کد خبر: ۱۲۳۹۹۱
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۰ - ۰۰:۱۶

مجلس افغانستان دلائل رد ۷۵ هزار داوطلب کنکور را بررسی می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مجلس نمایندگان افغانستان، کمیسیون ویژه‌ای را مامور بررسی دلائل مردود شدن ۷۵ هزار داوطلب کنکور در این کشور کرده است.

اخیرا نتایج آزمون سراسری کنکور در افغانستان، که بر اساس آن تنها ۴۱ هزار داوطلب قبول و ۷۵ هزار داوطلب دیگر مردود شدند، اعتراض‌هایی را برانگیخته است.

مقامهای وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفته‌اند که ۲۵ هزار نفر از قبول‌شدگان برای ورود به دانشگاه‌ها پذیرفته شده و ۱۶ هزار داوطلب قبول شده دیگر در مراکز آموزشی دو یا سه ساله پذیرفته شده‌اند.

اما ۷۵ هزار داوطلب مردود شده بی‌سرنوشت هستند و مقام‌های وزارت تحصیلات و دیگر نهادهای دولتی گفته‌اند که هیچ برنامه‌ای برای تعیین سرنوشت آنها در دست نیست.

نمایندگان مجلس روز شنبه، ۱۳ حمل/فروردین، در جلسه استجواب عثمان بابری، معاون وزیر تحصیلات عالی اعتراض کردند که شماری از داوطلبان مردود شده نمرات بالایی گرفته‌اند، اما نتایج آزمون آنها "بی‌نتیجه" اعلام شده است.

اعضای مجلس نمایندگان گفته‌اند که به دلیل "بی‌نتیجه" شدن کنکور ۷۵ هزار داوطلب و مراجعه مکرر آنها به مجلس، نمایندگان تصمیم به استجواب آقای بابری و رئیس کمیته امتحانات وزارت تحصیلات عالی و بررسی دلائل مردود شدن دهها هزار داوطلب گرفته‌اند.

یکی از محورهای مورد بحث نمایندگان در جلسه روز شنبه این بود که چرا هر سال به شمار مردودی‌های کنکور افزوده می‌شود و راهی برای تعیین سرنوشت آنها سنجیده نمی‌شود.

شماری از نمایندگان از "تقلب" و "حق تلفی" داوطلبان کنکور سال ۱۳۸۹ هم سخن گفتند.

اما صدیق بری، رئیس کمیته امتحانات وزارت تحصیلات اتهام‌های مبنی بر تقلب و حق تلفی در کنکور را رد کرد و دلیل بالا بودن شمار مردودی‌ها، را "اشتباه‌های" خود آنها دانست.

هر ساله شمار مردود شده‌ها در آزمون کنکور در افغانستان بیشتر می‌شود.

در پی گفت‌وگوهای نمایندگان و مقامهای وزارت تحصیلات عالی، اعضای مجلس کمیسیون ویژه ای را تشکیل کردند تا ضمن بررسی دلائل بی نتیجه ماندن کنکور داوطلبان، راه حلی برای ورود آنهایی که نمرات بالا گرفته‌اند به تحصیلات عالی جستجو کند.

فقر و بیکاری نگرانی‌های زیادی را در باره آینده آنهایی که ۱۲ سال را در مدارس تحصیل کرده اند، اما در کنکور مردود شده‌اند، به وجود آورده است.

در سال‌های گذشته شمار زیادی از مردود شده‌های کنکور یا راه مهاجرت را در پیش گرفته و به گفته برخی از اعضای مجلس، حتی شماری از این دانش‌آموزان بی‌سرنوشت به گروه‌های شورشی پیوسته‌اند.

مردود شدن آنها به این نگرانی هم دامن زده که مردودی گسترده داوطلبان کنکور، علی‌رغم تلاش دولت برای گسترش دامنه آموزش و پرورش و تحصیلات عالی در میان مردم، باعث دلسردی گسترده اکثریت خانواده‌های بیسواد نسبت به آموزش و پرورش شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین