آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد غروی اظهار داشت: امام از آغاز پیروزی انقلاب، نظرشان این بود همه امور بر اساس قانون پیش برود و به همین جهت در برگزاری یک رفراندوم قانونی اصرار داشتند.
وی افزود: اصولا فکر امام خمینی(ره) این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران، هر چه سریعتر شکل و ساختار قانونی خود را پیدا کند و این بر خلاف تفکر حاکمان برخی کشورها و شیوه برخی از انقلاب های گذشته است که برای برگزاری یک رفراندوم چندسال در تدارک بودند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: امام خمینی تلاش میکرد، ساختارهای نظام جمهوری اسلامی، به صورت قانونی شکلی گیرد و این جهت و بعد فکری را در تشکیل نظام نیز دنبال کردند.
وی ادامه داد: جهت دیگر فکر امام(ره) این بود، شاید افرادی مانند ملی گراها در آینده ادعاهایی کنند و به همین دلیل امام خمینی(ره) میخواست از ابتدای امر، جلوی این ادعاها و بهانه ها را بگیرد و در برگزاری رفراندوم اصرار داشتند تا جلوی ذهن گرایی های تخیلی را بگیرند.
حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: نکته سومی که در اصرار امام خمینی(ره) برای برگزاری رفراندم مورد توجه است این که می خواستند به دنیا نشان دهند، شکل نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس آرای مکتوب مردم است و از نظر بینالمللی شکل کاملاً قانونی است.
وی در ادامه تصریح کرد: امام خمینی(ره) به عنوان ولی فقیه عصر خود، حکومت را با توجه به مصالح مورد نیاز آن در نظر داشتند، هم بر اسلامیت تأکید داشتند و هم آرای مردم را جزء لاینفک نظام میدانستند؛ یعنی از نظر امام خمینی(ره) آن چیزی مشروعیت داشت که بر اساس مبانی اعتقادی در چارچوبی که حق اداره جامعه از سوی مردم حفظ شود باشد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: امام میخواست مردم، حضور و تأثیرگذاری خود را در همه ساختارهای نظام مشاهده کنند و یکی از دلایل اصرار به برگزاری رفراندوم همین مسأله بود.
وی تصریح کرد: البته امام خمینی(ره) به جنبه اسلامی بودن قوانین جامعه و نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش به یک اندازه اهمیت میدادند و این از تیزبینی امام خمینی(ره) بود، زیرا امروزه با توجه به شرایط جهانی و بر اساس ذهنیتهایی که وجود دارد، این تیزبینی امام روشن تر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین غروی، با بیان این که جمهوریت با اسلامیت منافاتی ندارند و میتوانند در کنار هم قرار گیرند، گفت: جمهوریت که امروزه از آن بحث میشود، نقش همان بیعتی را دارد که در گذشته و در دوران تاریخ اسلام از دوران پیامبر(ص) تا امامان معصوم(ع) نیز وجود داشته است.
وی در پاسخ به این که برخی معتقدند امام(ره) تنها به دلیل جلوگیری از بهانههای دشمنان اصرار به برگزاری رفراندوم داشتند، گفت: حقیقت امر این است که جمهوریت برای همه شناخته شده بود لذا شکل حکومت ما باید مورد توجه حکومتهای امروزی هم قرار بگیرد و از سوی دیگر، امام معتقد بودند چینش نظام باید بگونه ای باشد که اسلامیت آن خدشه ای نبیند.
عضو شورای عالی حوزه با بیان این که مردم در سال 58 با رأی «آری» به جمهوری اسلامی، آرمانهایی را مدنظر داشتند، گفت: اگر بخواهیم همچنان آن آرمانها و میل رسیدن به آنها را حفظ کنیم و بهانهای دست دشمنان ندهیم باید به این سؤال پاسخ دهیم که چرا انقلاب کردیم.
حجت الاسلام و المسلمین غروی با بیان این که شعارها و آرمانهای اول انقلاب باید مورد توجه باشد، گفت: حکومت ما تا کنون با حضور و فداکاری مردمی که با انگیزههای الهی پشتیبان انقلاب بودند، با قوت و قدرت به راه خود ادامه داده است لذا نباید فضا به گونهای شود که ارزشهای اسلامی کمرنگ شود یا از آن تبعیت نکنیم.
امام خمینی مخالفان را تحمل میکرد وی تأکید کرد: منش سیاسی امام راحل به گونهای بود که سلیقههای فکری مخالفان را تحمل میکردند و بعد از ایشان مقام معظم رهبری هم اینگونه بودهاند و بارها گفتهاند نباید به دنبال افراط و تفریط رفت.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: نباید جو جامعه به گونهای باشد که برخی افراد افراطی، فضا را به گونهای هدایت کنند که هیچ مخالفی تحمل نشود، حال آن که امام خمینی(ره) معتقد بودند، سلایق مختلفی که اصول اساسی ما را قبول دارند، باید تحمل کرد و رهبر معظم انقلاب نیز این گونه میفرمایند.
وی افزود: به گونهای رفتار کنیم که تحمل افکار مخالف خود را داشته باشیم و به مخالفان خود برچسبهای مختلف از جمله ضدانقلاب و ... نزنیم، بلکه باید نظرات و سلایق مختلف را تحمل کرد، زیرا اگر صرف اختلافنظر با طرف مقابل، به او برچسب زده و او را در اردوگاه دشمن تعریف کنیم، هم برای انقلاب خطرناک است و هم با فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی در تضاد است.
حجت الاسلام و المسلمین غروی با تأکید مجدد بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی، اظهار داشت: معنی سخن رهبری معظم انقلاب مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی این است، کسانی که اصول اساسی انقلاب، اسلام، ولایت فقیه و جمهوری اسلامی را قبول دارند، اگر چه با ما اختلاف فکری داشته باشند را باید تحمل کرد، تا اختلافات پیش نیاید و اتحاد در کشور حکم فرما شود.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرائی و قضائی ما باید بر اساس عدالت و نه روابط خارج از عرف و اخلاق حرکت کنند، تا مردم عدالت را حس کنند و همچنان دل گرم به پشتیبانی از انقلاب باشند. مخصوصا کسانی که از بیتالمال مسلمین استفاده میکنند باید درصدد حل مشکلات مردم بر آیند نه این که مردم ببینند اگر مشکلی دارند بعد از مدتهای طولانی هنوز پاسخگویی برای آن ها نیست.
عضو شورای عالی حوزه افزود: اگر بخواهیم نظام را حفظ کنیم، باید به معنای واقعی کلمه قانون را اجرا و به آن عمل کنیم و همچنین فضا به گونهای باشد که بر اساس فرامین دین مبین اسلام احترام بزرگان و پیشکسوتان حفظ شود تا به این ترتیب همانند 30سال گذشته انقلاب اسلامی ایران به مسیر خود ادامه داده و با توکل بر خداوند به انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) متصل شود.