کد خبر: ۱۲۶۳۷۸
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۱
گزیده سخنان آیت‌الله هاشمی در اجلاس شهریور ماه ۱۳۸۹ خبرگان رهبری

هاشمی: در دولت دفاع مقدس اختلاف بود، انحراف نبود

قانون محور هر ملتی است و تخلف از آن به معنای دیکتاتوری و استبداد است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای روشنگری‌های مستمر علیه جریان انحرافی اخیر انقلاب سخنان بسیار مهمی را در جایگاه رئیس مجلس خبرگان رهبری در شهریور ماه ۸۹ مطرح نمود در بخشی از این سخنان آمده است: "ما امروز دچار تفرقه شده‌ایم و بعضی‌ها فریاد دفع حداقلی و جذب حداکثری رهبر انقلاب را معکوس معنا می‌کنند؛ وقتی کسی از وحدت سخن می‌گویند فورا فریادهای بلندی که معلوم نیست از کجا می‌آید بلند می‌شود که می‌گویند وحدت بین چه کسانی باشد؟ بین ما چند نفری که دور هم هستیم؟ در حالی که معنای وحدت این نیست و این امر باید بین همه امت و ملت ایران باشد...دشمنان محتاجند که در داخل ایران ستون پنجم مجانی داشته باشند که در کشور پیدا می‌شود؛ آنهایی که تلاش دارند مسائل را متوجه رهبری کرده و مرکزیت نظام را مخدوش کنند، می‌دانند چکار می‌کنند؛ کسانی به نام ”ذوب در ولایت“ دارند، هر کاری را که انجام می‌شود به پای رهبری می‌نویسند و هر جا تیری می‌آید جا خالی می‌دهند تا به ایشان برخورد کنند، در صورتی که مسوولیت همه مشخص است و چرا باید هر کاری که می‌کنند به گونه‌ای القا نمایند که به نام رهبری تمام شود؟ 

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، ایشان اظهار داشت: اولین تهدید متوجه ”قرآن“ است که بین مسلمین عام بوده و انشاءالله این طرح شکست خواهد خورد. توطئه دوم علیه ”مکتب حیات بخش اهل بیت“ است؛ مکتبی که در آن امیرالمومنین(ع) حتی هنگام خانه‌نشینی هم راه درست را نشان می‌دادند و ائمه نیز طی دوران حیات بسیاری از واقعیات و راهکارها را نشان دادند. لذا خیلی خوب می‌بینیم که تبلیغات دشمنان به طور ریشه‌ای علیه این مکتب است. 

وی افزود: تهدید دیگر علیه ”ولایت“ است، زیرا آن چیزی که در ایران موثرترین عامل است مکتب اهل بیت، مرجعیت، روحانیت و ولایت است. امام (ره) اگر مرجعیت و ولایت نداشتند و آن روحانیون فراوان را همراه خود نمی‌کردند نمی‌توانستند در آن شرایط خفقان که حتی نفس کشیدن مشکل بود، آن کار را انجام دهند. اما ایشان موفق شدند آن پرده ظلمت را پاره کرده و با حمایت روحانیت استبداد بی‌سابقه‌ای را که با برنامه تنظیم شده بود و گاهی با حزب رستاخیز انقلاب سفید و غیره آن را پوشش می‌دادند شکست داده و به مردم را به صحنه آوردند. 

هاشمی در ادامه با تاکید بر اینکه مراجع حقیقتا استوانه‌های کشور هستند، یادآور شد: روحانیت یک بار در استبداد سیاه قاجار توانست کشور را نجات دهد و در نهایت کشور را از دست آن گرفتند و به جای آنان رضاخان قلدر بر سر کار آمد، اما در جریان انقلاب اسلامی مروجان مکتب اهل بیت بسیار بیشتر بودند و همه مردم نیز وارد شدند تا اینکه ۹۹ درصد آنان به قانون اساسی ما و راه ما که امام پیشنهاد داده بود (حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه) رای دادند. اما اکنون دشمنان در حال مخدوش کردن این سرمایه‌ها هستند که اگر موفق شوند روحانیت مرجعیت و ولایت را بی‌اعتبار کنند نظام از ریشه مشکل پیدا می‌کند. 

