آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران از قیامهای مردم مصر، تونس و یمن حمایت کرد، در حالی که اکثریت مسلمانان آن کشورها اهل تسنن هستند؛ بنابراین موضوع حمایت ایران از مردم بحرین بحث فرقهای نیست.
علی لاریجانی عصر پنجشنبه در نخستین سفر خود به قم در سال 90، در گفتوگویی به تحولات کشورهای منطقه اشاره کرد و یادآور شد: مجموعه خیزشهای مردمی که در منطقه و شمال آفریقا شکل گرفته است، یک باور واقعی را در بین قدرتمندان باید به وجود آورد. این مسأله چیزی نیست که با چند قرص مسکن قابل رفع باشد.
وی تاکید کرد: مطالبات ملتهای مسلمان خواستههای واقعی هستند که کشورهای اروپایی چند قرن قبل به آن رسیدهاند اما این حق پس از جنگ جهانی اول و دوم با زور غرب از مردم منطقه سلب شد.
لاریجانی با بیان اینکه ملتهای مسلمان دموکراسی و حق رای در تعیین سرنوشت خود میخواهند که امر عجیب و غریبی نیست، خاطرنشان کرد: انتظار از اروپا و آمریکا این است که مدافع خواستی باشند که چند قرن قبل برای مردم خودشان آن را تامین کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: علت آنکه جمهوری اسلامی پیگیر این موضوع است و از خیزشهای مردم مسلمان منطقه دفاع میکند، این است که احقاق آن حق طبیعی مردم است.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه کشورهای غربی به ویژه آمریکا در این قضایا از دیکتاتورها دفاع میکنند. دفاع از حاکمان دیکتاتور از سوی غرب به وجهه آنان خیلی صدمه میزند چون در قرن 21، هنوز با حمایت از سلاطین حرفهای قرن 19 را تکرار میکنند.
لاریجانی گفت: مردم بحرین اکنون در فشار مضاعفی قرار گرفتهاند، هم آمریکاییها فشار میآورند و هم برخی کشورهای منطقه، که البته به ضرر خودشان است. چون نفرت از ایالات متحده به این کشورها نیز در حال تسری است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در موضوع بحرین، لیبی و یمن توجه به خواست مردم هم به نفع قدرتهای جهانی و هم حکام منطقه است، تصریح کرد: موضع ایران در این وادی همواره روشن بوده، چون مخالف اینگونه دخالتها و ستمی هستیم که کشورهای غربی و حکام منطقه بر ملتهای مسلمان روا میدارند.
وی ادامه داد: اگر این شگردهای شیطنتآمیز ادامه یابد قطعا غرب و عمال آنها با یک خواست مضاعفی مواجه خواهند شد. بنابراین اصرار روی این رویکرد به نفع آنها نیست.
نماینده قم در مجلس در مورد اظهارات ضدایرانی وزیر امور خارجه و رئیس پارلمان اردن، اظهار داشت: صحنه فعلی منطقه، صحنه فرافکنی نیست. آنچه که در متن موضوع است از خواست مردم برای تامین حقوق اولیه آنها در رابطه با دموکراسی و تعیین سرنوشت به دست خودشان حکایت میکند.
وی افزود: مقاماتی که در این رابطه علیه ایران اظهار نظر میکنند باید ببینند که حرفشان چقدر با این موضوع تطابق دارد. مشکل مقامات یاد شده با تمسک به چند مسأله حاشیهای حل نمیشود.
لاریجانی یادآور شد: وقتی مراجع و طلاب حوزه علمیه قم درباره تامین حقوق اولیه ملتها تلاش میکنند، منافعی ندارند بلکه معتقدند این حق اصلی مسلمانان بوده که توسط غرب و حکام دیکتاتور از ملتهای اسلامی ربوده شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من از افراد بصیر منطقه و مراجع تقلید تشکر میکنم که در این رابطه اهتمام ویژه داشتند و از حقوق اهل تسنن و تشیع منطقه دفاع کردند.
وی با اشاره به ادعاهای برخی رسانههای غربی مبنی بر اینکه ایران اگر از تحرکات بحرین حمایت میکند به خاطر تشیع است، گفت: مردم بحرین شیعه هستند اما مسلمانند و نباید به خاطر شیعه بودن تحت ظلم قرار بگیرند.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ایران از قیامهای مردم مصر، تونس و یمن نیز حمایت کرد در حالیکه اکثریت مسلمانان آن کشورها اهل تسنن هستند؛ بنابراین موضوع ایران بحث فرقهای نیست بلکه از منظر انسانی به مسائل نگاه میکند.
وی تأکید کرد: موضع شورای همکاری خلیج فارس و اظهارات وزیر خارجه و رئیس پارلمان اردن مشکل آن را حل نمیکند و مقامات این کشورها باید صحنه را ارزیابی کنند.
لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی با هیچ کشوری دشمنی ندارد و با همه رابطه دوستانه خود را ادامه میدهد اما ملتهای کشورهای مسلمان خواستههایی طبیعی دارند که باید مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه خواسته حقوقی مردم را نباید با گلوله جواب داد، گفت: کسی که در حاکمیت است نباید علیه ملت خود سلاح به کار برد. از این رو جمهوری اسلامی از مردم بحرین، تونس، لیبی، یمن و مصر دفاع میکند.
وی با بیان اینکه برخی مقامات کشورهای عربی میخواهند قیامهای منطقه را وارد تفرقهافکنی کنند، خاطرنشان کرد: این راه حل مشکل نیست مگر با حضور نظامی سایر کشورها در بحرین اوضاع آرام شد؛ بلکه بغض مردم آن کشور را بیشتر کرد.
لاریجانی درباره رابطه ایران و مصر نیز تصریح کرد: وزیر خارجه مصر در مورد دوستی با ملت ایران اظهارنظری کرد که گامی مثبت و برخاسته از انقلاب مصر تفسیر میشود.
وی افزود: جهتگیری انقلاب مصر عاقلانه و درست در جهت تامین آرامش منطقه است. طبعاً باید صبر کرد تا گفت و گوهایی در زمینه برقراری رابطه بین دو کشور صورت بگیرد.
لاریجانی یادآور شد: این کار ملازماتی دارد که باید شرایط از طرف مصر انجام شود تا ایران نیز قدم بردارد.