کد خبر: ۱۲۳۲۱
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۴:۵۷

هاشمی رفسنجانی : بر فعالیت دولت نظارت می کنیم

آفتاب‌‌نیوز : رئيس مجمع تشخيص مصحلت نظام در ادامه درباره نظارت مجمع تشخيص مصلحت بر اجراي سند چشم‌انداز 20 ساله، اظهار داشت: ‌مجمع تشخيص ناظر بر سياست‌هاي كلي به نيابت رهبري است و نظارت بر اجراي سند چشم‌انداز به ما واگذار شده و ما آيين‌نامه اين كار را هم نوشته و به رهبري تقديم كرده‌ايم كه ايشان هنوز آن آيين‌نامه را به ما برنگردانده‌اند و وقتي برگردانند طبق آيين نامه بر اجراي سند چشم انداز توسط دولت نظارت مي‌كنيم. 

هاشمي در پاسخ به اين سؤال كه آيا اين نظارت بر هر سه قوه اعمال مي‌شود يا صرفاً بر قوه مجريه، تصريح كرد: ‌اين نظارت بر اجراي سياست‌هاي كلي است و هركجا اين سياست‌ها اجرا شود ما بر آن نظارت مي‌كنيم. 

نايب رئيس مجلس خبرگان در پاسخ به اين سؤال كه آيا صحت دارد كه آقاي رضايي از دبيري مجمع تشخيص مصلحت كنار خواهد رفت، خاطرنشان كرد:‌ شايعات مربوط به آقاي رضايي درست نيست و چنين خبري اصل ندارد، ايشان دارند كار خود را انجام مي‌دهند. 

وي در پاسخ به اين سؤال كه اقدام دولت آمريكا در عدم صدور ويزا براي رئيس مجلس شوراي اسلامي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد، گفت: آمريكايي‌ها يك ظلمي به ما كردند و آن سوءاستفاده آنها از ميزباني يك اجلاس مهم و بين‌المللي است كه اين از لحاظ روابط و قواعد بين‌المللي واقعاً كار نامناسبي بود. 

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: البته ما بايد به گونه‌اي با اين قضيه برخورد مي‌كرديم كه وقتي مي‌ديديم اينها چنين نيتي دارند و چنين كارهايي مي‌كنند زودتر عكس‌العمل نشان دهيم و اينقدر صبر نكنيم كه با خبرهاي مثبت، منفي و وعده‌ و تاخير در عمل به آنها ببينيم. 

وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا شما در انتخابات آتي خبرگان با توجه به اينكه خيلي‌ها معتقدند كانديداتوري شما در آن ضروري است شركت مي‌كنيد، اظهار داشت: آن روز كه زمان اين مساله فرا برسد خواهيم ديد كه من شركت خواهم كرد يا نه؟
هاشمي رفسنجاني درباره وضعيت پرونده هسته‌اي ما و موضع آژانس و كشورهاي طرف مذاكره ايران، بيان داشت:‌ موضع كشورهايي نظير آمريكا ناشي از خوي زورگويي آنهاست و به همين دليل است كه ما به آنها مي‌گوييم مستكبر، واقعاً آنها زور مي‌گويند و برخورداري از فناوري هسته‌اي حقي است كه ما داريم و سازمانهاي بين المللي حق نظارت دارند و بايد نظارت هم بكنند.
وي اظهار داشت: ‌البته اعتماد هم در روابط ما بايد به وجود بيايد و ما مذاكرات را براي اعتماد مي‌خواستيم و فكر مي‌كنم الان آنها دارند زور مي‌گويند. 

نايب رئيس مجلس خبرگان در پاسخ به اين سؤال كه آيا در اجلاس اخير خبرگان تصميمي براي تغيير و اصلاح قانون و به تاخير افتادن انتخابات آتي خبرگان گرفته شد يا خير؟ ‌گفت: در مورد تاخير برگزاري انتخابات صحبت و بحثي نشد اما در مورد اصلاح قوانين مربوط به خبرگان در آخرين لحظات اجلاس پيشنهادي به هيات رئيسه وصول شد كه بايد در كميسيون مربوطه مورد رسيدگي قرار گيرد تا در اجلاس بعدي مطرح شود. 

وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا احتمال مي‌دهيد انتخابات مجلس خبرگان با تاخير برگزار شود، تاكيد كرد: ‌تا به حال چنين تصميمي نگرفته‌ايم كه اين مساله را در خبرگان مطرح كنيم و ممكن است كساني در هر جايي اين مساله را مطرح كنند و احتمال آن هست و چنين تفكري در حال حاضر وجود دارد. 

از هاشمي رفسنجاني درباره تغيير مرجع و نحوه ارزيابي و تاييد صلاحيت داوطلبان مجلس خبرگان سؤال شد كه پاسخ داد:‌ نظراتي مطرح شد. 

وي در مورد برگزاري علني جلسات مجلس خبرگان بيان داشت: ‌قانون فعلي اين است كه جلسات غير علني برگزار شود و فقط مواردي را كه هيات رئيسه موافقت كند علني مي‌شود، اما پيشنهاداتي براي برگزاري علني همه جلسات مثل مجلس شوراي اسلامي و استثنا كردن جلسات محرمانه وجود دارد كه هنوز تبديل به قانون نشده است. 

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در واكنش به اخبار مربوط به سفر خود به عربستان گفت: من بنا است براي زيارت سفري به عربستان بروم، ولي هنوز زمان آن تعيين نشده است. 

وي در خصوص مباحث مطرح شده در اجلاس اخير خبرگان اظهار داشت: از جمله مباحث مطروحه يكي درباره حفاظت از معارف اسلامي و جلوگيري از آلوده‌ شدن به خرافات، حرف‌هاي بي‌پايه و موارد ديگري كه بعضاً در جامعه مطرح مي‌شود كه اين بحث خيلي جدي بود، الزامات سند چشم‌انداز 20 ساله را آقاي خاتمي به جلسه آمدند و توضيح دادند و صبحت‌هاي آقاي دكتر احمدي‌نژاد را شنيديم و نقدهايي هم از طرف نمايندگان بر همه اين مسايل مهمي كه مطرح شد، داشتيم و به نظرم اجلاس پرباري بود و محتواي خوبي داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین