آفتابنیوز : 
در اين جلسه گرگاني، نماينده استان مركزي به عنوان اولين ناطق قبل از دستور در سخناني با اشاره به رشد انحرافات فرهنگي، سياسي،اجتماعي و اقتصادي در جهان معاصر گفت: اين افزايش بيلجام حاصل ترويج گرايش دنياخواهي و برنامههاي شوم استعمار است. وي نقش روحانيت را در اين فضا بسيار مهم دانست كه بايد با استفاده از معارف الهي جوامع بشري را راهنمايي نمايند.
عالمي نماينده استان خراسان نيز در سخناني، اين سخنان رهبر معظم انقلاب را يادآور شد كه فرمود: از تمام ظرفيت هاي مجلس خبرگان براي حل مسايل و مشكلات فرهنگي استفاده نميشود. وي كه با توجه به تقسيم استان خراسان به سه استان خراسان رضوي، خراسان شمالي و خراسان جنوبي نماينده هر سه استان ميباشد، در ادامه افزود: يك جامعه اسلامي نميتواند بدون توجه به امر به معروف و نهي از منكر فرهنگ و اخلاق خويش را اصلاح نمايد.
فلاحيان سومين ناطق قبل از دستور بود كه بحث كاهش نرخ بهره بانكي را از اجلاس قبلي پي گرفت و گفت: عقود بانكي ما پيچيدگيهايي داردكه بايد حل شود. وافي نيز در سخناني نكاتي اخلاقي را يادآور و خواهان توجه مسئولان براي اجراي آن در جامعه شد. نماينده استان يزد در مجلس خبرگان رهبري با تشكر از آقاي هاشمي رفسنجاني براي حضور ايشان در انتخابات رياست جمهوري كه باعث ايجاد نشاط در جامعه شد، گفت: همه ما بايد دولت جديد را در جهت رسيدن به اهداف خويش ياري نماييم.
مجلس خبرگان رهبري در ادامه جلسه، وارد مباحث دستور كار شد و سيداحمد خاتمي، سخناني با موضوع آسيبهاي مراسم جشن و عزاداري اهل بيت (ع) ايراد كرد. وي گفت: عزاداري ائمه اطهار (ع) قيمتيترين سرمايه ديني ماست و دزدان هم به قيمتيترينها چشم طمع دارند. اين استاد حوزه علميه قم افزود:برپايي عزاداري سالار شهيدان (ع) و برپايي جشن اهل بيت (ع) از مصاديق بارز مودت اهل بيت (ع) و تعظيم شعائر است.
خاتمي افزود:اين مراسم، گوهري قيمتي است كه بايد از آن پاسداري كرد و آسيبزدايي نمود.
وي افزود: حفاظت از اين سرمايه وظيفه همه به ويژه خطبا و مداحان آگاه و با خلوص است و نبايد بگذاريم مراسم جشن و عزاداري اهل بيت (ع) آلوده به سخنان بياساس شود. خاتمي آسيبهاي در اين زمينه را به دو قسمت محتوايي و شكلي تقسيم كرد و طرح يكجانبه سيماي معصومين و غفلت از بعد الگوي آنها، طرح مطالب دروغ و غلو آميز و سست و موهن و بهاد دادن به خواب، مكاشفات و ملاقاتهاي دروغين را جزو آسيبهاي محتوايي و استفاده از موسيقي لهوي در بعضي عزاداريها و دعوت نكردن از خطبا و اكتفا به مداحي را جزو آسيبهاي شكلي ذكر كرد.
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري گفت: متاسفانه در برخورد با برنامههاي عزاداري افراط و تفريطهايي صور ميگيرد كه با اصل عزاداري هيچ همخواني ندارد.
وي درباره طرح يكجانبه سيماي معصومين گفت: اگرچه ائمه (ع)صبغه ملكوتي دارند ولي بايد از صبغه ملكي و آرماني و الگويي اهل بيت (ع) سخن گفت تا مردم بتوانند در امور زندگي خويش الگوگيري كنند.
احمد خاتمي، استفاده از برخي الفاظ در عزاداريها را آفت دين و مذهب شيعه خواند و گفت:بايد از غلو در مداحيها و عزاداريها پرهيز كرد.
وي افزود: حضرت علي (ع) از غلات بيزار بود و آنها را طرد و با آنها برخورد ميكرد. خاتمي، بستن دروغ به ائمه (ع) را امري مذموم دانست و از نويسندگان و علما خواست كه مانند آيتآلله مطهري، واقعيات زندگي ائمه معصومين (ع)، مخصوصا امام حسين (ع)و قيام كربلا را بگويند تا آبي براي رفع عطش عشق شيعيان به ائمه اطهار (ع) باشد.
وي در ادامه گفت:معصومين ما تنديس عزت و افتخار هستند و بستن صفات ذلتآميز، وهن ائمه (ع)است.
نماينده خبرگان رهبري مطرح كردن سست معارف اسلامي را آسيب دين دانست و گفت: متاسفانه برخي شيادان از اين راه در اعتقاد مردم رخنه ايجاد ميكنند.
در ادامه جلسه چند تن از نمايندگان مجلس خبرگان ديدگاه و نظر خويش را درباره سخنان آقاي خاتمي بيان كردند.