کد خبر: ۱۲۵۸۲۲
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۵:۴۱
گزارش یک جشن

صادق طباطبایی: آنچه می‌ماند و می‌تواند منشاء اثر باشد اندیشه است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: سوم اردی‌بهشت‌ماه، اعضای نشریه‌ی مستقل دانشجویی سآز ( سیاست، آزادی، زندگی) به مناسبت یک ساله شدن انتشار آن نشریه، جشنی در سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی ترتیب دادند که دکتر سید صادق طباطبایی به دعوت رضا چهاردوری، مدیرمسئول این نشریه میهمان ویژه‌ی مراسم بودند. 

به گزارش آفتاب، دکتر طباطبایی به دلیل کسالت سخنان خود را مختصر فرمودند و چنین آغاز کردند: «آنچه توانست مرا از بستر تا اینجا بکشاند شوق حضور در جمع دانشجویی است. آن هم در شرایطی که فضا برای فعالیت هر جمع و دسته‌ای فراهم است، جز محافل دانشجویی که بخواهند کمی از فکر آزاد و اندیشه‌ی آزاد پیروی کنند. نکته‌ای که در این چند دقیقه‌ای که در خدمت‌تان هستم، می‌خواهم به عنوان تجربه‌ی شخصی خودم بگویم این است که ظاهر قضیه هرچه هست و باشد، آنچه می‌ماند و می‌تواند منشاء اثر باشد؛ اندیشه است.» 

دکتر طباطبایی به فعالیت‌های دانشجویی خود در دوران قبل از انقلاب و در کشور آلمان اشاره‌ای داشتند، از رشد و تأثیر اندیشه‌ی مارکسیسم در ایران تا پیدایش کنفدراسیون دانشجویان و انجمن اسلامی دانشجویان خارج از ایران و جبهه‌ی ملی سخن گفتند و با گذری بر اندیشه‌های امام موسی صدر و آرا دکتر علی شریعتی، اهداف مبارزاتی خود را بر اساس آموزه‌های دینی برگرفته از آراء امام موسی صدر و شهید مطهری و آیت‌الله طالقانی در دو بُعد: مبارزه با استیلای خارجی و استبداد داخلی عنوان نمودند و خطاب به جمع دانشجویی حاضر تاکید کردند: «البته در آن زمان برای ما قبل از مبارزه و افکار مبارزاتی آنچه اهمیت داشت و امروز هم برای شما بسیار مهم می‌نماید، درس و فراگیری علم و فن است، نباید اینگونه باشد که به بهانه‌ی فعالیت‌های سیاسی و مبارزه درس را در اولویت‌های بعدی قرار دهیم و پیش از این نیز یکی از شرایط عضویت در انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور موفق بودن در زمینه تحصیلی بود." 

در پایان، دکتر طباطبایی با خاطره‌ای از کلاس درس دکتر شریعتی سخنرانی خود را به اتمام رساندند و به اصلاح نکاتی که در معرفی ایشان به غلط در سایت ویکی پیدا ذکر شده بود پرداختند. 

دکتر طباطبایی در پاسخ به مدیرمسئول سـآز که پرسید «در ویکی‌پدیا چنین آمده که شما در دولت موقت معاون وزارت کشور بودید و بعد از آنکه در نهضت آزادی اختلافاتی پیش آمد به آیت‌الله خمینی گرایش پیدا کردید»، گفت: «نه، به این ترتیب نیست. همانطور که عرض کردم ما همیشه به آیت‌الله خمینی گرایش داشتیم، بعد از انقلاب هم چیزی عوض نشده بود. در دوران دولت موقت، اول من چند ماهی معاون سیاسی وزارت کشور بودم، که برگزاری رفراندوم تعیین نظام سیاسی کشور به عهده من بود و بعد در تیرماه 58 به عنوان معاون نخست‌وزیر به نخست‌وزیری رفتم. معاون سیاسی- اجتماعی شادروان بازرگان و سخنگوی دولت ایشان بودم. من فکر می‌کنم مقصود نویسنده آن مطلب در ویکی‌پدیا اشاره به اختلافاتی است که بعد از فتح خرمشهر درباره اتمام یا ادامه جنگ در بین مسئولین بوجود آمد و پافشاری نهضت آزادی بر آن که بعد از 3 خرداد 1361 ضرورتی برای ادامه جنگ وجود نداشت." 

نشریه‌ی مستقل دانشجویی سـآز با اهدای تندیس‌ســآز و هدیه از حضور گرم و صمیمانه دکتر طباطبایی قدردانی نمود. 

در ادامه ی این مراسم به مقالات منتخب از نگاه معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و ریاست دانشکده‌ی حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی هدایایی اعطا شد و از دیگر اعضای نشریه نیز تقدیر به عمل آمد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین