آفتابنیوز : 
در جريان اين عمليات، که در پی صدور دستور شهردار نيواورلئان برای تخليه اجباری شهر به اجرا گذاشته می شود، ماموران مسلح پليس با حمايت نفرات گارد ملی ايالات متحده به جستجوی خانه به خانه دست زده اند و باقی ماندگان در شهر را در صورت مقاومت با توسل به زور و زدن دستبند به اقامتگاه های تعيين شده در نقاط ديگر انتقال می دهند.
در عين حال، مقامات ارشد شهر گفته اند که اکثر کسانی که همچنان بر ادامه اقامت در شهر اصرار می ورزيدند اينک حاضر شده اند با آرامش و به طور داوطلبانه نيواورلئان را ترک کنند.
بسياری از آنان خسته به نظر می رسند و با کاهش ذخاير آب و خوراک، خود را قادر به ادامه زندگی در اين شهر توفان زده نمی بينند.
گفته می شد که حدود ده هزار نفر از اهالی شهر پانصدهزار نفری نيواورلئان همچنان بر اقامت در شهر اصرار می ورزيدند اما به تدريج، اکثر آنان آماده می شوند شهر را ترک گويند.
همچنين، با نشت فاضلاب شهری و انواع مواد شيميايی به داخل آب که همچنان سطح شهر را فرا گرفته و باقی ماندن اجسادی که هنوز دفن نشده، باقی ماندگان در شهر نسبت به شرايط بهداشتی محيط اطراف خود احساس نگرانی می کنند.
در همانحال، ماموران به تلاش خود برای تخليه آب از سطح شهر و جمع آوری اجساد و پاکسازی مناطق آب گرفته ادامه می دهند اما به گفته ناظران، بازگرداندن نيواورلئان به شرايط مناسب برای سکونت اهالی آن به گذشت زمان نياز دارد.
بسياری از خانه ها و تاسيسات شهری به شدت آسيب ديده و هزينه ترميم خسارات وارد شده در اثر تندباد کاترينا دهها ميليارد دلار تخمين زده شده است.
با وجود تلاش دولت جورج بوش، رييس جمهوری، برای تسريع در بازسازی شهر نيواورلئان و ساير مناطق آسيب ديده از تندباد کاترينا، انتقاد از مقامات به دليل واکنش ديرهنگام به اين حادثه ادامه داشته است.
پاول کندی واکنش دولت بوش را به فقر و نه نژاد ساکنان مناطق آسيب ديده نسبت داده است
نظر سنجی انجام شده توسط يک گروه تحقيقاتی معتبر آمريکايی نشان می دهد که دو سوم از پاسخ دهندگان گفته اند که رييس جمهوری می توانست سريعتر و بهتر به آسيب ديدگان از تندباد کاترينا کمک کند.
همچنين، دو سوم از آمريکاييان آفريقايی تبار که از آنان نظرخواهی شده دليل تعلل دولت در ارسال کمک به آسيب ديدگان را ناشی از ملاحظات نژادی دانسته اند.
بيشتر اهالی شهر نيواورلئان و برخی ديگر از مناطق آسيب ديده از تندباد کاترينا را سياهپوستان کم درآمد تشکيل می دهند و اکثر آفريقايی تبارانی که در اين نظر سنجی شرکت داشته اند گفته اند اگر ساکنان مناطق آسيب ديده سفيد پوست بودند، دولت به سرعت برای کمک به آنان اقدام می کرد.
کندی واکنش دولت مورد انتقاد کالين پاول، وزير خارجه سابق آمريکا که سياهپوست است، نيز قرار گرفته که در مصاحبه ای گفته است نمی تواند درک کند به چه دليل تشکيلات دولتی از آمادگی بيشتری برای مقابله با تبعات تندباد برخوردار نبوده اند.
در عين حال، آقای پاول تاکيد کرده است که آسيب پذيری اهالی مناطق توفان زده به دليل فقر آنان بوده و ارتباطی با مسايل نژادی نداشته است.
جورج بوش، رييس جمهوری، می کوشد با تلاش در برخورد با نتايج تندباد کاترينا از شدت انتقاداتی که به دليل واکنش ديرهنگام به اين حادثه بر دولت او وارد شده بکاهد و به اين منظور، ضمن صدور دستور پرداخت دو هزار دلار به خانواده های آسيب ديده به عنوان کمک اوليه، روز جمعه، 9 سپتامبر را روز نيايش عمومی اعلام داشته است.
همچنين، کارن هيوز، معاون وزارت خارجه ايالات متحده، در سخنانی از نحوه واکنش جورج بوش به حادثه تندباد کاترينا دفاع کرده است.
خانم هيوز گفته است که اين اتهام که آقای بوش به اقدام لازم و کافی دست نزد برای رييس جمهوری بسيار تلخ و ناگوار است.