نخست وزیر ژاپن از خطر افزایش نشت مواد اتمی خبر داد
آتش سوزی در رآکتور نیروگاه فوکوشیما
ژاپن برای مقابله با پیامدهای هستهای ناشی از زمینلرزه، از آژانس انرژی اتمی کمک خواست
آفتابنیوز : آفتاب: ساعت 9:42 دقیقه صبح به وقت محلی آتش سوزی در رآکتور شماره چهار در نیروگاه فوکوشیما رخ داده است.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از کیودو، علت آتش سوزی اعلام نشده و کارشناسان در حال بررسی موضوع هستند. این در حالی است که کارگران بعد از انفجار رآکتور دوم در صبح سه شنبه به طور موقت منطقه را ترک کرده ا ند. شعاع بحران تا 30 کیلومتری توسعه پیدا کرده و مقامات به هیچ پروازی اجازه نمی دهند که به شعاع 30 کیلومتری نیروگاه نزدیک شود.
افت 1200 واحدی بورس توکیو
امروز صبح شاخص بورس نیکی توکیو بعد از هجوم مجدد مردم برای فروش سهام خود بیش از 1200 واحد کاهش پیدا کرد و بانک ژاپن با تزریق 3 تریلیون ین دیگر سعی کرد جلوی فاجعه اقتصادی ناشی از زلزله و سونامی و بحران هسته ای را بگیرد.
ارزش ین نیز پایین امده و نفت به زیر 95 دلار رسیده است.
موقعیت رآکتورها به سمت ذوب شدن پیش می رود و میزان انتشار رادیو اکتیو حدود 8 هزار میکرو شده است که می تواند لطمات جبران ناپذیری را به انسان و محیط زیست وارد کند. ابزار و اتصالات خنک کننده رآکتور شماره دو کاملا تخریب شده و امکان خنک کردن ان با سیستم های نصب شده وجود ندارد. در همین حال کارگران شرکت توکیو الکتریک به گفته مقامات هسته ای ژاپن به طور موقت محل نیروگاه را ترک کرده اند. نائوتو کان نخست وزیر از برخی مردمی که در شعاع 20 تا 30 کیلومتری هنوز در خانه های خود مانده اند خواست حداقل از خانه خارج نشوند. این در حالی است که مقامات پیشتر گفته بودند 450 سکنه در شعاع 20 کیلومتری خانه های خود را ترک کرده اند. نخست وزیر گفت بحران وارد مرحله جدی تری شده و انتشار رادیو اکتیو می تواند خطرناک باشد. یوکیو اودانو از مقامات ارشد کابینه ژاپن نیز گفته انفجار در رآکتور دوم ناشی از انفجار هیدروژن بوده است.
ژاپن از آژانس انرژی اتمی کمک خواست
ژاپن از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته است تا با اعزام گروهی از کارشناسان، این کشور را در مقابله با مشکلات موجود در نیروگاههای اتمی آسیبدیده از زلزله یاری دهد.
به گزارش آفتاب به نقل از خبرگزاری ها، یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز دوشنبه ضمن تایید این موضوع، یادآوری کرد که انفجارها در نیروگاه هستهای ژاپن، ناشی از انفجار گاز هیدروژن است.
آمانو به خبرنگاران گفت: «محفظهها و دیوارههای این رآکتورها به گونهای طراحی شده که قادرند مانع از از پراکنده شدن تشعشعات رادیو اکتیو شوند؛ بنابر این، تشعشعات انتشار یافته بسیار محدود است».
نخست وزیر ژاپن از خطر افزایش نشت مواد اتمی خبر داد
نخست وزیر ژاپن درباره خطر نشت بیشتر تشعشعات رادیو اکتیو از رآکتورهای منفجر شده هشدار داد.
اندکی پس از انفجار در سومین رآکتور نیروگاه داییچی، در منطقه فوکوشیما، نخست وزیر ژاپن در کنفرانسی خبری، از کسانی که در شعاع ۳۰ کیلومتری نیروگاه زندگی میکنند خواست تا در خانههای خود بمانند و پنجرهها را بسته نگاه دارند.
نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن، همچنین گفت که میزان تشعشعات از رآکتورهای آسیبدیده بسیار بالاست و خطر افزایش تشعشعات نیز وجود دارد.