آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هر چند بیش از یک قرن از دوره سیدجمال میگذرد، اما حرکت ضد استبدادی و ضداستعماری سید برای احیای فکر اسلامی امروز در انقلاب های منطقه ای به خوبی دیده میشود.
علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس، در سخنانی یاد سیدجمالالدین اسدآبادی را گرامیداشت و وی را رهبر نهضت های بینظیر صد سال اخیر عنوان کرد و گفت: وی مهمترین درد جوامع را درد استبداد داخلی و استعمار خارجی میدانست.
لاریجانی ادامه داد: سیدجمال الدین اسدآبادی به دلیل سفرهای زیاد با مشکلات جهان اسلام آشنایی داشت و بیخبری تودههای مسلمانان را علت اصلی استبدادزدگی و سلطه غرب میدانست.
رئیس مجلس با بیان این که سیدجمال الدین اسدآبادی آگاهی سیاسی و شرکت فعالانه مسلمانان را در سیاست واجب می دانست، گفت: این امر از آن جهت بود که مجد و عظمت از دست رفته مسلمانان حاصل شود.
لاریجانی تاکید کرد: هر چند سیدجمال الدین اسدآبادی تلاش زیادی کرد تا سلاطین خودکامه کشورها را تحت تاثیر منافع مشترک مسلمانان قرار دهد، اما میدانست کلید توفیق، در بیداری مسلمانان و احیای فریضه جهاد است.
لاریجانی با تاکید بر این که اسدآبادی معتقد بود در برابر حکومتی که مصمم به نابودی اسلام است، مسلمانان راهی جز توسل به زور ندارند، اظهار کرد: سیدجمال الدین از یک سو با طرح مبارزه با خودباختگی مسلمانان مقابل خوب، و از سوی دیگر همبستگی دین و سیاست تلاش کرد تا حیات مجددی به جوامع اسلامی بدهد.
رئیس قوه مقننه در ادامه افزود: به تعبیر شهید مطهری در نگاه او همبستگی دین و سیاست به معنی وابستگی دین به سیاست نیست، بلکه به معنی وابستگی سیاست به دین است.
لاریجانی مجموعه افکار بلند سیدجمال را همراه با اقدام های عملی او در ساحت تفکرهای دینی و سیاسی و اجتماعی را باعث ایجاد یک جریان عمیق روشنفکری اسلامی عنوان کرد و گفت: در بیشتر کشورهای اسلامی مانند ایران، ترکیه، مصر، هند و عراق ریشه های فکری مبارزان اصلی را شکل داد.
وی تصریح کرد: هر چند بیش از یک قرن از دوره سیدجمال میگذرد، اما حرکت ضد استبدادی و ضداستعماری سید برای احیای فکر اسلامی امروز در انقلاب های منطقه ای به خوبی دیده می شود.
رئیس مجلس، اتحاد میان کشورهای اسلامی را اتحادی برپایه استعمار و استکبار خواند و تاکید کرد: تلاش آمریکا و غرب در توقف انقلابهای منطقهای به جهت پتانسیل هم افزایی ملل اسلامی در اتحاد آنهاست، اتحادی که برپایه اسلام و مبارزه با صهیونیسم شکل میگیرد.
لاریجانی ادامه داد: غرب سعی میکند با تفرقه بین ملتهای اسلامی آنان را از مدد رساندن به یکدیگر منصرف کند، این همان نگرانی مستمر سید بود که به مسلمانان هشدار میداد که روح صلیبی همچنان در غرب مسیحی، به خصوص در انگلستان زنده و شعلهور است.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور، با تاکید بر این که امروز ارکان دین مبین، سنت نبوی، مردمسالاری، مبارزه با دیکتاتوری تمرکز دارد، گفت: غرب با طراحی اندیشههای قومیتی، نژادپرستی و ناسیونالیسم، اهداف استعماری تفرقه مسلمانان را دنبال میکنند.
وی اظهار کرد: به همین دلیل ملاحظه میکنیم که انقلاب های اخیر از نظر فکر و محتوا بر محورهای مبارزه با دیکتاتوری و استعمار و استبداد تمرکز دارد و کمترین اختلاف را در نسبتهای جغرافیایی و مذهبی در بر دارد.
لاریجانی با بیان این که ملت انقلابی ایران و مجلس شورای اسلامی از مردم مبارز منطقه در مصر، یمن، تونس و بحرین و لیبی که در کشف هویت اسلامی خویش مجاهدت مینمایند، حمایت میکند، گفت: به حکام منطقه و به خصوص حاکم لیبی که این روزها دست به اقدام ناجوانمردانهای نسبت به ملت خود زده است، هشدار میدهیم که ستیز با اراده ملت، حرکت بر لبه شمشیر و قربانی شدن در راه وسوسه ها و امیال سلطه طلبانه آمریکا است.
وی ادامه داد: با این اقدامهای ضدمردمی در واقع بسترسازی برای فرصتطلبی غرب فراهم میکند، نه یافتن مفری برای نجات خود.