آفتابنیوز : آفتاب: برخی از ما معتقدیم کشور ما جزو پرتعطیلترین کشورهای جهان است اما به نوشته سایت میراث آریا ما در این لیست تنها نیستیم.
آنچه در ادامه میآید فهرستی از نام کشورهایی است که بیشترین تعطیلات سالیانه سال 2008 را به خود اختصاص دادهاند.
چین، هنگ کنگ: برای کارگران چینی، علاوه بر تعطیلات آخر هفته، در طول سال روزهای دیگر همچون روز سال نو، جشنواره بهار، روز کارگر و روز ملی نیز به عنوان روزهای تعطیل محاسبه می شود. در بین کارگران آنهایی که در شرکتهای چند ملیتی مشغول به کار هستند علاوه بر روزهای گفته شده از تعطیلات کریسمس نیز بهره می برند. تعطیلات سالیانه نیز که بین یک تا دو هفته است معمولا به صورت توافقی میان کارگران و کارفرمایان تعیین می شود. اینگونه تعطیلات که جمعا 16 روز هستند چین را به عنوان یکی از اولین کشورها با تعطیلی زیاد معرفی میکنند.
مصر: 21 روز تعطیلی برای شغلهای رسمی، 16 روز تعطیلات عمومی در طول سال و دو روز تعطیلات آخر هفته، مجموع تعطیلات ثابت و متغیر را در مصر تشکیل میدهند. در صورت همزمانی تعطیلات عمومی با تعطیلات آخر هفته، این روزها در هفته آتی کارمندان دولتی محاسبه می شود. شرکتهای خصوصی نیز تعطیلات آخر هفته را نیز جز روزهای تعطیل عمومی خود در نظر می گیرند. از اینرو این روزها در زمره تعطیلات سالیانه کارمندان قرار گرفته و باعث کاهش آن میشوند.
هند:
تعطیلات سالیانه به صورت میانگین برای کارمندان شرکتهای خصوصی بین 15 تا 20 روز است.
شلوغترین فصل مسافرت برای شهروندان هندی تعطیلات تابستانی مدارس در ماه ژوئن است که در آن بسیاری از خانوادهها به سفرها و تفریحهای متعدد میپردازند.
اندونزی:
جشن عید فطر در آخرین روز ماه مبارک رمضان یکی از برجستهترین اعیاد و تعطیلات اندونزی محسوب میشود. در این روز که در زبان محلی لباران (Lebaran) نامیده میشود، بسیاری از کلان شهر نشینان به ویژه مسلمانان به زادگاههای خود که اغلب مناطق روستایی هستند باز میگردند.
دولت نیز معمولا تعطیلاتی یک هفتهای (پنج روزه) را برای بهرهگیری کامل شهروندان از عید در نظر میگیرد.
اگر چه به دلیل حوادث تروریستی سالهای 2002 و 2005 تا حدودی از میزان تعطیلات بلند مدت و مسافرتهای طولانی شهروندان کاسته شده است اما هنوزاندونزی در میان مقاصد مسافرت های توریستی جایگاه ویژه ای دارد.
تایلند: مرخصی سالانه کارمندان تایلندی 40 روز است که 10 روز آن را تعطیلات 10 روز را مرخصیهای استحقاقی و 20 روز را مرخصیهای استعلاجی تشکیل میدهند. علاوه بر مرخصی سالانه، 13 روز نیز به عنوان تعطیلات مذهبی و ملی به جمع ایام غیر کاری شهروندان تایلندی اضافه میشوند.
شهروندان تایلندی حداقل دوبار در سال تعطیلات خود را با تعطیلات پایان ترم کودکانشان که در ماههای آوریل و اکتبر است، یکی کرده و به مسافرت و گشت و گذار میپردازند.
مراکش: اهالی مراکش در اغلب اوقات مرخصیهای سالانه خویش را در داخل کشورشان، در کنار خانواده و اقوام و در خانه میگذرانند. بیشتر روزهای تعطیل به دو یا سه هفته ماه اوت مربوط است که معمولا صرف تفریح در کنار سواحل اقیانوسی و مدیترانهای این کشور میشود. در این بین شاید خانوادههایی با سطح درآمد متوسط به دیگر مناطق کشور مسافرت میکنند.
مالزی: مالزی هر ساله از تعطیلات قابل توجهی برخوردار است. کارمندان این کشور معمولا از 14 تا 24 روز مرخصی سالیانه و 30 روز مرخصی پزشکی بهره میبرند. اکثر این تعطیلیها یا به نوعی مرخصیها در پایان یا آغاز سال که مصادف با جشنها و مراسم سنتی و تعطیلات رسمی همچون عید مبارک، کریسمس، سال نو چینی و دیپاوالی است، گرفته میشوند. فصل تعطیلات مالزی معمولا از ماه نوامبر آغاز و تا فوریه سال بعد ادامه خواهد داشت.
شیلی: تعطیلات عمومی شیلی 13 روز است. برخی از این تعطیلات که در روزهای کاری قرار میگیرند معمولا به یک شنبهها نزدیک میشوند تا به این وسیله کارمندان از سه روز تعطیلی استفاده کنند.
اکثر رویدادهای فرهنگی و سنتی شیلی رابطهای نزدیک با جشن روز استقلال این کشور دارد جشنی که هرساله در هجدهم ماه سپتامبر برگزار میشود. بر خلاف دیگر تعطیلیها، این جشن مختص همین تاریخ است و هیچ گاه به سمت یک شنبه بعدی کشیده نمیشود.
ترکیه: تابستان مهمترین زمان برای تعطیلات در ترکیه است. عشق به هوای گرم حتی مسافران را در روزهای تعطیل زمستان به سمت مناطق گرمتر در جنوب این کشور می کشاند.
تعطیلات مذهبی نیز یکی دیگر از ایام تعطیل ترکیه محسوب میشوند. دو جشنواره مذهبی و سه روز تعطیلات ملی از جمله روزهای غیرکاری این کشور هستند که شمار ایام تعطیل ترکیه را به 13 روز میرسانند.
52 جمعه + 52 پنج شنبه + 20 روز تعطیلی غیر جمعه در سال 89 + 30 روز استحقاقی + 30 روز استعلاجی می کنه 184 روز که از 365 روز کم کنید هر کارمند ایرانی 181 روز سر کار می ره.