 

وی با بیان اینکه جامعه دچار آسیب شده است نسبت به بالا رفتن آمار طلاق و کاهش ازدواج‌ها هشدار داد و گفت: اگرچه نباید گفت اما بحث دختران فراری امروز برای جامعه ما جدی شده است. وضعیت خیابان‌های ما آنگونه که باید باشد نیست و به مانند شرایطی که در روزهای پس از انقلاب و حتی دوران جنگ بود و مردم خود مراعات می‌کردند، نیست. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه به دلیل ملاحظاتی نمی‌خواهم خیلی در این مورد حرف بزنم اظهار کرد: حل این مسائل و مشکلات با زور و ترساندن پیش نمی‌رود البته در اسلام زور، حق، ترساندن، تعزیرات و مجازات وجود دارد اما ابتدا باید مردم را معتقد و متقاعد به احکام کنیم. 

وی با بیان اینکه نمی‌شود با افراد یاغی نیز برخورد نکرد تاکید کرد: اگر اسلام باشد احتیاجی به نیروهای پلیس، گارد و زندان نیست بنابراین کار مهمی که ما باید انجام دهیم این است که مردم را به اسلام علاقمند کنیم. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر مراقبت جدی در همه ابعاد زندگی از جمله مسائل اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی، گفت: من بیشتر به تربیت ترجیح دارم اما معتقدم در عین حال از مجازات نمی‌توان غافل شد اگر مردم از ما کوتاهی ببینند ناراضی می‌شوند اما از اهل بیت و اسلام غافل نمی‌شوند. 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع ولایت فقیه و با بیان اینکه به‌عنوان رکن اصلی نظام ما به شمار می‌رود تصریح کرد: مردم در اصل با ولایت فقیه مشکلی ندارند و تنها مشکلی وجود دارد اینکه خیلی از افراد و نهادها از رهبری زیادی خرج و هزینه می‌کنند و هر کاری که انجام می‌دهند ولو اینکه خطا کرده باشند به رهبری اتکا می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما خود باید این موضوع را رعایت کنیم و رعایت تنها در عمل محقق می‌شود نه در لفظ، گفت: رهبری پدر همه است اما خیلی‌ها می‌خواهند ایشان را در یک فضای کوچک محبوس کنند غافل از اینکه این کار ما را در آینده مشکل مواجه می‌کنند. 

وی تاکید کرد: تنها دستی که می‌تواند از آستین خارج شده و وحدت را ایجاد کند رهبری است. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه حس مردم در نظام اسلامی بسیار مهم است گفت: امروز تفرقه دارد در جامعه ما جدی می‌شود ؛ جدی هم هست و ما باید خیلی مراقبت کنیم تا مردم را به صورت واحد نگهداریم و وحدت میان آنها حفظ شود. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: البته من نمی‌گویم اختلاف نباشد اختلاف در افکار، سلیقه‌ها و تاکتیک‌ها مشکلی به وجود نمی‌آورد اما نباید این اختلاف به اصول باز گردد. 

وی افزود: مهمترین وظیفه ما به‌عنوان خبرگان حفظ ولایت و شرایط ولایت است نگذاریم هر کاری را به پای رهبری بنویسند. 

هاشمی رفسنجانی افزود: البته مقام معظم رهبری خود مراقب هستند و در این زمینه صحبت‌هایی می‌کنند اما ما نیز باید مواظب باشیم تا عمود این خیمه آسیب نبیند این کاررا نیز از راه درست و نه راهی که دیگران نپذیرند انجام دهیم. 

وی با بیان اینکه اگر تفرقه‌ای وجود دارد می‌شود آن را با راه‌های درست هدایت کرد، همدلی روحانیت را بسیار مهم در این امر برشمرد و گفت: اگر میان روحانیون همدلی وجود نداشته باشد مشکلات بی‌شماری رخ می‌دهد. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مراجع نیز باید از شرایط کشور راضی و قانع باشند برحفظ همدلی در درون حوزه و ارتباط این نهاد با دانشگاه تاکید کرد و گفت: دانشگاه‌های ما امروز غیر از دانشگاه‌های 30 سال پیش است. در این شرایط که تمام خانواده‌های ما تقریبا با دانشگاه مرتبط هستند نمی‌توانیم از آن غافل شویم روحانیت و دانشگاه نباید متقابلا فکر کنند که در برابر هم هستند وحدت حوزه و دانشگاه در آن درجه‌ای که باید باشد امروز نیست و این موضوع نباید در حد شعار باقی بماند بلکه باید با راهکارهای خوب وحدت این دو نهاد را تقویت کنیم. 

وی با بیان اینکه در عصر غیبت کبری حکومت اسلامی ایجاد کرده و معتقدیم که می‌تواند برای جهان راهگشا باشد افزود: البته باید توجه داشت که نمی‌شود از جامعه‌ای که خود دچار بیکاری، بی‌اخلاقی، ‌اختلاف و تورم است الگو ساخت. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: استکبار در این مسیر برای ما مشکلاتی ایجاد کرده‌اند و فشار آورده‌اند اما اگر بتوانیم علیرغم سنگ اندازی آنها الگوی واقعی اسلام را در دنیا پیاده کنیم می‌تواند راهگشا باشد. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی کشور و همچنین دانشگاه‌ها تصریح کرد: جمهوری اسلامی اگر نتواند با این همه امکانات الگو شود قطعا نقصی در مدیریت آن وجود دارد که باید به فکر کم کردن این نواقص و انجام کارهای بهتر باشیم. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به موضوع انتخابات این مجلس تصریح کرد: همه می‌دانید که در چند ماه اخیر چه غوغایی در این رابطه به وجود آمد و همه چیز را تحت تاثیر قرار داد اگر این اختلاف از خانه ما یعنی مجلس خبرگان نیز آغاز شود قطعا تاثیر آن بیشتر خواهد بود بنابراین من از دو سه ماه قبل احساس کردم که کارها برای ریاست خبرگان آغاز شده است. بنابراین با آقای مهدوی کنی برای کاندیداتوری ریاست مجلس خبرگان صحبت کردم و حتی با ایت الله طبسی نیز صحبت کردم که آقایان نپذیرفتند و حقیقتا بران شدم که در جهت حفظ موقعیت فراجناحی مجلس خبرگان اقدام کنم که مردم دلشان خوش است در این نهاد تفرقه‌ای وجود ندارد. 

وی با بیان «اینکه تفرقه و آن هم به اینگونه در مجلس خبرگان را بسیار مضر می‌دانم»، تصریح کرد: این مسأله از دست روحانیون مجلس خبرگان بیرون رفته و در خیابان‌ها، مجامع دیگر و سایر اجلاس‌ها مطرح شد که من احساس خطر کردم و همان موقع به آیت‌الله امامی کاشانی گفتم تا در رابطه با نامزد شدن آیت‌الله مهدوی کنی با ایشان صحبت کنند تا در صورت قبول، من هم از او حمایت کنم شاید این مسأله که به بیرون کشیده شده حل شود اما ایشان موضوع کسالت و سن خود را مطرح کرده بود که بنده گفتم این موارد سابقه داشته و آیت‌الله مشکینی نیز همین‌گونه مجلس خبرگان را اداره می‌کرد اما در مجموع جواب روشنی از سوی آقای مهدوی کنی نرسید و وی گفته بود که موانعی وجود دارد. 

وی ادامه داد: من تا همین اواخر منتظر بودم تا دفتر او اعلام کند اما متاسفانه خبری نرسید اگر آقای مهدوی کنی حاضر باشد این مسوولیت را بپذیرد مطمئنا من در ریاست خبرگان کاندیدا نمی‌شوم تا از ناحیه من این نهاد مقدس آسیب نرسد. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خطاب به اعضای مجلس خبرگان با بیان اینکه می‌خواهم سابقه تاریخی را از قبول مسئولیت برای شما بیان کنم گفت: بنده در هیچ مورد از پیش خودم نامزد هیچ پست و مسوولیتی نبوده ام مگر اینکه با تکلیف و با فشار بوده است. در انتخابات نهم شرایطی را دیدم که احساس تکلیف کردم البته امروز نمی‌توانم بگویم چون تجدید اختلاف می‌شود و بنابراین تصمیم گرفتم تا در هیچ انتخاباتی شرکت نکنم. در انتخابات نهم خبرگان فشار عجیبی روی من آمد بدین صورت که اعضای جامعه روحانیت آیت‌الله مهدوی کنی، محمد یزدی و... به خانه ما آمده و چقدر اصرار کردند نیامدن بنده به ریاست مجلس خبرگان مساوی است با چه خطرهایی . من در ادامه نیز با رهبری صحبت کردم و ایشان فرمودند که این موضوع نه تنها مصلحت بلکه واجب است من گفتم برخود واجب نمی‌دانم زیرا یکی از 80 و اندی این اعضای مجلس به شمار می‌روم حال اگر شما واجب می‌دانید مقدمات این واجب را شرح دهیم که مقام معظم دلایلی را مطرح کردند و من‌ پذیرفتم. 

وی با بیان اینکه البته در انتخابات بداخلاقی‌هایی را دیدیم تصریح کرد: این طور نیست من عاشق و شیفته پستی باشم زیرا در سابقه فعالیت سیاسی 50 ساله خود چیزهای بسیاری دیده‌ایم. 

وی در پایان تاکید کرد: اما عشم اینجاست و تا نفس دارم در خدمت انقلاب می‌مانم و از هیچ کاری دریغ نمی‌کنم. امروز نیز منتظر بودم که آقای مهدوی کنی رسما برای نامزد شدن در انتخابات خبرگان حضور یابند و اعلام کنند اما گویا حضور ندارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین