آفتابنیوز : آفتاب: مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته است قدرت آتش نیروهای حکومتی لیبی ده برابر مخالفان است و معمر قذافی هنوز تا نقطه شکست فاصله دارد.
در همین حال رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا که همراه با دریاسالار مولن در نشستی در کنگره صحبت می کرد یکبار دیگر گفت که سربازان آمریکایی به لیبی فرستاده نخواهند شد.
به نظر میرسد نبرد مخالفان مسلح معمر قذافی و نیروهای وفادار به او، پس از چند هفته پیشروی و عقبنشینی مکرر، به بن بست رسیده است، به طوریکه هیچ طرف قادر نبوده است حملهای تعیین کننده بکند.
با این حال حکومت سرهنگ قذافی آسیبهای سیاسی مهمی دیده است.
به گزارش رسانهها، فردی که به عنوان سفیر بعدی لیبی در سازمان ملل متحد تعیین شده بود از پذیرش این سمت خودداری کرده است.
علی عبدالسلام ترکی برای جایگزینی سفیر پیشین که استعفا داده و گریخته بود انتخاب شد.
علاوه بر این موسی کوسا، وزیر خارجه لیبی نیز روز چهارشنبه به بریتانیا فرار کرد و مقامهای بریتانیایی میگویند که از سمت خود استعفا داده است.
دادستانهای اسکاتلندی گفتهاند که خواستار مصاحبه با او درباره ماجرای انفجار سال 1988 هواپیمایی بر فراز شهر لاکربی شدهاند.
او در هنگام این حادثه که به کشته شدن 270 نفر منجر شد مسئول دستگاه اطلاعاتی لیبی بود. بسیاری از کشتهشدگان آمریکایی بودند.
حمایت اطلاعاتی شایعاتی درباره تعداد دیگری از وزرا و مقامهای ارشد نظیر نخستوزیر، رئیس پارلمان، وزیر نفت، وزیر اطلاعات و معاون آقای کوسا گزارش شده است.
سخنگوی حکومت لیبی در یک کنفرانس خبری گفت که همه آنها در لیبی هستند. اما او افزود ممکن است برخی از آنها برای ماموریت به خارج رفته باشند.
گیتس که در جلسه کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان آمریکا صحبت میکرد گفت که این کشور کمکهای خود به مخالفان سرهنگ قذافی را تنها به 'جنگ افزارهای الکترونیکی'، حمایتهای اطلاعاتی و سایر مواردی که دیگر کشورها نمیتوانند ارائه کنند محدود میکند.
وی افزود: "سرنگونی رژیم قذافی سرانجام خوشایندی است، اما جزئی از ماموریت نظامی (نیروهای ائتلاف) نیست."
او با اشاره به ماموریت ارتش آمریکا در عراق و افغانستان حضور وسیع نظامی در یک کشور دیگر را رد کرد.
دریاسالار مولن نیز گفت که حملات هوایی 20 تا 25 درصد از نیروهای طرفدار حکومت قذافی را نابود کرده است.
وی گفت: "ما توان نظامی او را به میزانی جدی کاهش دادهایم. اما این به این معنا نیست که او به نقطه شکست، از دیدگاه نظامی، نزدیک شده است."
ناتو که روز پنجشنبه فرماندهی عملیات بینالمللی هوایی علیه لیبی را بر عهده گرفت اعلام کرد که به شدت با ارسال سلاح به مخالفان است.
این در حالیست که مقامهای آمریکایی و برخی کشورهای اروپایی پیشتر گفتند که تسلیح نیروهای مخالف سرهنگ قذافی منتفی نیست.