ایشان با بیان اینکه دشمنان وقتی می‌خواهند ضربه بزنند سراغ اصل اسلام، انقلاب و روحانیت می‌روند، تصریح کرد: در مقابل این تلاش، اگر ما رفتار ناشایست داشته باشیم به آنها کمک کرده‌ایم که این رفتارها در بین ما هست؛ در حالی که مهمترین عاملی که ما را حفظ کرد وحدت، اعم از وحدت حوزه و دانشگاه، مردم و حکومت، روحانیت و... بود. در دوران دفاع مقدس نیز با وجود اختلاف سلیقه‌های موجود کسی از اصول حرف نمی‌زند و لذا در ابعاد سیاسی و نظامی و تاریخی در برابر همه دشمنان شرق و غرب، صدام و ستون پنجم آنها پیروز شدیم. 

وی هشدار داد: امروز وحدت ما هدف گیری شده است و وحدت به تفرقه تبدیل شده است. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اینکه در قرآن علاوه بر ذکر روایات و داستان‌های مختلف تفرقه به‌عنوان یکی ازعوامل انهدام معرفی شده است، ادامه داد: ما امروز دچار تفرقه شده‌ایم و بعضی‌ها فریاد دفع حداقلی و جذب حداکثری رهبر انقلاب را معکوس معنا می‌کنند؛ وقتی کسی از وحدت سخن می‌گویند فورا فریادهای بلندی که معلوم نیست از کجا می‌آید بلند می‌شود که می‌گویند وحدت بین چه کسانی باشد؟ بین ما چند نفری که دور هم هستیم؟ در حالی که معنای وحدت این نیست و این امر باید بین همه امت و ملت ایران باشد. 

وی با اشاره به اینکه همیشه عده‌ای بوده‌اند که همراه نبودند اما الان این گونه نیست و هیچ فرد صالحی پیدا نمی‌شود که تفرقه دامن بزند، تصریح کرد: جریان خودسری که وجود دارد، حقیقتا سم کشور است. درحالی که هر‌کس باید از مسیر قانون کار خود را انجام دهد و حرکت در این مسیر ریشه وحدت و تفکیک قواست. 

هاشمی رفسنجانی گفت: دشمنان محتاجند که در داخل ایران ستون پنجم مجانی داشته باشند که در کشور پیدا می‌شود؛ آنهایی که تلاش دارند مسائل را متوجه رهبری کرده و مرکزیت نظام را مخدوش کنند، می‌دانند چکار می‌کنند؛ آنها کسانی هستند که دوستانشان قرآن سوزی می‌کنند. از طرف دیگر کسانی هم که نام ”ذوب در ولایت“ دارند، هر کاری را که انجام می‌شود به پای رهبری می‌نویسند و هر جا تیری می‌آید جا خالی می‌دهند تا به ایشان برخورد کنند، در صورتی که مسوولیت همه مشخص است و چرا باید هر کاری که می‌کنند به گونه‌ای القا نمایند که به نام رهبری تمام شود؟ 

رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: رهبری مقام مقدسی است که نظارت بر اوضاع دارند و اگر بن بستی پیش بیاید و لازم شود، دخالت می‌کنند. اما ما باید وظیفه‌مان را به خوبی انجام دهیم و اگر کاری می‌کنیم به نام ایشان نباشد. 

هاشمی‌رفسنجانی افزود: این طرف به نام دوست و آن طرف به نام دشمن کار خود را انجام می‌دهند و کسانی که در داخل هستند به گروه دیگر برای حمله بهانه می‌دهند، اما ما باید هوشیار باشیم و هرکس، در جایی مسوولیت خود را انجام دهد. 

وی با بیان اینکه قانون، حتی قانون غلط، محور هر ملتی است و تخلف از آن به معنای دیکتاتوری، استبداد و... است، یادآور شد: در اوایل انقلاب که برخی افراد از مصوبات مجلس اعتراض می‌کردند، امام فرمودند که تخلف از قوانینی که تایید مجلس و شورای نگهبان را پشت سر گذاشته است جرم است، البته این سخن امام نیست بلکه یک واقعیت است و قانون اگر ضعفی هم دارد باید اصلاح شود و تا هست باید اجرا گردد و مصوبات مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مراعات شود و تخلف از آنها هیچ پسندیده نیست، زیرا عمل به قانون تجربه همه ملل دنیاست. 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سیاست‌های کلی نظام اظهار داشت: اسم این سیاست‌ها قانون نیست اما از هر قانونی بالاتر است و نادیده گرفتن آن معنا ندارد. نمی‌توان بگوییم که مطیع رهبری هستیم اما این سیاست‌ها را اجرا نمی‌کنیم. ایشان هر روز از چشم انداز ۲۰ ساله، سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و... صحبت می‌کنند که توسط مجمع نوشته شده و ایشان آنها را امضا می‌کنند. 

وی تاکید کرد: اگر قانون اجرا نشود، عامل وحدت از هم می‌پاشد و هر کس از خودش اجتهاد خواهد کرد. 

هاشمی رفسنجانی گفت: به نظر می‌رسد راه ما روشن است و مردم آماده همکاری هستند. البته نمی‌خواهم در داخل طرفی را مورد اشاره قرار دهم، اما اگر می‌خواهیم بر مبنای وحدت عمل کنیم و در مقابل فشارها با اتحاد مقاومت کنیم راه این جاست. اگر کسانی هم مخالف آن هستند، ولی خود را جزیی از امت اسلامی و دارای منافعی در کشور می‌دانند باید بفهمند که راه این است و با وجود اختلاف نظرها اصول و سیاست‌های کلی در کشور حاکم است که باید به همه جهات آنها عمل کنیم و اگر قانونی برخلاف آنها نوشته شود باطل است. 

وی تاکید کرد: باید خودمان را گرفتار و تبدیل به ”سیبل“ دشمن نکنیم، زیرا آنها می‌خواهند ما را تبدیل به سیبل کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیه کرد: امروز در داخل کشور نگذاریم وحدت مخدوش شود و آقایان و خانم‌هایی که این کار را انجام می‌دهند اگر سوءنیت ندارند بدانند که با تفرقه‌انگیزی به جایی نمی‌رسند. 

هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: روحانیت باید در کشور معزز باشد و مخدوش کردن آن با هر هدف و شیوه‌ای جنایت است. روحانیت خواهان متدین بودن مردم است و چیز دیگری نمی‌خواهد. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه جوانان از دبیرستان به بالا دارای شم سیاسی بوده و صاحب نظر هستند، به فضای آموزشی کشور پرداخت و اظهار داشت: خانواده‌ها به سرنوشت فرزندانشان اهمیت می‌دهند و نباید از نامناسب بودن فضای آموزشی غافل باشیم که این عرصه نیاز به کار و جهاد دارد البته نمی‌گویم جوانان همراه انقلاب نیستند، اما آلودگی‌ها هست و باید به مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مراکز فرهنگی به گونه‌ای نگاه کنیم که محور وحدت باشند و این سرمایه‌های کشور راه دیگری را انتخاب نکنند. 

وی در ادامه با بیان اینکه قانون اساسی روشن است و باید به آن عمل کنیم و بی‌جهت مطالبی را که هیچ نفعی ندارد به جامعه تزریق نکنیم، هشدار داد: در صورت رعایت این موارد می‌توانیم بزرگترین جایگاه در منطقه و حتی جهان شویم، زیرا متکی به اسلام هستیم و مردمی‌ترین کشور در ۳۰ سال اخیر ایران بوده است که با دست مردم آن نظام اسلامی برقرار شد و بعد از این هم باید در این مسیر برویم. 

هاشمی‌رفسنجانی با توصیه به روحانیون که نقش خود را فراموش نکنند و اجازه ندهند این جایگاه مخدوش نشود، گفت: اگر کسانی این بنا را سست کنند اتفاق نامیمونی است و ما اعضای خبرگان در قبال این مسأله مسئولیت سنگینی داریم، زیرا هر کدام از ما علاوه بر مسئولیت خبرگان مسئولیت‌های شخصی نیز داریم و افراد منحرف را باید با نصیحت اصلاح کرده و نگذاریم به مراکز آموزشی سرایت کنند. 

هاشمی‌رفسنجانی در پایان با اشاره به اینکه وفاداری مردم در دوران انقلاب، دفاع مقدس، سازندگی و امروز بزرگترین سرمایه است،گفت: نباید این سرمایه را از دست بدهیم و به خصوص روی وحدت روحانیت خیلی تاکید دارم. زیرا در صورت تفرقه بهانه به دست دشمن داده می‌شود به همین خاطر باید روحانیون به جامعه وحدت تزریق کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین