آفتابنیوز : آفتاب: شرکت برق توکیو (تپکو) گرداننده نیروگاه فوکوشیما امروز (یکشنبه 17 آوریل ) اعلام کرد که قصد دارد بحران هستهای این نیروگاه را تا پایان سال جاری مهار کند.
به گفته مقامات این شرکت هدف آنان کاهش تشعشعات اتمی ظرف 3 ماه و خنک کردن راکتورهای اتمی تا 9 ماه دیگر است.
شرکت برق توکیو در حالی این موضوع را اعلام میکند که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در ژاپن به سر میبرد، تا مقامات این کشور را از بابت حمایت قاطع آمریکا از بازسازی مناطق آسیب دیده از سونامی و زلزله مطمئن سازد.
راهاندازی مجدد سیستمهای خنک کننده روز جمعه 15 آوریل میزان مواد رادیواکتیو در آب دریای مجاور راکتور شماره دو در نیروگاه فوکوشیما به 6،500 بار بیشتر از حد مجاز رسید، در حالی که یک روز قبل از آن تنها 1،100 بار بیشتر از میزان مجاز بود.
این موضوع سبب نگرانی از بابت احتمال نشت جدید مواد رادیو اکتیو شد.
سو نه هیسا کاتسوماتا، مدیر شرکت تپکو امروز (یکشنبه 17 آوریل ) در یک کنفرانس خبری اظهار داشت که راه اندازی مجدد سیستم های خنک کننده راکتورها احتمالا 9 ماه وقت لازم خواهد داشت و اظهار امیدواری کرد که ساکنان منطقه بتوانند پس از این مدت به محل سکونتشان باز گردند.
شرکت تپکو به دستور دولت ژاپن مجبور به تعیین تاریخ پایان دادن به بحران نیروگاه فوکوشیما شده است.
اما معلوم نیست که شرکت برق توکیو طی این مدت موفق به راهاندازی مجدد سیستمهای خنک کننده در نیروگاه شود. در حال حاضر جلوگیری از نشت مواد رادیو اکتیو به اقیانوس آرام در اولویت قرار دارد.
هزینه بازسازی در ژاپن 300 میلیارد دلار تخمین زده شده است که بالاترین خسارت وارده از بلایای طبیعی در تاریخ است.
پیشتر دولت ژاپن از شرکت تپکو خواسته بود که به ساکنان مناطق اطراف نیروگاه غرامت بپردازد.
شرکت تپکو در پی این درخواست اعلام کرد که به حدود ۴۸ هزار خانوار که در فاصله ۳۰ کیلومتری اطراف پایگاه فوکوشیما زندگی میکنند معادل ۱۲ هزار دلار غرامت اولیه پرداخت خواهد شد.
این میزان غرامت "علیالحساب" توصیف شده و پرداخت آن روز ۲۸ آوریل ۲۰۱۱ آغاز میشود.
تخمین زده میشود که شرکت تپکو تا پایان سال جاری میلادی بابت این غرامتها ۲۴ میلیارد دلار بدهکار شود.
هنوز معلوم نیست که دولت ژاپن چطور میخواهد به این شرکت در تأمین این پول کمک کند.