آفتابنیوز : آفتاب: خبرآنلاین نوشت: رئیس مرکز پژوهش ها به نمایندگان پیشنهاد داد تا به جای رای به کلیات لایحه بودجه 90، آن را به صورت چهار دوازدهم تصویب کنند تا ایرادات موجود رفع شود.
احمد توکلی نماینده تهران سخنان خود در مخالفت با لایحه بودجه 90 را با عبارت «هرسال دریغ از پارسال» آغاز کرد و با بیان اینکه لایحه بودجه 90 به نسبت لوایح بودجه گذشته به مراتب نامنظم تر بوده است، ادامه داد: اگر چه کمیسیون تلفیق کوشید تا این ایرادات را رفع کند اما انگیزه لازم را نداشت و در مواردی نا موفق بود.
وی با اشاره به صدها طرح در جداول لایحه بودجه 90 که فرصت بررسی آنها محیا نشده است، افزود: وقتی دولت و مجلس قانون را رعایت نمیکند انتظار از دیگران چیست؟ چرا دولت برای جلب نظرات نمایندگان بودجههایی را به برخی استانها می دهد و نمایندگان برای کسب رای از این تخلف استقبال می کنند؟
گزیده سخنان وی به این قرار است:
اختیار توزیع مبلغ 955 میلیارد ریال بر عهده رئیسجمهور است. کیست که نداند رئیس دفتر مسألهدار وی چگونه این مبالغ کلان را هزینه میکند؟
موارد متعددی در لایحه بودجه خلاف قانون اساسی است و به تمرکز قدرت در دستگاه اجرایی منجر میشود.
اینکه در مجلس مواردی به لایحه دولت اضافه شود که بودجههایی به معاونت راهبردی دولت داده شود، جای سوال دارد!
اتکای بودجه به نفت بیش از حد تصور است. درآمد بالا و غیر قابل اتکا،بیماری هلندی را افزایش میدهد. از سال 85 نسبت به این بیماری تذکر دادم اما کسی به آن توجه نکرد که سبب تورم بیش از 25 درصد شد.
دولت به تشویق واردات در مواجهه با بیماری هلندی روی آورد که به رکود بازار داخلی انجامید.
حجم بودجه دولت یکی از عوامل تخریب نظام اقتصادی کشور است. طولانی شدن طول پروژههای استانی، به رکود و تورم دامن زده و انتظارات را هم افزایش می دهد. اینکه دولت بودجههای عمرانی را به بخش جاری شیفت میدهد از بیانضباطی های مالی دولت و تورم زا است.
مجلس هرچه را که دولت خواست برای اجرای هدفمندکردن یاارنهها به او داد. اما در اجرای این قانون تخلفات زیادی شده است. از عدم پرداخت سهم صنعت و کشاورزی تا شیفت بودجههایی از محلهای دیگر برای هدفمند کردن یارانهها. کمیسیون تلفیق باز هم بیتوجه به وضعیت رکودی موجود، به خواستهای دولت تن داد.
دوست نداشتم پاسخ حرفهای دولت را بدهم. اما دولت که دغدغه کارشناسان به تورم بالا را به سخره گرفت باید بداند که منظور کارشناسان تورم سالانه بود نه ماههای پس از اجرا. تورمی که از دی ماه شیب تندی گرفته است و اگر کنترل نشود، به روزهای بدی خواهد انجامید.
کاش احمدینژاد عزم جدی داشت تا این ایرادات رفع شود.
بودجه 90 را به صورت چهار دوازدهم تصویب کنیم تا کمیتهای مشترک از دولت و مجلسف ایرادات موجود را رفع کنند.